Fen Lisesi öğrencileri, proje kapsamında İspanya’ya gitti

Fen Lisesi öğrencileri, proje kapsamında İspanya’ya gitti

12.02.2024 12:12:50

Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi öğrencileri Erasmus+ Projesi kapsamında İspanya'ya gitti, burada eğitim aldılar ve yerinde gözlem yaptılar.

İlçemizin güzide okullarından Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi'nin yürüttüğü KA210 Erasmus+ Projesi olan “Creative Teaching for Creative Generations” projesi kapsamında 1 Öğretmen ve 5 Öğrenciden oluşan ekip, 16-21 Ocak 2024 tarihleri arasında İspanya'nın Cordoba kentinde eğitim alıp, gözlemler yaptılar.
Proje kapsamında Türkiye, Almanya ve Çekya'dan gelen 15 öğrenci ve 3 eğitmen eşliğinde İspanya Cordoba'da Çevre ve Geri Dönüşüm kapsamında gözlemler yapıp okul ziyareti yaptılar.
Proje kapsamında günlere yayılarak gezi ve gözlemler yapıldı. Öğrencilerin ilk durağı MC Merca Cordoba idi, burası Cordoba Bölgesinin taze meyve, sebze, et, işlenmiş gıda ve balıklarının toptan satıldığı, yörenin çiftçilerine destek olan büyük bir tesis. Tesisin işleniş düzeni, çalışma sistemi, çevreye ve çiftçilere katkısı ile ilgili gezi ve bilgilendirme yapıldı.
Ülkemizdeki Çok Programlı Liselere benzeyen, içerisinde ortaokul, lise ve meslek lisesi bölümlerinin olduğu yaklaşık 1700 öğrenci ve 120 öğretmenin bulunduğu okul gezildi, eğitim sistemi hakkında bilgi alındı. Kimya Bölümü ayrıntılı gezilip laboratuvarlar gözlendi.
Cordoba'nın tüm çöplerini toplayıp geri dönüşüm için işleyen Sadeco firması gezildi ve tesisin çöpleri toplama, ayrıştırma ve dönüştürme süreci ile ilgili bilgiler alındı, tesisteki büyük geri dönüşüm makinesi ayrıntılı olarak incelendi.
Cordoba Botanik Bahçesi gezildi, yerel türler ve yetiştirmesi yapılan türler incelendi, botanik parkı gezildi.
Çalışmalar sırasında çekilen fotoğraf ve videolar kullanılarak bir kısa film çıkartıldı. Kısa film üç ülkenin öğrencileri tarafından parça parça hazırlandı ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi öğrencileri tarafından birleştirilip tamamlandı.
Çalışmalardan arda kalan zamanda ise Endülüs'ün 3 güzel kenti olan Malaga, Cordoba ve Sevilla'yı gezdiler.
Malaga öğrencilerimizin uçuşlarının yapıldığı havaalanının bulunduğu, deniz kenarında bir şehir, burada Endülüs etkisi daha az hissediliyor ama güzel bir şehir.
Cordoba, eğitimlerin yapıldığı ve öğrencilerimizin konakladığı, Dünyaca ünlü Kurtuba Camii'nin bulunduğu Endülüs Emevîler'inin en önemli kentlerinden. Öğrencilerimiz burada özellikle Kurtuba Camii'ni gezip, çok beğendiler.
Sevilla'ya boş günde trenle gidip gezildi. Sevilla İspanya'nın eski başkentlerinden ve tarihinde en önemli kentlerinden. Sevilla'da Sevilla Katedrali, Çan Kulesi ve Plaza İspanya meydanı gezildi.
Bu geziler sayesinde tarih kitaplarında okuduğumuz ama önemini pek kavrayamadığımız Endülüs Emevî Devleti'nin 3 kentini görüp, mimarisini incelediler ve İspanya Kültürüne bıraktığı izleri yerinde gözlemlediler. Gördükleri yapılardan özellikle Kurtuba Camisi öğrencileri çok etkiledi. Öğrenciler, bu gezi sayesinde İspanya Kültürünü ve Endülüs Emevîlerinin bu kültüre katkısını yerinde gördüler.
Öğrenciler; Burak Kılıç, Elifnur Bölükbaş, Ahmet Enes Akkaş, Vahit Giray Varol ve İlkim Berra Kılıç, Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Tuncer Çetinkaya bu çalışmada ülkemizi temsil ettiler.
Haber Merkezi

YORUM YAP