Gazitepe Mahallesi’nde RES Projesine büyük tepki

Gazitepe Mahallesi’nde RES Projesine büyük tepki

7.06.2024 11:12:20

Köylüler, Muhtarlar, Kuzey Ormanları Savunması, Silivri Çevre Derneği, tarım topraklarına zarar veren RES projesinin büyütülmesini isteyen şirketin ÇED Toplantısına katılmayarak tepki gösterdi. 

Gazitepe Mahallesi'nde, rüzgar enerji santrali (RES) projesini büyütmek isteyen şirketin düzenlediği Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı, köylülerin yoğun tepkileri nedeniyle gerçekleşemedi. Köylüler, projenin tarım topraklarına ve çevreye vereceği zararı gerekçe göstererek, yetkililerin toplantı salonunu terk etmek zorunda bıraktı.
Toplantının yapılamaması üzerine, bölgedeki muhtarlar, Kuzey Ormanları Savunması ve Silivri Çevre Derneği, projenin iptali için hukuki süreci başlatacaklarını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, "Tarım topraklarımızı dev bir RES tarlasına çeviren şirketlere karşı köyümüzü, kuşları ve doğayı savunacağız" dedi.
Korsan, projenin çevreye ve yerel halkın yaşamına olumsuz etkileri olacağını vurgulayarak, şirketlerin sadece kâr amacı güttüğünü, ancak halkın yaşam alanlarını ve doğayı korumanın öncelikleri olduğunu belirtti. Kuzey Ormanları Savunması temsilcileri de projeye karşı durmanın sadece Gazitepe Mahallesi'nin değil, tüm bölgenin doğasını korumak adına önemli olduğunu ifade etti.
Seda ŞİMŞEK

YORUM YAP