Görkem Ercan, Gümüşyaka’ya yeni mezarlık talebini gündeme getirdi

Görkem Ercan, Gümüşyaka’ya yeni mezarlık talebini gündeme getirdi

10.10.2024 14:03:44

Silivri Belediye Meclisi'ni Ekim ayı birinci oturumunda söz alan MHP'li Görkem Ercan, Gümüşyaka Mahallesinin yeni mezarlık alanı ihtiyacına dikkat çekti.
Silivri Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında, AK Parti Grup Sözcüsü Celalettin Yazıcı, Selimpaşa'da mezarlık yeriyle ilgili devam eden sorunun çözülememiş olmasını dile getirdi. Yazıcı'nın bu açıklamasının ardından MHP'li Meclis Üyesi Görkem Ercan, benzer bir sorunla Gümüşyaka'nın da karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu ve konuyla ilgili bir konuşma yaptı.
GÜMÜŞYAKA'DA MEZARLIK SORUNU GÜNDEME GELDİ
Görkem Ercan, "Gümüşyaka mahallemizle ilgili bir konuya değinmek istiyorum. Şu an mezarlıklarla ilgili acil bir problemimiz olmasa da, ileride olabileceği konusunda endişe var. Az önce AK Parti Grup Başkan Vekili Sayın Celalettin Yazıcı, Selimpaşa'daki mezarlıkların doluluk durumundan bahsetti ve bunun yaklaşık 6 yıl gibi bir süreç içinde ciddi bir sorun olarak çözüm beklediğini ifade etti. Bu durum gerçekten endişe verici" diyerek konuşmasına başladı.
Ercan, Gümüşyaka'da iki mezarlığın bulunduğunu, birinin eski köy mezarlığı, diğerinin ise yeni mezarlık olduğunu belirtti. Mezarlıkların, Gümüşyaka halkının aile büyüklerinin defnedildiği yerler olduğuna dikkat çeken Ercan, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni bir mezarlık alanı açtı; ancak bu mezarlık çok hızlı bir şekilde doldu. Pandemi sürecinde İstanbul'dan gelen cenazelerle birlikte. Gidip yerinde inceledim ve yaklaşık 700-800 kişilik bir yer kaldığını söylediler. Gözle görülür şekilde çok az bir alan kalmış durumda" ifadelerini kullandı.
YENİ MEZARLIK ALANI TALEBİ
Konuşmasında, yeni bir mezarlık alanı açılması için çalışmaların başlatılmasının önemine vurgu yapan Ercan, "Celalettin Bey, Selimpaşa'daki cenazelerin Kavala veya Ortaköy'e yönlendirildiğini söyledi. Bu bizim için gerçekten kaygı verici, çünkü cenaze törenleri ve aile büyüklerimizin aynı yerde yatıyor olması bizim için çok önemli. İnsanlar, sevdiklerini defnetmek için uzak yerlere gitmek istemiyor" dedi.
Ercan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nün bu konuyu gündemine almasını ve takip edilmesini talep ederek, "Gümüşyaka halkı olarak, mahallemizde yeni bir asri mezarlık talep ediyoruz. Eski mezarlıkta artık yer kalmadı ve üst üste defin yapmak istemiyoruz. Aileler, yakınlarının babalarının, dedelerinin yakınında olmasını istiyor. Bu konunun takip edilmesini ve gerekli çalışmaların yapılmasını Gümüşyaka sakinleri adına talep ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

 

YORUM YAP