“En çalışkan ve dürüst belediye başkanı olacağım”

“En çalışkan ve dürüst belediye başkanı olacağım”

1.02.2024 10:36:52

Ayfar Otomotiv'de çalışanlara seslenen CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu, “Silivri'mizde 25 tane Belediye Başkanı görev yaptı. Aramızdan ayrılanlara rahmet diliyorum. Hayatta olanlara da sağlık diliyorum. 25 tane Belediye Başkanının ben de 26'ncısı olmak için adayım. Taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun diyorum. Ben de şunu iddia ediyorum, gelmiş geçmiş en çalışkan, en dürüst, vatandaşını en çok seven, sokağın sesini en çok dinleyen Belediye Başkanı olmak için adayım. Söz veriyorum. Sizleri mahcup etmeyeceğim, göreceksiniz ve her zaman başımızın üstünde yeriniz vardır” dedi.

Ayfar Otomotiv Sanayi firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Abdülgani Binici, CHP Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu'nu fabrikasında ağırladı.
Binici, Balcıoğlu'nu personeline şöyle tanıştırdı: “31 Mart'ta Türkiye'de olduğu gibi, Silivri'mizde de yerel yönetim seçimleri var.Belediye başkanımızı seçmiş olacağız 31 Mart'ta.Bu vesileyle, yıllardır kendisini tanıdığım Belediye BaşkanAdayımız Bora Balcıoğlu aramızda, kendilerine hoş geldin diyorum.Sevgili arkadaşlar,Bora Balcıoğlu kardeşimizi 15-20 senedir tanıyorum.Alçak gönüllülüğü ile dürüstlüğüyle, gençliğiyle, belediye tecrübesiyle mütevazılığı ile gönüllere taht olmuş bir kardeşimiz. 31 Mart seçimlerinde de inşallah kendisiyle beraber çalışma imkanlarımız olacaktır.”
BALCIOĞLU: SİLİVRİ'MİZE DEĞER KATIYORSUNUZ
Balcıoğlu, konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Gerçekten çok mutlu oldum.Gani abinin düşüncelerini biliyordumağzından sizlerin huzurunuza duymam da beni çok mutlu etti.Böylesine güzel, yağmurlu ve bereketli bir günde, ekip arkadaşlarımızla birlikte bize kapılarınızı açtığınız için AyfarAilesine, Mars Ailesine, Gani ağabeyim başta olmak üzere Muharrem ve Mehmet ağabeylerime gönülden teşekkür ediyorum.İyi ki varsınız.Kendimi bildim bileli, burada üretiyorsunuz ve istihdam sağlıyorsunuz. Silivri'mizin her bir köşesinde gerek hayırlarınızla, gerek istihdam ve üretim olanaklarızla ilçemize değer katıyorsunuz.Sizler gibi bölümlerimiz, iş adamlarımız olduğu için, gönlü zengin, Gani ağabeyimi tanıdığımdan bu yana hep böyle.Ben onun evladı yaşındayım, çalışkanlığını, azmini, dürüstlüğünü örnek aldığım kişilerdir.Tekrar bize kapılarınızı açtığınız için teşekkür ederim.
“HİZMET YARIŞINA ÇIKTIK”
Evet, beni tanıyanlarınız vardır ama tanımayanların için hemen kısaca bir merhaba demek isterim sizlere.Adım Bora Balcıoğlu, 43 yaşındayım, 2 tane evladım var Allah bağışlarsa,Silivri'de doğdum ve büyüdüm, burada öleceğiz. Allah nasip ederse.Hizmet yarışına çıktık.Bir demokratik yarıştır.Silivri'mize de bir vefa borcumun olduğunu belirterek bir yola çıktık arkadaşlarımızla birlikte ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin Silivri Belediye Başkan adayı olarak bugün sizlerin huzurunuzda olmaktan dolayı son derece mutlu ve gururlu olduğunu da bilmenizi isterim.
“SİLİVRİ BİR HUZUR ADASI”
Silivri siyasetinde yaklaşık 15 yıldan beri aktif olarak görev yapıyorum.Yani siyasetçi demeyelim de ben bir yerel yöneticiyim.Çünkü şehirdeki yaşam şekli yerel,seksen bir ilden hemşerimizin yaşadığı bir huzur adası burası.Bu bizim farklılığımız.Bu farklılığımız da en büyük zenginliğimiz.Ben bunun bilincinde olarak 15 yıldan bu yana Silivri Belediyesinde Belediye Meclis Üyesi olarak, Belediye Başkan Yardımcısı olarak, bu dönemde Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak, Ekrem İmamoğlu başkanımızla birlikte İstanbul'umuza ve Silivri'mize hizmet etmek için bir yolculuk yaptık.
“BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI İLE TAÇLANDIRMAK İSTEDİM”
Siyaset iddia işidir, bir hedefiniz olacak, cesaret işidir.Ben de az önce dediğim gibi yaşadığım ilçemde bir vefa borcumun olduğunu söylemiştim ve bu iddiamı da Belediye Başkan Adaylığıyla taçlandırmak istedim.
“HALKA RAĞMEN SİYASET OLMAZ”
Siyasetimizi, yerel yöneticiliğimizi yaparken de en çok dikkat ettiğim konulardan bir tanesi halka rağmen siyaset olmaz.Her zaman en büyük gücüm vatandaşlarımız olmuştur.Sokağın sesini dinleyen bir yönetim anlayışını her zaman benimsemişimdir ve bugün sizin karşınıza aday olarak çıktığımda da benim en büyük gücüm vatandaşımız,Silivrili hemşerilerim…Onlara çok büyük minnet borcum olduğunu belirtmek isterim.
“ALIN TERİNİZİN FARKINDAYIM”
Sizlerin alın terinin farkındayım.Ben de 10 yaşından bu yana Silivri'de çarşıda esnaflık ve çıraklık yaptım.Babam rahmetli olduğunda 10 yaşındaydım. 10 yaşından bu yana da dayımın dükkânında çıraklık da yaptım. Gururla söylüyorum iyi ki de yapmışım, iyi ki çarşıda yetişmişim. Çünkü alın terinin ne kadar değerli olduğunun farkındayım.Paranın nasıl kazanılacağını çok iyi biliyorum.Ekmek en büyük derdiniz, olmazsa olmazımız, kutsalımız.Ekmeğin eve ne kadar zor şartlarda girdiğinin en iyi bilenlerdenim.Sizler de şu anda yaşıyorsunuz, görüyorum.Annelerimiz, ablalarımız, kız kardeşlerimiz burada hem anne olup hem de çalışmanın ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum.
“SİLİVRİ'MİZİ GELİŞTİRMEK, GELECEĞİNİ KORUMAK”
Silivri'mizde doğamız ayrı güzel, denizimiz, tarımımız, hizmet sektörlerimiz, şehir üniversitesi alanlarımız, sanayi kuruluşlarımız var. Silivri'miz gelişmeye açık ama kontrolsüz bir gelişmeye kapalı bir yerimiz olması gerekiyor.Yani dokusunu koruyarak geliştirebileceğimiz bir yer Silivri…O yüzden Allah vergisi özellikleri var. Allah vergisi özelliklerini koruyup Silivri'mizi geliştirmek geleceğini korumak için bu bölgedeyiz.
“İNSANIN NERESİ ACIYORSA, CANIN ORADADIR”
İnsanın neresi acıyorsa, canın oradadır, derler.Bizim derdimiz de davamızda Silivri'mizi koruyup,kontrollü bir şekilde yani iç göçü de engelleyerek burada yaşayan hemşerilerimizin de daha rahat ve huzurlu, gecenin on ikisinde de, birinde de,işinden çıktığında, evine gittiğinde, huzur içerisindeolması gerekiyor.Çocuğunu ekmek almaya gönderdiğinde, bakkala gittiğinde “Acaba başına ne gelir?” dememesi için böyle bir Silivri hayalimiz var, projelerimiz var.
“İNSANA DOKUNAN PROJELER YAPACAĞIZ”
İBB eliyle Silivri'mizde birçok şeyin değiştiğini ben gururla söylemek istiyorum çünkü “Hizmetin siyaseti olmaz” bakış açısıyla hep yola çıktık.İşte AnneKartProjemiz vardı.Aynı modeli Silivri Belediyesinde yerel yönetim olarak geliştirmek istiyoruz.Mesela en büyük sıkıntı çocuklarımızın bir kreşleri yok, bakım evleri yok, annelerimizin, yaşlılarımızın, emeklilerimizin gidecekleri bir lokalleri yok. Büyükşehir Belediyesi ile entegre olarak çocuklarımıza, yaklaşık 32.000 tane öğrencimiz var Silivri'de. Milli Eğitim Müdürlüğünden aldığımız veri 32.000 tane öğrencimiz 124 tane okula gidiyor. Şimdi hepimizin evladı ve annesi var. Çocuğun cebine 50 TL koyduğunda okuldan kantinden bir şey alamıyor, yetmiyor çünkü.En az 100 TL koyacaksın 2-3 çocuğun varsa yandın ya da çalışıyorsun kreşe göndereceksin çocuğunu, çalıştığın ücret kreş masrafını karşılamıyor.İşte biz burada sosyal belediyecilik anlayışıyla insana dokunan projeler yapacağız.
“HALKIN AYAĞINA GİDEN YÖNETİM ANLAYIŞINI ORTAYA KOYACAĞIZ”
Yüce Allah'ın yarattığı en kutsal varlık insan, insandan daha değerlisi yok, insanı seveceğiz.Beni tanıyanlar bilir öyle kibirle, egoyla hiç işim olmaz.Tam tersi tevazu sahibi, mütevazı, halkını dinleyen,vatandaşın ayağına getiren değil de tam tersi o ayağına giden bir yönetim anlayışını ortaya koyacağız.
“35 MAHALLEMİZDE KREŞLER YAPACAĞIZ”
İşte annelerimize 35 mahallemizde kreşler yapacağız. 4 tanesini hayata geçirdik, yetmiyor.Biz bunu 35 mahalleye yayacağız.Mobil kreşten uzman kişilerle örnek veriyorum pazara veya iş yerine gitti anne çocuğunu bırakacak.Belediyenin uzman kişileriyle birlikte orada çocuğunu güvenli ellere teslim edecek bir projemizi hayata geçireceğiz.
“GENÇLİK MERKEZLERİMİZ YOK, HAYATA GEÇİRMEK ZORUNDAYIZ”
Mesela gençlerimiz, çocuklarımızı komşu ilçelere sinemaya götürüyoruz.Çok basit gibi gözüküyor ama yok yani ya Çorlu'ya gidiyorsun ya işte İstanbul'un herhangi bir ilçesine.Gençlik Merkezlerimiz yok.Silivri'mizde bunların hayata geçirmek zorundayız.
YAŞLILARA BELEDİYENİN İMKANLARI DOĞRULTUSUNDA NAKDİ DESTEK
Esnafımız dertli, onların yanında olacağız.Emeklilerimizle konuşuyoruz, pazar ziyaretleri yapıyoruz. Emeklilerimiz “İnanıngeçinemiyoruz, hayal kuramıyoruz yani kendi kendimize artık Allah havale ettik kendimizi” deyip,onları düşünen bir yönetim anlayışının olmadığından, yani insanın düşünsenize birisi düşünmediğini veya işte yanında olmadığını hissettiğinde daha da büyük bir çöküntü oluyor.Biz yaşlılarımıza belediyemizin imkânları doğrultusunda ihtiyaç sahipleri emeklilerimize nakdi destek sağlamak zorundayız.
“UÇUK KAÇIK PROJELERE İHTİYACIMIZ YOK”
Bizim öyle uçuk kaçık projelere bu dönemde ihtiyacımız yok.Evet, büyük projeler heyecan uyandırabilir ama küçük başarı öykülerine ihtiyacımız var.Hatırlayanlar bilir Silivri'mizde tanzim mağazaları vardıBelediyenin.1 kg peynir 350 TL oldu 400 TL oldu alamıyorlar.İşte burada da yerel yönetim devreye girecek.İnsanların sizi tercih etmesi için, cebine işte aklına ve kalbine göre hareket etmeniz gerekiyor ve biz bunu samimi bir şekilde yapacağız. 15 yıl önce siyasete başladığımda nasıl aynı samimiyetteysem, aynı kararlılıkla, aynı heyecanı varsa, bugün daha kararlı bir şekilde çünkü sorumluluğumuz çok büyük.
“HİÇBİR DOĞA TURİZMİ HAREKETE GEÇMEMİŞ”
900 kilometrekare bir alana sahibiz Selimpaşa'dan, işte Gümüşyaka'da biten bir 40-50 kilometrekare bir sahil şeridimiz var.Yani Silivri'mizin gerçekten dediğim gibi Allah vergisi özellikleri var.İşte doğası Danamandıra'dan başlıyorsunuz,Küçük Sinekli,Büyük Sinekli o bölgede ormanımız var ama sadece var.Orada hiçbir doğa turizmi harekete geçmemiş.
“BİZİM EN BÜYÜK AYIBIMIZ”
İşte siz annelerimizin çalıştığı, çalışan annelerimizin sosyal alanlarımızın ücretsiz, belediye kontrolünde olan ücretsiz alanlarımızın olmaması bizim en büyük ayıbımız, eksiğimiz Silivri olarak…
“KİMLİK SORUNU YAŞANMAMALI”
3 tane alanımızı planlara üniversite alanı olarak işlettik.Ben öğrenci şehri unvanını çok önemsiyorum çünkü Silivri'miz 7.000 yıllık bir tarihe sahip.Silivri'mizde kimlik sorunu yaşanmaması gerekiyor.Az önce saydığım özellikleri burada hayata geçirmek, niyet etmek yerel yönetimin görevi olduğunu ben buradan sizlerle paylaşmak istiyorum.
“İBB İLE SİLİVRİ'MİZİN BİR KADERİ VAR”
Evet, inşallah,Büyükşehir Belediyemizle birlikte çok böyle teknik detaylara da girmek,vaktinizi de almak istemiyorum, öğlen yemeği saatinde…Büyükşehir Belediyemizle birlikte Silivri'mizin bir kaderi var.İşte küçük şehir farklı partide olup, büyükşehir farklı partide oluyor.Bu dönem inşallah biz ikisini bir arada yaşayacağız ve Silivri'mizi 5 yıllık değil de, 15 yıllık yani bugünü kurtaran değil, geleceği tasarlayan bir belediyecilik anlayışını kurumsallaştırarak, sanayicimizin yanında olacağız.Esnafımızın yanında olacağız.Önceliğimiz kadınlarımız, kadınlarımızın yanında olacağız.Çünkü kimse cebinden vermiyor bu parayı.Elimizin, alın teriyle kazanılan vergilerimizle birlikte bu para hizmete dönüşmesi gerekir.
“SİLİVRİKART PROJEMİZ VAR”
Gençlerimizin yanında olacağız, olmak zorundayız.Onlara eğitim desteğinden az önce dediğim gibi kantine gidemiyor. Silivrikart Projemiz var. Silivrikartı her öğrenciye yaklaşık limitini bilemiyorum.O günkü şartlarda 2.000 liramı olur 1.500 TL m, olur 3.000 TL mi olur?İhtiyaç sahibi çocuklarımıza kart vereceğiz.Kantinlerimizle anlaşacağız.Çocuğumuz kantine gittiğinde canı ne istiyorsa alacak ve hiç kimsenin de yani ruhu dahi duymayacak.Yani sağ elin verdiğini sol el görmeyecek.Böyle bir bakış açısına yani benim bir milli eğitime bağlıymış bize bağlamış demeyeceğiz onlar hepimizin evlatları, sizin evlatlarınız bizim evlatlarımız olmak zorunda.Doğumundan ölümüne kadar biz hemşerilerimizin, üreticimizin yanında olacağız.
“ALIM GARANTİSİ VERECEĞİZ”
Bölgemiz tarım alanı.Çiftçilerimiz gezdiğimiz yerde hayvancılık ve çiftçilik yapamaz duruma geldiler.Mazot fiyatları almış başını gidiyor.İşte ekipman destekleri ona keza… Biz belediyeler olarak üreticimizin yanında olmaya çalışıyoruz, ürettiriyoruz.Fakat satamadığı da işte bir sorun daha ortaya çıkıyor hemen buradan biz devreye gireceğiz diyeceğiz ki:“Sana alım garantisi veriyorum kardeşim, arkadaşım, ablam, hemşerim.”.Senin ürettiğin malı ben alacağım.Çünkü o mahallelerde hayata geçirmek istediğim tanzim satış mağazalarımızı oradan şehrimize daha ucuz, daha kaliteli ve temiz ürünleri almasını sağlayacağız.Çünkü 800 km öteden işte Antalya'dan, İzmir'den domates geliyor.Burada insan ekseniz çıkacak derecede bir toprağımız var. Bizim bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor.Sadece belediyemize ait olan 4.000 dönüm yerimiz var.Bunu işte rant alınan, benim ranttan anladığım şudur; kişisel rant değil,toplum rantı herkesin kazandığı bir rant anlayışıyla ortaya çıkacağız, göreceksiniz, sonuna kadar da bu samimiyetinden hiç şüpheniz olmasın.
“SERMAYE PİYASASINI YANIMIZA ALACAĞIZ”
Az önce dediğim gibi, sermaye piyasasını her zaman yanımıza alacağız çünkü onlar çok büyük bir destek.Karşısına olan bir yerel yönetim yok işte kibir, tepeden bakan bir bakış açısıyla hiç olmayacağız.Somut örneklerle yapıyorlar gördük Allah razı olsun.Eğitim yuvası yapıyorlar.Çanta'da yani hepimizin çocuklarının orada girip okuyabilecekleri alanlar olarak somut örnekleri ortaya koyduğunuzda gönülden destekler alabiliyorsunuz ama şeffaf olmak lazım, değerini bilmek lazım.Biz bu tarz projeleri hayata geçirmek istiyoruz.
“ARSIZA, HIRSIZA UZAK OLACAĞIZ”
Yanlarında olmayacağımız bir kesim de var.Onu da söylemek istiyorum.Gencimizin yanında, gencimize yakın, kadınımıza yakın, sanayicimize yakın, öğretmenimize ve öğrencimize yakın, alın terine yakın olacağız ama arsıza hırsıza uzak olacağız.Onlar korkacak bizden.Neden korkacaklar?Çünkü buradaki yetişen, üretilen her şeyi Silivri'deki hemşerilerimize, sanayicimize, kolaylaştırıcı rol oynayan bir yönetim anlayışını sergileyeceğiz.Sanayicimiz biz belediye olarak telefon açtığımızda “Acaba ne istiyorlarbizden?” diye düşünmeyecek.Tam tersi “Ben ağabey senin için ne yapabilirim?”SilivriBelediyesi'nin bütün imkanlarıyla, siz çünkü böyle ekmek veriyorsunuz,“Biz senin için ne yapabiliriz?”dedirteceğim göreceksiniz.Söz veriyorum size.Hep isteyen değil bir bakış açısını ve Türkiye'de belki de ilk defa örnek olacak bir belediye anlayışı göreceksiniz. Söz veririm size…
“GELMİŞ GEÇMİŞ EN ÇALIŞKAN VE DÜRÜST BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”
Silivri'mizde 25 tane Belediye Başkanı görev yaptı. Aramızdan ayrılanlara rahmet diliyorum.Hayatta olanlara da sağlık diliyorum. 25 tane Belediye Başkanının ben de 26'ncısı olmak için adayım.Görev yapanlardan hepsinden Allah razı olsun diyorum.Taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun diyorum.Ben de şunu iddia ediyorum, gelmiş geçmiş en çalışkan, en dürüst, vatandaşını en çok seven, sokağın sesini en çok dinleyen Belediye Başkanı olmak için adayım.Söz veriyorum.Sizleri mahcup etmeyeceğim, göreceksiniz ve her zaman başımızın üstünde yeriniz vardır.
“YÜREKTEN KONUŞUYORUZ”
Biz çalışmamızı yapacağız yani gayret edeceğiz “kader gayrete aşıktır” sonuna kadar mücadelemizi edeceğiz.Kendimizi anlatacağız ama bundan hiç şüpheniz olmasın.Hiçbir şekilde, yapmacık değiliz.Yürekten konuşuyoruz, gönlümüzden konuşuyoruz.Bilenler bilir o yüzden mahcup etmeyiz, desteğinizi gösterdiğinizde “Keşke işte bu kardeşimizi oy vermeseydik de bizi mahcup etti” dedirtmem.Pişman etmem, yüzünüzü kızartmam.Tam tersi gurur duyacağınız bir yönetim anlayışıyla ve herkesin kendini bulabileceği bir yönetim anlayışıyla Silivri'mizi Nisan sabahına uyandırmak istiyoruz. Bana iletmek istediğiniz önerileriniz varsa dinlemek isterim.Bugün bu saatte bizleri böyle kalabalık bir şekilde ağırladığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum, kolay gelsin.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP