
Tüyap’ta 28-31 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen 13. Uluslar arası Mutfak Günleri’ne katılan Selimpaşa İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, başarılarına başarı kattı. Yarışmaya bu yıl Haldun Pala ve Meral Filiz Pala öğretmenlerinin liderliğinde hazırlandılar. Üzerlerinde büyük emekleri olan Halime Uzman ve S.Müfit Uzman öğretmenleri, Okul Müdürleri Mualla Varlıoğlu ve aileleri kendilerini yalnız bırakmadılar.
Modern Türk Mutfağı dalında iki ekip katıldı. Birinci ekip; Sercan İçer, Yusuf Cenk Tarhan, Buse Aktaş ve Servis görevlisi olarak Mertcan Kaya’dan oluştu. İkinci ekip ise Tuana Gençata, Deniz Doruk Yüksel, Ömer Faruk Mısırlı ve Servis görevlisi olarak Selin Bayrak’tan oluştu. Bireysel yarışmalarda Tatlı Kategorisinde Dilara Alasulu, Makarna Kategorisinde Nazlım Çakar ve Balık Kategorisinde Anıl Berk Memiş yarıştı. Öğrenciler gösterdikleri başarılı çalışma sonucunda Üç Altın, Bir Gümüş, Üç Bronz Madalya ve İki Merit ile ilçemizin gururu oldular.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, kendilerini tebrik etmek üzere dün makamında ağırladı. Okul Müdiresi Mualla Varlıoğlu, Öğretmenler; Halime Uzman, S.Müfit Uzman, Haldun Pala ve Meral Filiz Pala ile yarışmaya katılan öğrenciler katıldı.
Yapılan ziyarette, Okul Müdiresi Mualla Varlıoğlu ve öğretmenler, katıldıkları Uluslar arası Gastronomi Festivali ve öğrencilerin yaptıkları menüler hakkında detaylı bilgi verdi.
AY: MESLEĞİNİZ NİSPETİNDE MESAFE ALACAĞINIZDAN EMİNİM
İlçe Milli Eğitim Müdürü, uluslar arası yarışmada elde ettikleri başarı dolayısıyla kendilerini tebrik ederek, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: "Öncelikle hepinizi tebrik ediyorum. Yeme içme işi tüm insanlığı ilgilendiren çok önemli bir konu. Temizlik ve hareketten sonra sağlığın temel kurallarından biri de beslenmedir. Son yıllarda bu konudaki duyarlılık çok arttı. Mesleğiniz nispetinde mesafe alacağınızdan eminim. İşsizlik gibi bir sıkıntınız olmayacak. Yolunuz açık olsun. Sizleri yetiştiren öğretmenlerimizi de ayrıca kutluyorum.”
Ahmet Ay, meslek liselerinin ilçemizde daha da zenginleştirilmesi gerektiği, bu konuya daha da büyük önem verilmesi gerektiğine vurguda bulundu.
Ay, öğrencileri kitaplarla ödüllendirerek, okul hayatlarında ve mesleklerinde başarılar diledi.
Renginar M.SALİ