Göçmenlerin başkanı güven tazeledi, yönetimi yenilendi

Göçmenlerin başkanı güven tazeledi, yönetimi yenilendi

19.12.2016 17:22:50

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği dün 2. Olağan Genel Kurulunu yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim ve üyeleri ikinci olağan genel kurulunu gerçekleştirmek üzere Pazar günü Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonunda toplandılar. Toplantıya Silivri Belediye Başkan Yardımcıları Bora Balcıoğlu ve Hasan Solak, AK Parti Silivri İlçe Yöneticileri, MHP Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Nedim Dönmez, Silivri Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Ali Tonta, Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticileri, dernek üyeleri katıldılar.

KARAKUŞ: KALPLERİMİZ BURUK VE ACI DOLU
Genel kurulun açılışını dernek çatısına kısa bir süre önce katılan Avukat Şükriye Akkaya Karakuş yaptı. “Her ne kadar yüzlerimiz gülmeye gayret etse de, ülkemizde meydana gelen terör olayları sebebiyle kalplerimiz buruk ve acı dolu. Şahsım ve derneğimiz adına şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum. Birlik ve dayanışmayı en üst seviyede tutmamız gereken bu günlerde, yanımızda olup olağan genel kurul toplantımıza yoğun katılım gösterdiğiniz için de sizlere teşekkürü bir borç bilirim.
Bir çoğunuz muhtemelen dernek çatısı altında beni ilk defa görüyorsunuz, ben derneğe yakın zamanda dahil olan Bulgaristan Kırcaali göçmeni avukat Şükriye Akkaya Karakuş. Daha önce birçok duruşmaya katılmış ve savunma yapmış olmama rağmen varlığı dahi beni onore eden böyle bir kitlenin karşısında konuşma yapmak heyecan verici. Bu nedenle heyecanımı maruz görünüz” diyerek sözlerine başlayan Karakuş, paylaştığı göç hikayesiyle genel kurula katılanlara duygusal dakikalar yaşattı.

“CEBİNDE HİKAYELERİ, KALBİNDE UMUTLARI İLE GÖÇ ETTİK”
Akkuş, göçmenlerin yaşadıklarını aktarmak üzere kişisel hikayesini anlatırken sözlerine şöyle devam etti: “Anavatanımıza kimimiz anne ve babasını, kimimiz evlatlarını, çok sevdiklerini, kimimiz evini, işini ve temelde hepimiz toprağını bırakarak; elinde çantası, cebinde hikayeleri, kalbinde umutları ile göç ettik. Ben de bu hikayelerden küçük bir kıza ait olanını paylaşmak istiyorum izninizle. Bulgaristan Kırcaali'nin İmamlar köyünde; Bulgaristan dikta yönetiminin sadece annesine vize vermesi nedeniyle, önce annesini anavatanına uğurlayan, sonrasında evlatlarını üzmemek adına onlardan gizli gizli anavatana kaçma girişimlerinde bulunup, her seferinde yakalanıp göz altına alınıp şiddet gören babasını uğurlayan; kendisinden 3 yaş büyük abisi ile bir başlarına kalıp yaşam mücadelesi veren, gündüz okula gidip, akşam evde yemek ve ev işi yapıp soba yakan 10 yaşındaki küçücük bir kızın hikayesi. Anne babasından 2 yıl kadar ayrı kalan bu kız, koskocaman 2 yıl boyunca tek başına bir savaşçı edasıyla yaşam sürüp, ailesinin onları da yanına alacağı günün hayali ile, dualarla gözyaşlarıyla uyudu her gece.
Bir gün hayali gerçek oldu, babası geldi, "Seni annene götüreyim mi?" dedi, zaten tek beklediği soru buydu. O yaştaki küçücük bir kızın ana kokusundan başka ne isteği olabilirdi ki? Hemen "evet" dedi, terliğini giydi ayağına, saçını topladı ve annesine gitmeye hazırdı. Babası ona "Tamam o zaman bu abiler seni annene götürecek, uslu ol kızım" dedi ve aracılara dualarla emanet etti kızını. Her biri birbirini tanıyan 7 kişilik bir grupla tek başına, cebinde 20 levası, ayağında o çok sevdiği siyah terlikleri ile, ‘uyursam beni bırakırlar, unuturlar' korkusuyla gözünü dahi kırpmadan, o gece tam 6 saat boyunca yürüyerek sınırı geçti, vatanına anasına kavuştu. Yüzündeki, vücudundaki diken ve sınır tellerinin izleri acıtmıyordu canını, o izler onun zaferinin göstergesiydi. O küçük kızın adı Şükriye, o kız benim, beni anlayan o gözlerinizin içine bakarak sır gibi sakladığım hikayemi paylaşabilmek de benim ikinci zaferim.

“İYİ Kİ BİR ARADAYIZ”
Benim gibi belki de daha acı nice hikayeler var vücut bulmuş aramızda, yanımızda oturuyor. Biz anlarız, biz o hikayeleri en derinden yaşadık. İyi ki bir aradayız. Derneğimiz sayesinde bağlarımız güçleniyor ve daha da güçleneceğine yürekten inanıyorum. Derneğimizin en büyük amacı da bu. Dinlediğiniz için teşekkür ederim…”
Akkuş'un konuşmasından sonra genel kurula Divan Başkanlığı etmesi için Yeni Mahalle Muhtarı Yavuz Alçi, Mürsel Şentürk ve Murat Keser belirlendi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu, akabinde İstiklal Marşı okundu.

BALCIOĞLU'NDAN BİRLİK VURGUSU
Genel kurulda kürsüye çıkan Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, katılımcılara Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın selamını iletti ve kongrenin hayırlı olmasını diledi. “Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yok yeter ki birlik olalım. Yeter ki Mustafa Kemal Atatürk ve kurduğu Cumhuriyetimize sahip çıkalım” diyerek sözlerine devam eden Balcıoğlu, Mevlana Haftasına göndermede bulunarak, “Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu hissedenler anlaşır. İnsan et ve kemikten değil düşünceden de ibarettir” dedi. Balcıoğlu, Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Silivri'ye büyük katkı sunduğunu ifade ederek, dernek yönetimi ve başkanı Taner Şafak'a başarılarının artarak devamını diledi.

HACIOĞLU: BU MADDE BALKAN TÜRKLERİNİ ÜZÜYOR
Genel Kurulun ikinci konuşmacısı Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, yeni anayasadaki Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili “Doğuştan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı” maddesinin kendilerini üzdüğünü dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Balkan Türkleri, Anadolu Türklerine bir Gazi Mustafa Kemal hediye etmiştir. Tasarı şu anda komisyonda. Daha komisyonda bu işin çözülmesini umuyorum. Bu maddenin kaldırılmasını istiyoruz. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün hemşerileriyiz. Ne mutlu Türk'üm diyene.”

YÖNETİME FEDERASYONA KATILMA VE LOKAL AÇMA YEKİSİ
Genel Kurulun gündeminde ek maddeler yer aldı. Tüzüğün 2. Maddesinde yer alan “Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi durumunda yurt içinde ve yurt dışında vakıf kurmak, kooperatif kurmak, federasyon kurmak veya kurulu bir federasyona katılmak, gerekli izinler alınarak tesisler kurmak veya kurulan federasyona üye olmak” için seçilecek yönetim kuruluna yetki verilmesi önerildi. Yetki, üyelerin oy çokluğu ile verildi. Dernek üyeleri, yönetime lokal kurmak ile ilgili de yetki verdi.

ŞAFAK: DAHA DA ÖRGÜTLENMELİYİZ
Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Şafak genel kurulda söz alarak ilk günkü heyecanı taşıdıklarını paylaşan sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer bize yetki verirseniz bundan sonraki dönemde daha güçlü bir kadroyla daha etkin ve daha iyi çalışmalar yapacağız. Genel Kurul toplantımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyoruz.
Şükriye hanımın konuşması beni de çok etkiledi. Evet, biz unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Silivri'ye geleli neredeyse çeyrek asır oldu. Artık Silivriliyiz. Orada bıraktıklarımızı unutmayacağız. Silivri'de nüfusumuz oldukça kalabalık, bu yüzden daha da örgütlenmeliyiz. Nasıl daha paylaşımcı olabiliriz, bir birimize daha fazla destek oluruz, diye bunu başarıya ulaştıracağız.”
Yerel yönetim temsilcilerine de seslenen Şafak, “Projelerimiz çok, imkânlarımız kısıtlı. Bulgaristan göçmeni çok etkin kişiler var. Onlarla da iletişime geçip hep beraber Silivri için daha güzel işler yapmalıyız” dedi.
Faaliyet Raporu Beyzat Bedel, Denetim Raporu ise Hakime Ata tarafından okundu. Tahmini bütçe kabul edildi.

YENİ YÖNETİM
Yeni yönetim Taner Şafak Başkanlığında Ercan Bilir, Şükriye Akkaya Karakuş, Beyzat Bedel, Behrin Arslantaş, Sevginar Uygun, Ercan Çalışkan, Şenol Özçelik, Özcan Höyüklü, Şenay Kobak tarafından oluşturuldu. Denetim Kurulunda Aydın Arslan, Mehmet Karburoğlu ve Necati Vatansever görev aldı. Yedek yönetim kurulunda Muzaffer Tahsinkaya, Mustafa Şen, Caner Altıntaş, Sebahattin Öztürk, İsmail Yurtsever, Tansel Mutafoğlu, Kader Şafak, Cihan Albayrak, Nedret Kahraman, Aytaç Tuna ve Hüseyin Can görev aldı. Denetim Kurulu Yedeklerde ise Ertan Bilir, Hasan Hasanoğlu ve Hakima Ata görev yapacak.
Genel kurul hayırlı uğurlu olması temennisiyle sona erdi.

Haber Merkezi

YORUM YAP