Esen: Bana sorduklarınızı diğer ilçe başkanlarına da sorun

Esen: Bana sorduklarınızı diğer ilçe başkanlarına da sorun

10.07.2023 10:31:16

Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında ortaya konan sorulara eksiksiz cevap vermeye çalışan CHP İlçe Başkanı Berker Esen, “Hayatımda hesabını veremeyeceğim hiçbir şey yok” derken, kendisine yöneltilen soruların diğer mevkidaşlarına da sorulmasına yönelik isteğine ve samimiyete vurgu yaptı.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen basın toplantısında CHP İlçe Başkanı Berker Esen, medya mensuplarının yönelttiği tüm soruları yanıtlama gayreti gösterdi.
ESEN: ARKADAŞLARIMIZ LİYAKAT SAHİBİ
İBB'nin Silivri'de açmış olduğu Kariyer ve İstihdam Ofisinde görevli olan kişilerin CHP ile ailevi ve siyasi bağlantılarını ortaya koyan soruyana Berker şöyle yanıt verdi: “Arkadaşlarımız liyakat sahibi, İnsan Kaynakları geçmişi olan kişiler. Olaya böyle yaklaşmak yerine keşke şöyle baksaydınız; Silivri'deki İstihdam Ofisi, İstanbul'da en çok istihdam üreten ofislerin başında geliyor. Bu ofisin açılması noktasında Ekrem Başkana gidip ilk projeyi kendisine önerdiğimizde, “Silivri'de 607 tane yerel sektör, 41 bin çalışan, sanayi bölgelerimiz var” demiştik. Bu ofisin kesinlikle hayata geçirilmesi gerektiğini söylediğimizde, kendisi memnuniyetle karşıladı. Bize yol göstericiliği yaptı. Ofisin açılması noktasında el verdi. Ben emeklerinden dolayı Silivri İstihdam Ofisi'ndeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”
“ÇANTA KONUSUNUN GÜNDEMDE OLMASI BİZLERİ MEMNUN EDİYOR”
Çanta'daki imar düzenlemesi hakkında mahallede yaptıkları bilgilendirme toplantılarındaki zayıf katılım ve son mecliste CHP Grubunun tek kelime etmemesi eleştirisini de yanıtlayan Esen, “Çanta Mahallesi'nde kahve sohbetleri gerçekleştirdik, halka hitapta bulunduk. Daha sonra kahvehane ziyaretleri gerçekleştirdik. Zaman planlaması doğru olmamış olabilir ama Mahalle Başkanlarımız, yönetimimiz bu sorun hakkında gerekli bilgilendirmeyi yaptılar ve çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu konuyu zamana yaydık, daha çok konuşulacak. Konunun gündemde olması bizi memnun ediyor.
Belediye Başkanından bir açıklama bekliyorduk, kendisi son mecliste bu konuyu hiç gündeme getirmedi. Gündeme gelmediği için biz de konuşmadık” dedi.
Söz konusu arazinin geçmişteki satışlarında Özcan Işıklar ve Doruk Bulut bağlantısının hatırlatılması üzerine Esen, “Bu arazinin geçmişte kimler tarafından satıldığı çok önemli değil. Bu arazi bizim dönemimizde imara açılmış mı? Hayır. İlk defa bu dönem imara açılmış ve kişiye özel bir durum var. Bizim için önemli olan bugünkü durumu” dedi.
“ ‘BEN YAPTIM OLDU' ANLAYIŞINA KARŞIYIZ”
Esen'in TOKİ eleştirileri üzerine “Geçmişte KİPTAŞ'ı da eleştirdiniz, iktidara gelince açılışlarında boy gösterdiniz. Genel iktidar olunca TOKİ ile ilgili de aynı durum olacak mı?” şeklindeki tutarlılık sorusuna CHP İlçe Başkanının yanıtı şöyle oldu: “Kiptaş'a karşı değiliz. 11 Kat teklifiyle geldi. Bu kadar yüksek kat konutların buraya uygun olmayacağını söyledik. Nitekim Kiptaş 3'ün anahtar teslimini yaptık. Yüzde 80'i tamamlanmış, geri kalan yüzde 20'lik kısmı bizim dönemimizde tamamlandı. Kiptaş 4 baştan sona bizim dönemimizde tasarlanmış, yapılmış, anahtar teslimi de plandantarilten 8 ay önce gerçekleştirilmiş muazzam bir çalışma. Ödül de aldı. Kiptaş 3 ve Kiptaş 4'e bakınca iki dönem arasındaki vizyon farkını görebiliyorsunuz. Kiptaş 4 konutları 5 katlı ve mahalle konseptinde. Kat artışı yok. Emsal olmasına rağmen Kiptaş burada bunu yapmadı, kendine hak getirmedi. İstese 8 katlı da yapardı.
TOKİ'ye de karşı değiliz, sadece ilçe belediyesi ve İBB'yi bypass edip Ankara ekseninde ilerlenmesine karşıyız. Ankara'dakiler Silivri'yi bilmez. Danamandıra'ya, Sayalar'a, Çayırdere'ye TOKİ konutları yapmak Silivri'ye nasıl bir fayda getirecek? TOKİ çok mu sağlıklı oldu? Orada ayrı bir “cumhuriyet” var resmen, Silivri'den kopuk. Kiptaş da öyle. Böyle bir Silivri'yi mi arzuluyoruz?
Silivri'de sayısız Hazine arazileri var. Planlanır. İBB'den ve İlçe Belediyesinden görüş alınır. Ortak paydada buluşulur. Karşı olduğumuz ‘ben yaptım oldu' modeli.”
“İBB SİLİVRİ'YE HİZMET GETİRİYOR”
İBB'nin Silivri hizmetleri konusuna değinen Esen, “Nerede İBB çalışması var, arkadaşlarımla birlikte ben oradayım. En çok eleştiriyi buradan aldım. ‘İlçe Başkanının orada ne işi var?' dendi. Doğru bir eleştiri. O zaman doğru yaptığıma inanıyordum. Daha sonra meclis üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz gitti. Çalışmaların başında oldular, esnafı gezdiler. Arkadaşlarımızın ve Belediye Başkanımızın getireceği ses aynı oranda olabilir mi? Karşılaştıramayız. Biz böyle yaparak doğru mu, yanlış mı yaptık? İlçe olarak işimizi gücümüzü bırakıp İBB çalışmalarının başında mı olmalıyız? Bunlar vatandaşa gelen hizmetler. Sahip çıkmamız gerekir ama bu çalışmalar yapılmış, unutuldu anlamına gelmez. Seçim sürecinde bu hizmetleri broşürlerle, pankartlarla anlatacağız. İBB Silivri'ye hizmet getiriyor.”
“35 MAHALLENİN 35'DE DE BİRİNCİ PARTİYSEK BİZCE BAŞARI VAR”
CHP'nin son seçimlerde Silivri'de aldığı oy oranını değerlendiren Esen, “Kendimizi başarılı buluyorsak da başarılı olduğumuz anlamına gelmez. İçimizde yaptığımız eleştiriler var. Diğer partilere baktığımızda oy artışı düşmesine rağmen Silivri'de yüzdemizi arttırdık. 35 Mahallenin tamamında birinci çıktık. Kendimizi doğru anlatabilmişiz ki bu sonucu aldık.
Cumhurbaşkanlığı seçimine ittifak olarak girdik, orada sadece lokomotif görevi gördük, asıl referans alacağımız Milletvekilliği seçimi. AKP oyunu düşürürken, seçmen aleyhimize artmasına rağmen oy arttırıyorsak 35'te 35 yapıyorsak bizce başarı var. Sizce olmayabilir. Saygı duyarım. Eksikliklerimiz olabilir” şeklinde konuştu.
“DEĞİŞİM İSTEMEK İMAMOĞLU TARAFTARI OLMAK DEMEK DEĞİL, GENEL BAŞKANA KARŞI OLMAK ANLAMINA DA GELMİYOR”
CHP'deki değişim hareketi hakkında konuşan Esen, “Başka parti bizi eleştirebilir, biz de eleştirebiliriz ama Genel Başkanımıza, İBB Başkanımıza alaycı sözler söylenmesi doğru değil. Değişim evet olacak. Değişim istemek demek, Ekrem İmamoğlu taraftarı olmak demek değil, Genel Başkana karşı olmak anlamına da gelmiyor. Bugün CHP'li herkes değişim istiyor. Herkesin değişimle alakalı farklı bir odası var. Genel Başkanın, İBB Başkanının, milletvekillerinin her birimizin değişimle ilgili farklı bakış açılarımız var. Bu parti köklü bir parti.Bu ülkeyi çok partili hayata geçiren, sosyal demokrasiyle tanıştıran,toplumun konularına öncülük etmiş, sorunlarına çözümler getiren bir parti”dedi.
Esen ayrıca kısa bir süre önce CHP kulislerinde konu olan Ekrem İmamoğlu'nun 18 ilçe başkanı ile düzenlediği toplantıya İl Başkanlığına bilgi vererek katıldığını ifade etti.
“BANA YÖNELTTİĞİNİZ SORULARI DİĞER İLÇE BAŞKANLARINA DA SORMANIZI İSTERDİM”
Geçim kaynağı ile alakalı soruyu da yanıtlayan Esen, “30 yaşındayım. Bu güne kadar Gençlik Kolları Başkanlığı görevindeyken üniversite eğitimimi tamamladım. 1992 Silivri doğumluyum. İlk ve ortaokul eğitimimi Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu'nda okudum. Silivri Endüstri Meslek Lisesi'nde Bilgisayar Programcılığı bitirdim. İki Yıllık ön lisansımı Kadir Has Üniversitesi'nde tamamladım. Açık Öğretim Fakültesi'nde İşletme okudum. Son olarak da İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyasal Bilgiler ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans temizi yazarak mezun oldum. Bugünkü mesleğim Siyasi Bilimi ve Kamu yönetimi. Askere kadar Gençlik Kollarında çalıştım. 2018 yılında askere gittim. Bedelli olarak yapmadım. Kozan'da Jandarma olarak askerliğimi yaptım. O zaman bir genelge yayınlandı Kaymakamlıklara atamaları Cumhurbaşkanı yapacak. Çocukken tek hayalim Kaymakam olmaktı. Kaymakam olma şansım kalmadı bunun için siyasete yöneldim.
Bugün çok fazla ses yükseltmem Kaymakamlık makamına olan saygımdan. Ali Partal'ın kulaklarını çınlatıyorum. Kendisi devlet adamı. Silivri'de hiç kimseye ayrıcalık tanımayan ve kaymakamlık görevini sonuna kadar yapan bir devlet adamıydı.
Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı. Şimdiki Kaymakamımız maalesef bizimle hiç temas kurmadı, birçok sürecin dışında bıraktı. Bunları yüzüne de ifade ettim. Bu makama en çok saygıyı ben duyuyorum. Kaymakamın Belediye başkanının gölgesinde kalıyor olmasına üzülüyorum. Silivri'de bir çok protokol krizi yaşanıyor.
Dediğim gibi askerlikten döndükten sonra evlendim ve bir de kız babası oldum. Silivri'de çok az kişiye bu yaşta nasip olacak bir görevi üstleniyorum. 4 4'lük bir ilçe başkanlığı yaptığımı iddia etmiyorum. Ama samimi bir gayretle emeğimizi ortaya koyduk.
Çiftçilik yapan bir aileden geliyorum. Hem kayınpederim, hem ailemizin tarlaları var çiftçilikten geçiniyoruz. Ailemin desteği var. Nerede sigortalı olduğumu herkes biliyor bu öğrenilmesi zor bir şey değil. Bilen de paylaşabilir. Cevabını veremeyeceğim bir şey yok. Daha önce Tapu ve Silivri Belediyesinde çalıştım.
Benim hakkımda bir iş takipçiliği duyumunuz varsa ya da bir ihale takip ettiğimi falan düşünüyorsanız bunu da paylaşabilirsiniz. Ama ben de sizden şunu isterim bana yönelttiğiniz bu soruları diğer ilçe başkanlarına da sormuş olmanızı. Kendim hakkımda veremeyeceğim hiçbir hesap yok.”

 

Sevginar SALİ

YORUM YAP