“Gelişeceğiz ama bu kenti de koruyacağız!”

“Gelişeceğiz ama bu kenti de koruyacağız!”

11.04.2016 10:06:38

2015 yılı faaliyetlerini meclis oylamasına sunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geride bıraktığımız dönemi, “Silivri'nin önceliklerinin ve tercihlerinin büyük ölçüde kalın bir şekilde altının çizildiği bir dönem yaşadık. Kent ve kent çevresinin bilgiyle, teknolojiyle, iletişimle kooperatifleşerek, zenginlik ve refahın kentsel kalkınma yarattığı, sahip olduğu değerlerle özgün bir Silivri vizyonumuzu kalıcı hizmetlerin üretildiği markalaşan belediyecilik anlayışımızı geliştirerek sürdürme hedefimizi besledik. Hem gelişeceğiz, hem büyüyeceğiz, hem zenginleşeceğiz ama bu kenti de koruyacağız. Adaletsizlik ve eşitsizliğe yer vermeden bu kentin gelişmesi konusundaki kararlı çabamızdan taviz vermeyeceğiz” şeklinde özetledi.

“ÖNEMLİ OLAN KENT DEĞERLERİNİ HAKKANİYETLE DAĞITMAKTIR”
Başkan Özcan Işıklar, şöyle konuştu: “Değerli meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda başkanlarımız, basın mensuplarımız 2015 yılı Faaliyet Raporunu anlatmak için söz almış bulunmaktayım. Faaliyet Raporları bir ilçenin yerel yönetiminin yıllık projesel yapılmış bir takım uygulama ve işlerinin sunulmasıyla ilgilidir. Önemli olan eşitlik, adalet duygularının adil bir şekilde yayıldığı bir kentte yaşayan hemşerilerimizin huzur ve barış içinde olmasını sağlamaktır. Kent rantı söylem olarak iticidir ama bir belediyenin gö-revidir bunu yaratmak. Kentte yaratılmış bütün değeri hakkaniyetle dağıtmak da asli, vicdani görevdir.

“ŞEHRİMİZİN KÜLTÜREL KİMLİĞİNİ YAŞATMAK İSTİYORUZ”
Kentte yaşayanların refahını artırmak, hemşerilik bilincinin yükseltilmesi, kentin kuruluşundan bugüne kadar kente ait tüm bilgileri hafızaya alarak geleceğe taşımak ve markalaşmış bir kent yaratmak, bölgesel kalkınma haline dönüştürmek önceliklerimizdir. Biz siyasi metinlerimizi partilerimizin yazdıkları programlar, dünya görüşleri, halkımızın beklenti ve talepleri yönünde şekillendiriyoruz. Onları pratiğe dönüştürmeye çalışmak yönetimin görevidir. Yaşanan coğrafya üzerindeki demografik, kültürel ve etnik unsurları kaynaştırıp büyük bir aileye dönüştüren bir düzenle çalışma yapmak işin özü ve bizim yapmak istediğimizdir.

“SİLİVRİ BİR SİLİKON VADİSİ”
Faaliyet Raporları, belli bir projeksiyonla kenti ileriye taşımaya çalışan bir anlayıştır. 900 kilometrekare büyüklükteki Silivri'mizin 430 kilometrekaresini tarım alanları kapsıyor. Denizden gelecek ekonomik kalkınmayı sağlayacak büyük bir nimet olan 42 kilometre sahile kıyımız var. Deniz kentiyiz. Bunun yanı sıra ilçemizde bulunmasından gerçekten gururlandığım üreten ve istihdam yaratan bir sanayimiz var. Tarım alanlarıyla, deniz kıyısıyla, sanayisiyle avantajlıyız. 100 binlik planın getirdiği başka fırsatlar da var. Bölgemiz planlarında Eğitim ve Bilişim Teknoloji Alanları, Tarım Teknolojileri Parkı, Araştırma Geliştirme Alanları için yerler ayrıldı. Yani Silivri bir ileri teknoloji alanı, bir silikon vadisi olarak konumlandı. Silivri'nin 900 bin konut yapabilecek kapasitesi var. Yani bu 3 milyon 600 bin nüfusu burada barındırmaya yetecek alanı var demek. Planlama yaparken ilçemizin var olan değerlerinin güçlü ve zayıf yanlarını düşünerek hareket ediyoruz.

“2015'TE KÖYLERİN ENTEGRASYONU BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZDİ”
Geçen dönem 8 tane beldenin kapanarak birleşmesi süreciyle, bu dönemse köylerle ilçenin bütününü entegre etmekle uğraştık. İnovasyon niteliği yüksek, gelir getiren, farklılık yaratan ve bunu kalıcı üstünlere taşıyacak bir Silivri için bütün çabamız. 2015 yılında faaliyet alanının beraberinde getirdiği bütün zorluklara rağmen ilçenin gelecek vizyonuna köylerdeki yapılanmayı da kaynaştırmak için 2 yıldır alt yapı ve temel ihtiyaçları, birleşmeyle ilgili sorunlarını, köylerin tüzel kişiliğinin kalkması nedeniyle boşluk yaratmadan ve hizmet akışını aksatmadan düzenlemeler yaptık. 2015 yılının temel çabasında köylerin entegrasyonu birinci önceliğimizdi. 2015 yılının ağırlıklı çalışma biçiminde köylerin teslim alınması, bütün envanterlerinin sisteme entegre edilmesi, mülkiyetlerinin işlenmesi ve ihtiyaçlarının tespitlerinin yapılarak hizmetlerinin verilmesi gerek Büyükşehir Belediyesinin gerek İSKİ'nin gerek Silivri Belediyesinin birinci önceliği oldu.

“SEKTÖRLERİ BİRBİRİYLE ÇELİŞMEDEN GELİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”
Projelerin büyük ölçüde prosedürleri tamamlandı. Şehrin güçlü yanlarını açığa çıkaracak din ve kültür turizmi, tarihi dokusunun korunması ve Islah Organize Sanayisinin üç tanesinin hayata geçmesi konusundaki çalışmamızın devamı noktasındaki dinamikleri Silivri'nin milli bir politikası halinde birbirleriyle çelişmeden güçlenerek yaşatılmasını hedefliyoruz.

“ÜÇ TANE ÜNİVERSİTE ALANINI 100 BİNLİK PLANA TESCİL ETTİRDİK”
2014 yılında göreve geldiğimizde başladığımız ve süregelen üniversitelerle ilgili çalışmalarda geçtiğimiz dönem, Türkiye'de bir ilktir, ilçede üç tane üniversite alanını 100 binlik plana tescil ettirdik. Emin olun Silivri'nin bugüne kadar yaptığı en büyük gelişmedir. Üniversite kenti oluşturarak hizmet sektörleriyle beraber geliştirip Türkiye'ye yenilik ve düşünce üretme anlamında güç verecek inovatif bir yapı çok büyük bir fırsat.

“ARAZİ ÇETELERİNEKARŞI MÜCADELE VERDİK”
Bunu yaparken ilçemizin genel imar durumunu korumak, konut yerleşim alanlarının devasa boyutlara ulaşmasının önüne geçmek ve tarım arazilerini yağmalanmasını önlemek 2015 yılı içinde gösterdiğimiz en önemli çabalardandı. İmarlı arsa satışı reklamıyla hisseli satışlar yapan arazi mafyalarına karşı vatandaşlarımızın mağdur olmaması için verdiğimiz mücadele gerçekten ciddi yer tuttu çalışmalarımızda.

“TÜRAM'LA ÖNEMLİ MESAFELER KAT ETTİK”
Tarımsal alanda yaptığımız çalışmalar Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkeziyle (TÜRAM) çok önemli bir aşamaya taşındı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Bezmialem Vakıf Üniversitesinin işbirliği ile katma değeri yüksek bitkilerin üretilmesinde çok önemli mesafeler aldık.

“BU KENTİ DE KORUYACAĞIZ!”
Silivri'nin önceliklerinin ve tercihlerinin büyük ölçüde kalın bir şekilde altının çizildiği bir dönem yaşadık. Kent ve kent çevresinin bilgiyle, teknolojiyle, iletişimle kooperatifleşerek, zenginlik ve refahın kentsel kalkınma yarattığı, sahip olduğu değerlerle özgün bir Silivri vizyonumuzu kalıcı hizmetlerin üretildiği markalaşmış belediyecilik anlayışımızı geliştirerek sürdürme hedefimizi besledik. Hem gelişeceğiz, hem büyüyeceğiz, hem zenginleşeceğiz ama bu kenti de koruyacağız. Adaletsizlik ve eşitsizliğe yer vermeden bu kentin gelişmesi konusundaki kararlı çabamızdan taviz vermeyeceğiz.

“2015 YILINDA YAPTIĞIMIZ FAALİYETLER İNSANIN YAŞADIĞI YERDE HUZURUNU ÖNCELEYEN BİR ANLAYIŞIN ÇABASIDIR”
2015'de yaptığımız çalışmaların özü; Silivri'mizde yaşamanın güzel olduğunu, Türkiye'mizin tarihinin belki de en sıkıntılı günlerini yaşadığı zamanlarda bizim burada barış ve kardeşlik iklimini korumamız ve bunun kentin kılcal damarlarına kadar yansıması, kültür, sanat, tarih ve sanayisiyle bir bütünsellik içerisinde insanın yaşadığı yerde huzurunu önceleyen bir anlayışın çabasıdır 2015 yılında yaptığımız faaliyetler. Ülkemize örnek oluşturacak bu barış ortamını sağlamada öncelikle meclis üyelerimize, çalışma arkadaşlarıma, duyarlılıkla yardım eden diğer kurumlara huzurunuzda teşekkür ediyorum. 2015 yılı faaliyet raporunun 2016 yılına altlık ederek 2016 yılı faaliyetlerinde de başarılı olmasını temenni ediyorum.”

2016 GÜNDEMİ
Işıklar açıklamalarının devamında temelleri 2015'te atılan ve 2016'da devam edecek çalışmalar hakkında kısaca da şu bilgi notunu ekledi: “Kale Mahallesinin surlarının tamamının projelendirmesi 2015 yılı içerisinde tamamlandı. Kale Mahallemizde ciddi kamulaştırmalarımız olacak. O kaleyi çevreleyen bütün surların restorasyonu da bu projenin içine dahil. Su ve kanalizasyon işleri bitti, atık su arıtma işi ve elektriğin alta alınmasından sonra 40 kilometrekarelik bir alanın tamamını dokuya uygun bir doğallıkta tamamlayacağız. Camisi, havrası, kilisesiyle, o güzelim yapılarıyla Kale Mahallesi 2016 yılının sonuna kadar tamamlanmış olacak. Otoparkların projelendirmesi bitti. Neresini kazsanız 7000 yıllık bir şehirde tarih çıkan Silivri'de bunların zaman alması çok doğal. Çarşımızdaki otopark projesinin Anıtlar Kurulu süreci tamamlandı. Üç kat altına ineceğimiz bir yeraltı otoparkı ile şehir trafiğini rahatlatacağız.
Meydan dönüştürmesi projesine dönük New Center'ın bulunduğu bölge için kamulaştırma işlemlerimizi başlattık.
Alt geçit konusunda İstanbul Teknik Üniversitesine hazırlatıp kamuoyuyla paylaştığımız dört projeden en acil hayata geçirilebilecek olanı bir refüjle (göbek) orada trafiğin durdurularak geçişin refüjden sağlanması olarak öne çıktı. Buradaki yetki Karayollarında. Önümüzdeki hafta Karayollarına bir ziyaret planlıyoruz.”


Hazal BAŞARAN

YORUM YAP