Faikoğlu: Maceraperest değilim, bilim insanıyım

Faikoğlu: Maceraperest değilim, bilim insanıyım

3.12.2023 15:29:38


Prof. Dr. Rehat Faikoğlu, hafta sonu CHP'de düzenlediği basın toplantısında kendini ve Silivri Belediye Başkan Aday Adaylığı kararının gerekçelerini anlattı.

Hafta sonu yerel basın mensuplarıyla CHP İlçe Başkanlığında bir araya gelen Prof. Dr. Rehat Faikoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Belediye Başkan Aday Adayına ilişkin açıklamalarda bulundu.
FAİKOĞLU: MACERAPEREST DEĞİLİM, BİLİM İNSANIYIM
Faikoğlu şöyle konuştu: “Eminim ki birçoğunuz adımı bile duymamışsınızdır. Adım duyulunca belki de “Nereden çıktı bu hoca? Niye Aday oldu diyeceksiniz?” Rahatım mı kaçtı? Hayır. Ben Prof. Dr. Rehat Faikoğlu. Rumeliliyim. Bu kelimeyi çok seviyorum. Yunanistan İskeçeliyim. Halen oranın vatandaşlığını koruyorum. 12 Yıldır Silivri'de oturuyorum. Belki birçoğunuzdan daha bile eskiyim. Mimarsinan Mahallesi eski adayla Maxi Alışveriş Merkezi'nin karşısında müstakil bir evde oturuyorum. “Hoca macera mi arıyorsunuz?” diyeceksiniz hayır arkadaşları, maceraperest değilim, af edersiniz bilim insanıyım. Gerçek olmayan bir şeye elde veri olmadan, hiç bir şeye inanmam. Akademik hayata atılırken de hocalarım “Yeter artık devlette, hadi bakalım üniversiteye yanımıza” dediler. Kimdi bular hocalar; Kemal Alemdaroğlu, Nurettin Sözen, Selçuk Erez. Üniversiteye geçtim. Çanakkale Tıp Fakültesi'nin kurucusuyum. Trakya Üniversitesi'nde 5 yıl görev yaptım. Kırklareli Üniversitesi'nin kurucu genel sekreteriyim.
“BU TOPLUMUN BİZE İHTİYACI VAR”
Belediye Başkan Aday Adaylığı gelince hanımla günlerce düşündük. Rahatımızı bozalım mı? Hanım, “Gideceğiz” dedi. Girdik, çünkü ‘ihtiyacımız var' değil, bu toplumun ihtiyacı var. Sizlerin her birine olduğu gibi bize de ihtiyacı var. Bunun için her birlikte canla başla çalışacağız. Acaba beni Silivri'de kaç kişi tanıyor? Bilmiyorum ki. Kenedi'nin politikayla iki meşhur sözü var; “Hayatta insanı politika kadar ödüllendiren hiç bir şey yoktur” Doğru. İkinci bir şey daha var; “Politika, siyaset; ticaretin en büyüdür” diyor. Buna katılmıyorum. Benim kitabımda böyle bir şey yok.
“POLİTİKA PAZARLAMAYI ÇOK İYİ BİLİRİM”
Ne yapacağız? Hangi metotla nasıl çare bulacağız? Siyaset, politika bilmem, ama politika pazarlamayı çok iyi bilirim.”
PROF. DR. REHAT FAİKOĞLU KİMDİR?
1978 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi.
1998 yılında Yüksek Lisansını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde yaptı.
2007 yılında Doktorasını İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde tamamladı.
2007 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum üzerine Doçentliğini Demokritus Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleştirdi.
2012 yılında Profesör oldu, Dekan Yardımcılığı, Yüksek Okul Müdürlüğü, Rektör Yardımcılığı, Başhekimlik gibi görevlerinde bulundu.
Bir çok bilimsel kuruluşta üyelikleri ve yayınlanan bilimsel makaleleri bulunmakta.

 

 

 

YORUM YAP