“Fazlasını yapacağız, yeter ki gönül bağını koparmayalım”

“Fazlasını yapacağız, yeter ki gönül bağını koparmayalım”

03.02.2023 18:08:42

Silivri Belediye Başkanının Beyciler'de kadınlarla buluşmasında Muhtar Yaşar Köse, “Başkanımızın sayesinde bütün sorunlar çözüldü” derken, Volkan Yılmaz, yaptıklarını anlattı ve daha fazlasını gerçekleştirmeye hazır hazır olduğunu vurguladı.328824520_1192281924826535_1532080865758133547_n

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Beycilerli kadınlarla kahvaltı programında bir araya gelerek görüşlerini aldı.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Beyciler kadınlarıyla Cuma günü kahvaltı programında bir araya geldi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, Beyciler Mahalle Muhtarı Yaşar Köse, Silivri Belediyesi Sosyal Yardım Koordinatörü Ayten Bozkurt, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi Müdürü Meral Demir, Silivri Belediyesi Gıda Bankası Genel Sekreteri Seda Konakçı katılanlar arasındaydı.326133765_1836682103364963_261468526181424946_n
KÖSE, HİZMETLERİ İÇİN BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR ETTİ
Beyciler Mahalle Muhtarı Yaşar Köse, yaptığı açılış konuşmasında Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a kadınlara yönelik düzenlediği kahvaltı dolayısıyla teşekkür etti ve mahallenin sorunlarına şöyle değindi: “Öncelikle Başkanıma yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Okulumuzun duvarları, sınıflar, kütüphanesi olsun çok büyük sorunları vardı. Şu anda hiçbir eksiğimiz ve sorunumuz kalmadı. Onun için çok teşekkür ediyorum.328981599_3482707025298171_7952012885489843222_n
KÖSE: BAŞKANIMIZIN SAYESİNDE BÜTÜN SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ
Başkanımızın sayesinde bütün sorunlar çözüldü ve Muhtarlık binamızın tapusunu aldık, istediğimiz projeleri hayata geçirebiliriz.”
Köse, asfalt ve yol talebinde bulundu, Kırsal Mahalle yasasının hayata geçmesinde katkısı olan Başkan Yılmaz'a mahalle sakinleri adına teşekkür etti.
“YİĞİDİ ÖLDÜR, HAKKINI TESLİM ET”
Muhtar Yaşar Köse, “Volkan Başkana bunları söylerken yanlış anlaşılmasın, siyaset manasında söylemiyorum, ‘Yiğidi öldür, hakkını teslim et'” dedi.
Kırsal Yerleşme Alanı hakkında bilgi verdi, köy içi yolları sıkıntısına değindi, çocuk parkı talebinde bulunarak sözünü Başkan Yılmaz'dan aldı.329090671_717468836680664_6499500173826955897_n
YILMAZ: AMACIMIZ FİKİRLERİNİZİ ALMAK
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Beyciler kadınlarına şu sözlerle seslendi: “Soğuk bir kış gününde, kalplerinizle ısıttığımız bu salonda sizlerle beraberiz. Amacımız fikir alışverişinde bulunmak ve sizleri dinlemek. Buradan aldığımız enerji ve fikirlerle Beycilerimize ve Silivri'mize hizmet etmek.
“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTACAĞIZ”
Belediye Başkanı adayı olduğumda kısa sürede sizlerle tanışma fırsatı bulamadık. Her siyasetçi gibi bizim de seçim vaatlerimiz oldu. Verdiğimiz sözleri devlet sözü gibi düşünerek hepsini tutacağız ve sizlere hizmet edeceğiz.323645028_513696504228154_2303251205601707575_n
“SÖYLEMLERİMİZİ YATIRIMA DÖNÜŞTÜRDÜK”
Silivri, yalnızca sahilinden ve merkezinden ibaret değil. Bunu söylemek yetmez, icratlarımıza ve yatırıma dönüştürmemiz gerekiyor. Köyler, gözlerin kapandığı, kulakların tıkandığı, nasıl olsa bir şekilde oylarını alırız diye düşünülmüş. Bazen ideolojik sebeplerle, bazen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün arkasına sığınarak, bazen belli şeylerle korkutularak köylünün oyları alındı.”
“OKULLARIMIZI BAŞTAN SONA YENİLEDİK”
Eğitim yatırımlarına ayrı bir parantez açan Başkan Bey, “Göreve gelir gelmez, merkezdeki okullarda ne varsa köy okullarında onun fazlası olacak demiştim. İlk olarak köydeki okullarımızdan başladık. Kütüphanesi, tiyatro salonu, bilgisayar odası olmayan köy okulu kalmayacak dedik. Okul Müdürlerimiz ve muhtarlarımızla bir araya geldik. Okulun bahçe duvarlarından, dış cephesinden, tuvaletlerine kadar baştan sona yeniledik. Amacımız köy okullarındaki çocuklarımızın da tiyatro oynaması, bilgisayar kullanmayı öğrenebilmesi, kütüphanelerde derslerini yapması ve kitaplarla tanışmasıydı” dedi.
“ÜRETİM OLMAZSA HAYATI SÜRDÜRMENİN İMKÂNI YOK”
Kırsalda üretimin önemini vurgulayan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Yine gençlerle ilgili yapmamız gerekenler vardı. Muhtarım, yol, su, elektrik dedi. Tabi ki çok önemli. Biz bu köyleri granit taştan, musluklarını altından, yollarını kilit taşlarla döşesek, üretim olmazsa hayatı sürdürmenin imkânı yok. Çocuklar, gençler, yaş almış büyükler bile bu köyleri yarın terk edip şehirlere gitmek ister. Dolayısıyla biz dedik ki önce köylerde Silivri'ye esas değer katacak olan tarımsal üretimi canlandırmalıyız. Bunu yapmalıyız ki köylerde gelir düzeyi yükselsin ve bununla beraber mutlu, huzurlu, bereketli yaşam alanları oluşsun.
“TARIMSAL VE HAYVANSAL ÜRETİM İÇİN ALIN TERİ DÖKÜYORUZ”
Buradan yola çıkarak bugün, Türkiye'de en fazla tarımsal üretimin ve desteğin yapıldığı yer Silivri Belediyesi. 4 Bin dönüm arazide bugün biz çiftçilik yapıyoruz. Bunu niye yapıyoruz? Köylerde üretimden vazgeçmek zorunda kalan çiftçilerimize omuz verebilmek için. Pandemiyle birlikte herkes, evlerin kiremitlerinin, muslukların yenemeyeceğini, unun, buğdayın, ayçiçeğin ne kadar önemli olduğunu anladı. İşte biz Türk tohumculuğuna ve tarımına, Silivri'deki tarımsal ve hayvansal üretime destek vermek sizlere katkı sunmak adına alın teri döküyor, emek harcıyoruz.
SİLİVRİ BELEDİYESİ DESTEKLERİ
Silivri Belediyesi bu yıl yerli, milli, sertifikalı arpa tohumu, silajlık mısır, yem bezelyesi, saman, hayvansal gübrelerin bila bedel ahırlardan toplanması, İstanbul'daki ilk ve tek Canlı Hayvan Pazarı ve bunlarla beraber 25 milyon lira tarıma, hayvancılığa, üreticiye destek yaptı.
Bu ay içerisinde kendi tarlalarımızda ürettiğimiz Ayçiçek yağılarından, 70 bin litreyi, bu toprakların asıl sahiplerine dağıtacağız. İhtiyaç sahibi ailelerine dağıtacağız.
Türkiye'de ekilen yerli ve milli Ayçiçek yağı çok az. Her bir üreten köylümüzün 13 dönüm arazine ekebilecek yerli ve milli, Türk Ayçiçek tohumunu dağıtacağız. Silivri'de 35 bin dönüm Türk tohumu ile ekilen Ayçiçek tohumunun dağıtım törenini yapacağız. Bunun maliyeti 8 milyon TL.
Tabi ki bunlar, köyleri park, yol, spor sahası, düğün salonu yapmayacağız değildir. Tabi ki bunlar yapılacak ama insanların yaşadığı her yerde de çamurun olmaması, yolun olması gerek.
“SİYASET YAPMIYORUZ”
Muhtarımızın bizden talepleri doğrultusunda hizmet veriyoruz. Siyaset kesinlikle yapmıyoruz. MHP'li, AK Partili, CHP'li, İYİ Partili, hiç kimseyi ayırt etmiyoruz.
Yakamızdaki rozeti çıkaracağımıza, Silivri'deki herkese eşit anlayışla hizmet edeceğimize söz vermiştik. Bunu yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz.
KIRSAL MAHALLE YASASI
Bu kardeşiniz İBB'de MHP Grup Başkanvekili. Orada her kürsüye çıktığımda İstanbul'un çeperleri, kırsalı, tarım, hayvancılık diyoruz. Oradaki meclis üyeleri bıktıklarını söylüyor. Bunları söylememden rahatsız olan meclis üyeleri var ama ben bunları söylemeye devam edeceğim. İBB, niye Beyciler'e bir tiyatro gösterisi yapmadığını dillendirdiğimde rahatsız olmayacaklar. Bilakis bunu kendilerine kılavuz alıp buraya hizmet getirecekler. İBB yasasıyla buradaki su fiyatları, muhtarlarımızdan gelen şikayetle 9 tane köyümüzde faturalar birden 4 kat yükseldi, çünkü verilen süre dolmuştu. İBB'ye teklif verdim, dedim ki Bakırköy'de yüzme havuzunu suyuyla Beyciler'de, Danamandıra'da ineği, havucu, domatesi, marulu sulayan su aynı fiyatlandırılmaz. Tekrar bunu dörtte bir oranında indirelim. “Zimmet çıkar” diyerek veto ettiler. Bizi TBMM'den yasa çıkarmaya zorladılar. İyi ki de yapmışlar. 1-1.5 yıl sürdü ama Kırsal Mahalle diye yasa çıkardık. Bu vesileyle Cumhur İttifakı milletvekillerine teşekkür ediyorum. Yasa neyi öngörüyor; İSKİ suyu merkezden dörtte bir oranında fatura etmek zorunda, Silivri Belediyesi artık sizden emlak ve çöp vergisi almayacak. Şuan imar harçları 70-80 bin TL. Silivri Belediyesi, çocuğunuza yapacağınız evden hafriyat ve imar harcı almayacak. Yine bu yasa esnafa basit usulde defter tutma hakkı veriyor. Kırsal Mahalle Yasası Silivri'ye hayırlı uğurlu olsun. Buradaki amaç kırsalı desteklemek. Bu desteklerin artarak devam etmesi gerekir ki ülkeyi beslenecek kırsalın boşalmaması, üretim yapacak insanların hayatlarını idame ettirmesini sağlamalı.
“BEYCİLER'E HEDİYE ETTİK”
Köy kahvemizin, mahalle evimizin olduğu alanın bir bölümünü icradan kurtarmak için Silivri Belediyesi olarak ücreti yatırdık ve arsayı gerçek sahibi olan Beyciler halkına hediye ettik.
“BEYCİLER'E HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Muhtarımızın bize öncelik verdiği, sokaklardaki kilit taş imalatını 7 bin 2'lik alanı bitirdik. 25 bin m2'nin daha yola ihtiyacı var.
Silivri Belediyesi olarak buradan tek kuruş gelirimiz yok ama hizmet etmeye devam edeceğiz. Bütün ihtiyaçlarını yerine getireceğiz. Karşı mahalleye park da, yollarımızı da yapacağız, düğün salonumuzu da iyileştireceğiz, halı sahamızı da güzelleştireceğiz. Gecemizi gündüzümüze katıp, yorulmadan, bıkmadan usanmadan Beyciler'e hizmet etmeye, tarım ve hayvancılığa yatırım yapmaya devam edeceğiz.
“AŞI ÜCRETLERİNİ BELEDİYE OLARAK KARŞILIYORUZ”
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile bir protokol imzaladık. Beycilerdeki ineğin, koyunun, köpek kedinin aşı ücretlerini dahi Silivri Belediyesi olarak karşılayacağız. Yeter ki siz üretin ve yetiştirin.
Biz desteklemelerimize devam edeceğiz.
“FAZLASINI YAPACAĞIZ, YETER Kİ GÖNÜL BAĞINI KOPARMAYALIM”
Kültür gezilerimiz sürecek. Çocuklarımız buz pateni pistinden ücretsiz yararlanmaya devam edecek. İstanbul genelinde buz pisti kurup çocukların ücretsiz yararlanmalarını sağlayan tek belediyeyiz. Çocuklarımıza tiyatroyu, eğlenceli ve eğitici etkinlikleri getiriyoruz. Gerekirse daha fazlasını getirebiliriz. Yeter ki biz birbirimizle olan gönül bağını koparmayalım.”
Program, soru cevap şeklinde devam etti.
Renginar SALİ

 

YORUM YAP