Ezgi Yılmaz: Onu çok seviyor ve gurur duyuyoruz

Ezgi Yılmaz: Onu çok seviyor ve gurur duyuyoruz

20.03.2024 11:20:56

Eşi Ezgi Yılmaz, ailelerinin yaşantısına dahil olan yerel yönetim süreci, baba ve eş Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı anlattı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın eşi Ezgi Yılmaz ile kadınlarımızın Bursa gezisinde bir araya geldik. Ezgi Hanım büyük bir nezaket ve içtenlikle, Yılmaz Ailesine dair sorularımızı yanıtladı.
Sevginar Sali: Nasılsınız, Ezgi Hanım?
Ezgi Yılmaz: İyiyim, siz nasılsınız?
Sevginar Sali: Söyleşi teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Volkan Yılmaz'ın belediye başkan adaylığını ilk duyduğunuzda ne hissettiniz?
Ezgi Yılmaz: Volkan'ın doğum günü 17 Aralık'ta şehir dışındaydık. Telefon geldi. Öncesinden hiç tahmin etmediğim bir şeydi. Çok şaşırdım, heyecanlandım, o da öyle. İlk haberi öyle aldık.
“BİR İŞİN UCUNDAN TUTTUĞU ZAMAN SONU GELMEDEN ASLA BIRAKMAZ”
Sevginar Sali: Seçim kampanyasının hangi aşamasında kazanacağına ve Belediye Başkanı olacağına inandınız?
Ezgi Yılmaz: Adaylığı açıklandığı zaman aslında başarabileceğini biliyordum çünkü bir işin ucundan tuttuğu zaman sonu gelmeden asla bırakmaz.
“BELEDİYE BAŞKANI YA DA EŞİ GİBİ HİÇBİR ZAMAN YAŞAMADIK, YAŞAMIYORUZ DA”
Sevginar Sali: Peki ne değişti Yılmaz Ailesinde Volkan Bey Belediye Başkanı olduktan sonra?
Ezgi Yılmaz: Aslında çok fazla şey değişmedi. Zaten bu kadar yoğun tempoyla çalışıyordu. Evde oturmayı fazla sevmez. Benim açımdan fazla bir şey değişmedi. Çocuklar açısından, biraz daha çalışma saatleri uzadığı için, onların oyun arkadaşı olduğundan biraz onlarda bocaladık ama evde de o düzeni oturttuk. Zaten ne o Belediye Başkanı, ne de ben Belediye Başkanı eşi gibi hiçbir zaman yaşamadık, yaşamıyoruz da. Mesela çocuklarımın okulunda çoğu veli benim Silivri Belediye Başkanı'nın eşi olduğumu hâlâ bilmez. Biz bir yere giderken hiçbir zaman şoför kullanmayız, koruma almayız yanımıza. O yüzden çok fazla bir şey değişmedi bizim için.
“ÇOCUKLARA İLK BAŞTA OYUN GİBİ GELDİ”
Sevginar Sali: Çocuklara nasıl anlattınız babalarının Belediye Başkanı olduğunu? İlk seçildiğinde daha da küçüktüler…
Ezgi Yılmaz: Efe 2019'da 2 yaşındaydı, Ela da, 5 yaşında. Efe zaten farkında değildi ama Ela bunu bir oyun gibi algılayıp babasının broşürlerini okula götürmüş. Ondan da haberimiz yoktu. Okulda “Babam bir yarışmaya katılacak inşallah kazanacak” diye anlatmış. Sonra bütün sınıf kazandığı zaman çok mutlu olmuşlardı. Onlara bir oyun gibi geldi. Şimdi büyüdükçe daha da farkına varmaya başladılar.
“KADINLARLA BULUŞMALARIMIZI SEVİYORUM”
Sevginar Sali: Belediye Başkanı eşi olarak Ezgi Yılmaz, kendini nereye konumlandırıyor?
Ezgi Yılmaz: Şöyle aslında benim işim değil bu. Ben sadece Belediye Başkanının eşiyim. Bugüne kadar da hep o nerede isterse orada eşlik ettim. Çünkü benim işim aslında evde, çocuklarla ve onun olmadığı sürede onlarla beraber olmak. Sosyal medyadan hanımlardan davetler gelmeye başladı. Beni evlerine çaya, kahveye davet etmeye başladılar. Çok da memnunum, çünkü evlere girince güzel bir samimiyet var. Aramızda onu hissediyorum. Onlar da hissediyorlar. Bir bağ var, mesela hep beni görünce diyorlar ki, “Ah siz de bizim gibiymişsiniz”. Ben de onları hep diyorum ki aslında “Hiçbir farkımız yok. Sadece benim eşimin işi sizin eşlerinizin işinden farklı”. Ben seviyorum, evlere gitmeyi davetlerini de seviyorum, inşallah devam eder sürekli.
“5 SENEDİR SİLİVRİ'DE GAYET SAKİN, BARIŞÇIL BİR SİYASET VAR”
Sevginar Sali: Siyaset zaman zaman sertleşebilen de bir mecra. Siyasetçiler buna alışıklar ama aileleri bunu nasıl hissediliyor? Siz eşinizi böyle sert bir siyasi tartışmada gördüğünüzde ne düşünüyorsunuz?
Ezgi Yılmaz: 5 senedir çok sert bir siyasi tartışma oldu mu? Ben hatırlamıyorum. Tam tersi 5 senedir bence Silivri'de gayet sakin, gayet barışçıl bir siyaset var. En azından ben öyle görüyorum. Varsa da yani hani kendi içinde küçük böyle gerginlikler yaşıyorsa da çok da eve getirmez öyle şeyleri. O yüzden çok da farkında değilim.
“ÇOK İYİ BİR BABA OLACAĞINI ZATEN BİLİYORDUM”
Sevginar Sali: Volkan Bey nasıl bir baba ve nasıl bir eş?
Ezgi Yılmaz: Volkan evlenme teklifi ettiği zaman çok iyi bir baba olacağını zaten biliyordum. Çünkü yeğenlerine, etrafındaki bütün çocuklarla çok iyi bağ kurabilen bir adam. Nasıl bir baba? Şöyle bir baba beni çocuklar doğdukları zaman bile hiç yalnız bırakmadı. Ben uyudum, o kalktı. Her şeye yardımcı oldu. Mesela Ela'nın park arkadaşıdır. Çünkü ben Ela 3 yaşındayken Efe'ye hamile kaldım. Ela ile sabah beşte parka çıkardı. Saatlerce oynarlardı. Çok iyi bir baba. Mesela bu kadar yoğunluğunun arasında onlara vakit ayıramadığı için çok üzüldüğünü biliyorum. Mutlaka yarım saat de olsa bir şekilde onlara vakit ayırıyor. Ayırmak zorunda, çünkü birbirlerini çok özlüyorlar.
Nasıl bir eş sorunuza gelince şöyle diyeyim; Eee hayattaki en iyi arkadaşım, inanılmaz duygusal. Bir kere çok romantik. Hiçbir özel günümüzü unutmaz. Çok sevgi dolu, ilk günkü gibi devam ediyor her şey.
“ELEŞTİRİYİ İYİ KARŞILAR, KAFASINDA OTURTUR, UYGULAMAYA GEÇİRİR”
Sevginar Sali: Allah nazardan saklasın.
Peki belediyeyle ilgili süreçlerde kararsız kaldığında size fikir danışır mı?
Ezgi Yılmaz: Belediyeyle ilgili değil ama mesela akşamdan eve geldiğinde günün kritiğini yaptığımız oluyor. Ben de dışarıdan gördüğüm bazı şeyleri söylüyorum. Biz her konuda birbirimize her şeyi danıştığımız için onda da fikirlerimi dinliyor. Eleştirilerimi de dinliyor.
Sevginar Sali: Eleştirileri nasıl karşılıyor?
Ezgi Yılmaz: Eleştiriyi aslında o iyi karşılar, kafasında oturtur, mutlaka uygulamaya geçirir. Yani bugüne kadar her şeyimi, her fikrime önem vermiştir açıkçası.
“ONU ÇOK SEVİYORUZ VE ONUNLA GURUR DUYUYORUZ”
Sevginar Sali: Volkan Yılmaz'ın, siz ve aileniz ile ilgili asla unutmaması ve her zaman aklında bulundurması istediğiniz şeyler neler?
Ezgi Yılmaz: Bizimle ilgili hiçbir şeyi unutmaz zaten de sadece buradan ona şöyle bir mesaj verebilirim. Biz onun her zaman arkasındayız. İyi günde kötü günde diye zaten bir yola çıktık. Onu çok seviyoruz ve onunla gurur duyuyoruz. Bunu unutmamasını istiyorum sadece.
Sevginar Sali: Teşekkür ederim bize zaman ayırdığınız için
Ezgi Yılmaz: Ben teşekkür ederim, Sevginar Hanım sağ olun.
Haber Kerkezi

YORUM YAP