Silivri'nin en büyük çiftçilerinden aynı zamanda Silivri Ziraat Odası Başkan Yardımcısı olan iş insanı Süleyman Gençoğlu, ilçemiz tarım topraklarının Rüzgar Gülleri'ne karşı verdiği var ile yok olma mücadelesine yönelik bir değerlendirmeyi ortaya koydu.
Süleyman Gençoğlu yaptığı açıklama ile Silivri'nin tarım arazilerine yönelik tehdidi her geçen gün artan, yenilenebilir enerji gerekçesi ile, Rüzgar Güllerinin çevresel etkilerine dikkat çekti.
“YÖRE HALKINA AYNI ACILARI YAŞATMAYA ÇALIŞANLARA DURUN DİYORUZ”
Gençoğlu'nun açıklaması şöyle: “3 gündür gazetenizde, mevcut rüzgar güllerinden ve yapılması muhtemel alanlarından, insanların ne kadar dertli olduğunu okuyoruz.
İlk etapta tarla sahiplerinin bir miktar para aldığı için kendini mutlu hissettiği ama zamanla hem kendisine hem de çevresindeki arazi sahiplerine zarar verdiğini anladığı bu yatırımların, bizler için kısa bir rüya olduğunu acı tecrübeler ile anladık. Israrla yöre halkına aynı acıları yaşatmaya çalışanlara durun diyoruz.
“TARIMSAL ÜRETİME VERDİĞİ ZARARLARI BİLİMSEL RAPORLAR İLE KANITLANMIŞ RÜZGAR GÜLLERİNE YENİLERİNİ EKLEMEK HANGİ AKLA UYGUNDUR?”
Pandemi ile tarımın öneminin daha da çok anlaşıldığı dönemde, Devlet, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin üretimi teşvik için destek ve rol model olduğu süreçte, tarımsal üretime verdiği zararları bilimsel raporlar ile kanıtlanmış Rüzgar Güllerine yenilerini eklemek hangi akla uygundur?
“İSTANBUL TOPRAKLARININ RÜZGAR GÜLLERİ İLE İSTİMLAK EDİLMESİ HANGİ ŞEHİR PLANINA UYGUNDUR?”
Yaklaşık 20 milyon insanın yaşadığı her gün biraz daha geniş alana yayılan ve yayılmak zorunda olan İstanbul topraklarının dikildiği yerde en az 50 yıl kalacak olan Rüzgar Gülleri ile adeta istimlak edilmesi hangi şehir planına uygundur.
Bir arazi sahibesinin 4 ayrı bilirkişiden aldığı raporlara rağmen ısrarla arazisine Rüzgar Gülü yapılmak istenmesi nasıl izah edilebilir?
“ÇORAK ARAZİLER VARKEN 1. SINIF TARIM ALANLARININ YOK EDİLMESİNİN AÇIKLAMASI VAR MI?”
Türkiye'nin onlarca çorak arazisi varken 1. Sınıf tarım alanlarının hunharca yok edilmesi, bütünlüğünün bozulmasının bir tane doğru açıklaması var mıdır? Türkiye 12 Aralık'a kadar sürecek olan COP28 Küresel İklim Zirvesi döneminde iklim hedefini %35 mutlak azatlım olarak yenilerse birçok ekonomik faydaya kavuşacaktır. Böylece ciddi manada enerji ihtiyacı azalacak ve bu kadar yeni enerji yatırımına gerek duyulmayacaktır. Lütfen yetkililerimiz bu ve benzeri çözümleri 1. Sıraya koysunlar.
“YAŞAM AŞKINI ELİMİZDEN ALMAYIN!”
Rüzgar gülleri insan ve hayvan sağlığı açısından zararlıdır. Bu topraklarda yaratım gücüyle, mutluluk ve bereket ile dolmayı hak eden insanlar var. İnsanların kendini sağlıklı ve coşkulu hissetmesini engellemeyin, bizlerin yaşam aşkını elimizden almayın.” Sevginar Sali