
Bu bir tanıtımdır
Silivri Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD) Basın ve Yayın Komisyonu olarak, komisyon üyesi Gizem Özkan ve Dernek Başkanı Öznur Kırkıcı, başarılı iş kadını Serap İnce'yi Yağmur Giyim'de ziyaret etti. La Bella Aksesuar ve Cadde Aksesuar markalarını da bünyesinde bulunduran Yağmur Giyim'in kurucusu Serap İnce ile girişimcilik yolculuğu, mağazacılık anlayışı ve kadınlara ilham veren vizyonu üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.
Silivri Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD) Basın ve Yayın Komisyonu, başarılı girişimci Serap İnce ile Yağmur Giyim'de gerçekleştirdiği söyleşide; girişimcilik serüveninden mağazacılık vizyonuna, müşteriyle kurduğu samimi ilişkilerden sektörel deneyimlerine kadar birçok konuya değiniyor. İnce, 2010 yılında küçük bir dükkanla başlayan iş hayatını, eşi Aziz Yıldız ile birliktebugün üç farklı mağazayla sürdürüyor. Ürün seçiminde kendi zevkini ön planda tutan ve müşterilerine birebir kombin danışmanlığı sunan İnce, internet satışına mesafeli ancak sosyal medyada aktif. Kadınların gardırobunda mutlaka bulunması gereken üç parça önerisini de paylaşan Serap İnce, “iyi ki”sinin sevdiği işi yapmak olduğunu, “keşke”lerle ise fazla vakit kaybetmediğini vurguladı. Dernekle olan bağını ise “kadının gücü, dayanışma ve dostluk” kelimeleriyle özetledi.
YAĞMUR GİYİM'İN HİKAYESİ NASIL BAŞLADI?
Sevginar Sali: Serap HanımYağmur Giyim'in kuruluş süreci nasıl başladı?
Serap İnce: Yağmur Giyim'i 2010 yılında açtım. Başlangıçta küçük bir dükkandık. Aslında bu hikâyenin temeli daha eskilere dayanıyor. Eşimle birlikte, 1979 yılından beri faaliyet gösteren kayınpederim İhsan İnce'nin “İnce Butik” isimli işletmesinin bayrağını devraldık diyebilirim. Ben öncesinde özel sektörde çalışıyordum. 1998-2006 yılları arasında muhasebe müdür yardımcılığı yaptım. 14 yıllık Bursa geçmişim var. Ancak tekstil sektöründeki krizlerin ardından özel sektörden ayrıldım. Herkesin bir gün ‘küçük bir dükkanım olsun' hayali vardır ya, biz de bu hayali gerçekleştirdik ve Yağmur Giyim'i açtık.
FARKLI MARKALARLA SİLİVRİ'DE HİZMET VERİYOR
Sevginar Sali: Sadece Yağmur Giyim değil, farklı işletmeleriniz de var Silivri'de. Onlardan da bahseder misiniz?
Serap İnce: Yağmur Giyim'i açtıktan sonra adım adım büyümeye karar verdik. Şu anda La Bella Aksesuar isimli çelik takı mağazamız var. Eşimle birlikte işletiyoruz. Hemen yan tarafında da gençlere yönelik Cadde Aksesuar mağazamız bulunuyor. Bu iki markayla aksesuar alanında da hizmet vermeye devam ediyoruz.
YAĞMUR GİYİM'İ FARKLI KILAN NEDİR?
Sevginar Sali: Peki Yağmur Giyim'i ayıran özellikler nelerdir?
Serap İnce: En önemli farkımız, ürünleri bizzat benim seçiyor olmam. Sabah erken saatlerde çıkıp mağaza mağaza geziyorum. Her parçayı kendi zevkime göre seçiyorum. Hiçbir zaman tek bir markaya bağlı kalmam. Beğendiğim, farklı ve özel parçaları seçip mağazama getiriyorum. Müşterilerimizin de en sık söylediği şey, “Burada hep farklı ürünler buluyoruz.” Bu yorumlar beni çok mutlu ediyor.
GARDIROPLARIN VAZGEÇİLMEZ 3 PARÇASI
Sevginar Sali: Kadınların gardırobunda mutlaka bulunması gereken 3 anahtar parçayı bizim için seçer misiniz?
Serap İnce: Birincisi blazer ceket. Özellikle farklı kesimleri mevcut; oversize, daha dar kalıplar ya da maskülen tarzda. İkincisi siyah elbise. Her yerde, her ortamda kullanılabilir. Spor ayakkabıyla da topukluyla da kombinlenebilir. Üçüncüsü ise vazgeçilmezimiz: Beyaz gömlek. Hem klasik hem spor modellerimiz var. Bağlamalı, oversize, crop gibi birçok farklı tarzda gömleklerimiz mevcut. Bu çeşitlilik de müşterilerimiz için büyük avantaj.
KOMBİN DANIŞMANLIĞI VE MÜŞTERİYLE DİYALOG
Sevginar Sali: Siz aynı zamanda müşterilerinize kombin önerilerinde de bulunuyorsunuz değil mi?
Serap İnce: Evet, bu konuda çok güzel geri dönüşler alıyorum. Müşterilerim bazen özel olarak arayıp, “Sen orada ol, birlikte kombin yapalım” diyorlar. Yazlıkçı müşterilerim özellikle geldiklerinde beni ziyaret eder, alışverişi birlikte yaparız. Bu karşılıklı güven ve samimiyet beni çok mutlu ediyor.
İNTERNET SATIŞINA BAKIŞ AÇISI
Sevginar Sali: İnternet satışlarıyla aranız nasıl? Online satışta da var mısınız?
Serap İnce: 2019 yılından beri ürünlerimi sosyal medyada aktif olarak paylaşıyorum ama daha çok reklam amaçlı. Ben birebir deneyimden yanayım. Çünkü her ürün herkesin vücudunda aynı durmaz. Kumaşa dokunmak, denemek bambaşka. Müşterilerimden sık sık “Siparişi verdim ama gelen ürün görseldeki gibi değil” şeklinde yorumlar alıyorum. O yüzden mağazadan alışverişi her zaman daha doğru buluyorum.
"İYİ Kİ"LER VE "KEŞKE"LER
Gizem Özkanlı: Girişimcilik yolculuğunuzda “İyi ki” ve “Keşke” dediğiniz noktalar var mı?
Serap İnce: “İyi ki sevdiğim işi yapıyorum.” Gerçekten işimi büyük bir zevkle yapıyorum. Her yeni ürün seçimi benim için heyecan. “Keşke” kısmına gelirsek; ben çok keşkelerle yaşamayı sevmem. Çünkü her iniş çıkış bir tecrübe. Öğrenmek ve daha sağlam ilerlemek adına yaşadığımız her şeyin bir katkısı olduğuna inanıyorum.
“KADININ GÜCÜ, DAYANIŞMA VE DOSTLUK”
Öznur Kırkıcı: Serap Hanım, derneğimizle 6 yıldır birlikteyiz. Bu süreci 3 kelimeyle özetlemenizi istesek, ne söylersiniz?
Serap İnce: “Kadının gücü” derim. Çünkü burada çok değerli ve ilham verici hikâyeler var. Bu hikâyeleri duymak beni bir kadın olarak gururlandırıyor. İkincisi “dayanışma”… Dernek çatısı altında birlikte çok güzel projelere imza attık. Üçüncü olarak da “dostluk” diyebilirim. Toplantılarımızda herkes fikrini özgürce paylaşıyor, kimse kimseden üstün değil. Bu samimi ortamı çok kıymetli buluyorum.
SON SÖZ
Silivri'de başarıyla büyüyen Yağmur Giyim'in arkasında, işini tutkuyla yapan bir kadın girişimci var. Serap İnce, vizyonu, emeği ve samimiyetiyle hem iş dünyasında hem de Silivri'de örnek olmaya devam ediyor. KAGİD olarak bu kıymetli hikâyeyi paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.