Göçengil: Ülkemizin CHP iktidarına ihtiyacı var

Göçengil: Ülkemizin CHP iktidarına ihtiyacı var

14.08.2023 16:40:14

CHP Silivri İlçe Başkanlığının kongresine katılan CHP İl Başkan Yardımcısı Suna Göçengil, burada yaptığı konuşmada: “Atalarımızın yoktan var ederek bizlere emanet ettikleri ülkemizin Dünya'da kullanılan bilim ve teknoloji çerçevesinde büyütmeliyiz. Maalesef ki sıkışıp kaldığımız bu eşiği aşabilmemiz için ülkemizin CHP iktidarına ihtiyacı var” dedi.
CHP'nin Pazar günü gerçekleştirdiği 13. Olağan İlçe Kongresinde konuşan İl Başkan Yardımcısı Suna Göçengil, Canan Kaftancıoğlu'nun selamlarını ileterek, partililerine iktidar çağrısında bulundu.

“SIKIŞIP KALDIĞIMIZ EŞİĞİ AŞABİLMEMİZ İÇİN ÜLKEMİZİN CHP İKTİDARINA İHTİYACI VAR”
Göçengil'in kongrede yaptığı konuşma şöyle: “Değerli yol arkadaşlarım, ülkemizin içinde bulunduğu şartlarda, sizler de aileniz ve dostlarınız ile yan yana geldiğinizde biliyorum ki konu mutlaka ekonomiye geliyor. Zorunlu ihtiyacınız olan beslenmenin, barınma en basit ev kiranızın ne kadar pahalı olduğunu, sağlık sorununuz olduğunda hastaneden randevuların çok geç tarihlere verilmesi, ülkemizin yetiştirdiği bilim insanlarımızın yurt dışına göç ettiği, deprem ülkesi olmasına rağmen mevcut iktidar tarafından hiçbir önlem alınmaması, hiçbir program yapılmayan eğitim sistemi niteliğimizin her gün düşürüldüğü, evlatlarımızın adil bir eğitim alamadığı ve hatta en önemlisi üretimin yapılmadığı bir ülke olduğumuzu konuşuyoruz. Tüm Dünya'da ülkeler tarafından tarımın en önemli üretim yolu olarak kabul edilmesine rağmen bugün çiftçiler ürünlerini tarladan toplayamıyor. Emeğinin karşılığını alamıyor. Üretimde çiftçimiz, sanayicimiz petrol, hammadde, elektrik ücretlerini ödeyemez durumda.
Üretimin olmadığı hiçbir ülkede devamlılık sürdürülemez. Atalarımızın yoktan var ederek bizlere emanet ettikleri ülkemizin Dünya'da kullanılan bilim ve teknoloji çerçevesinde büyütmeliyiz. Maalesef ki sıkışıp kaldığımız bu eşiği aşabilmemiz için ülkemizin CHP iktidarına ihtiyacı var.
“HİÇ YORULMADAN, ÜMİTSİZLİĞE KAPILMADAN ÇALIŞMALIYIZ”
Bizler de Cumhuriyet'in ve partinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize gösterdiği yolda, altı okun bize söylediği değerleri yürüterek parti programımızdaki gerçek sosyal demokrat politikalarımızı daha da genişleterek, siz değerli partililerimizin kongre sürecimiz içerisinde parti tüzüğümüze eklenmesini düşündüğünüz görüşlerinizi ilçe başkanlığımıza ileterek Silivri'de olduğu gibi tek yürek olarak omuz omuza amasız, fakatsız partimizin tabanından en üst kademesi ile bir bütün olarak hiç yorulmadan, ümitsizliğe kapılmadan çalışmalıyız. Çalışmak zorundayız.
Biliyorum ki bu salondaki herkes bu inanca, bu düşüncelere sahip. Ve bugünden sonra konuştuğumuz gibi birlik içerisinde, omuz omuza bu mücadelemizi devam ettireceğiz.
KAFTANCIOĞLU'NUN SELAMLARINI İLETTİ
Sözlerime son verirken değerli başkanım Dr. Canan Kaftancıoğlu'nun selam ve sevgilerini sizlere iletiyorum. Bu dönem yeni yönetim kurulunda görev alacak arkadaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyorum, hepinizi tekrar sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP