Gümüşyaka CHP’den iktidar mesajı

Gümüşyaka CHP’den iktidar mesajı

25.09.2023 11:56:21

Mahalle Başkanı Ekrem Kanburoğlu, bölge meclis üyesi Lütfü Vardar, CHP Meclis Üyesi Cabbar Doğan, İBB Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu'nun öncülüğünde Gümüşyaka'da yerel iktidar, Balcıoğlu ise “Aday olarak üç ay sonra geldiğimizde en azından ‘Seçimden seçime geliyor' dememeniz için geldik” ifadeleri ile ayrıca adaylık sinyali verdi.380896317_688215270003641_343223204002188116_n

İBB ve Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, Meclis Üyeleri Lütfü Vardar ve Cabbar Doğan, ilçe yöneticileri ve mahalle başkanı Ekrem Kanburoğlu ile birlikte geçtiğimiz gün Gümüşyaka'da bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi.
KANBUROĞLU: SİLİVİR'DE İKTADAR OLACAĞIZ
CHP Gümüşyaka Mahalle Başkanı Ekrem Kamburoğlu açılış konuşmasında “Çalışmalarımıza mahallelerimizde devam ediyoruz. Bu akşam Gümüşyaka Mahallemizdeyiz. İnşallah 2024 yılında yerel seçimlerinde Silivri'de tekrar iktidar olacağız” dedi.
VARDAR: TÜM MAHALLELERİMİZDE 1. PARTİ OLARAK ÇIKACAĞIZ
CHP Meclis Üyesi Lütfü Vardar ise şöyle konuştu: “2024 Mart yerel seçimler için start vermiş durumdayız. İnşallah 2024 yılı Mart ayında CHP olarak seçimleri alacağız. Hiçbir şüphemiz yok, kimsenin de olmasın. Tüm mahallelerimizde 1. parti olarak çıkacağız.
Beka sorunu vardı bu ülkede, gaz çıkıyordu, petrol buluyordu, ne oldu bunlar? Hepsi zamlandı. Ekonomik kriz halkı yaşanamaz duruma getirdi. Çalışan kardeşlerimiz kiralarını ödeyemez hale geldi. Bunları 22 sene tek başına iktidar olan parti yaptı. Vatandaş çoluk çocuğunu okula gönderemez geldi.
Ülkemizin kaynaklarıyla CHP iktidara yürüyecek.”380921986_688215243336977_7981513244407296150_n
BALCIOĞLU: TALEPLERİNİZİ ALMAK İÇİN BURADAYIZ
Balcıoğlu, sıcak karşılamalarına teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mahalle ziyaretlerimizi seçim çalışmaları olarak görmeyin, taleplerinizi almak ve çözüm yollarını hızlandırmak için buradayız.
“GÖREVİMİZ SİZLERE HİZMET ETMEK”
100 yıllık bir partinin temsilcileri olarak Dünyanın saygıyla eğildiği bir kahramanın, ülkemizin kurucusunun ve aynı zamanda partimizin Kurucu Genel Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün evladı olarak sizlere hizmet ediyor olmak bizim için onur. Görevimiz sizlere hizmet etmek.
“SEÇİMDEN SEÇİME DEĞİL HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”
Geçen seçimlerde vatandaşlarımız bize muhalefet görevi verdi. İlçemizde muhalefet, İBB'de iktidar görevimizi yerine getiriyoruz. Seçimden seçime değil, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmeniz için geldik.
“SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI VEYA YÖNETİMİNİ CEZALANDIRMIYORUZ”
10 yıllık görev süremde muhalefetin ne olduğunu bilmiyordum. 1.5 Yıl zorlandık. Şunu hiçbir zaman unutmadık. Silivri'mize birçok ilden gelen hemşerilerimiz var. Bu, Silivri'nin zenginliği ve güzelliği. Huzur içinde kendi yaşadığı ilçeyi sahiplenme duygusuna hakim. Bu, bizim için büyük bir fırsat. Bu fırsatı nasıl faydaya döndürebiliriz'in peşinden gidiyoruz. Silivri Belediye Meclisi'nde 4.5 yıldır gelen tüm gündem maddelerinde halkımızın yaranına olan her maddeye “evet” dedik. Silivri Belediye Başkanı veya yönetimini cezalandırmıyoruz. Aksi bir karar alırsak vatandaşları cezalandırıyoruz. Bu samimiyetle görev yapmaya devam ettik. Silivri'nin menfaatine olan kararlara “evet” dedik.
“SİYASET, MAHALLEDEN BAŞLAR”
İBB'de hizmetleri nasıl Silivri'ye getirebiliriz'in peşinden koştuk. Gümüşyaka'da bu hizmetlerden yararlandık. Ben mühendis değilim, siyasetin de mühendisi olmaz. Siyasette vatandaşa dokunacaksın. Hepimiz bir mahallede yaşıyoruz. Özellikle Silivri gibi yerlerde mahalle kültürü çok önemli. Siyaset sadece meclis kürsü ve sıralarından değil, mahalleden başlar.
Çevresini değiştirmek, dönüştürmek isteyen, faydalı işler yapmak isteyen, proje üretmek isteyen herkes bence siyasetçi. Bu sorumluluğun farkında olarak, çözümün bir parçası olarak inanın üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yok.
“GÜMÜŞYAKA EN GÜZEL MAHALLELERİMİZDEN BİRİ”
Özellikle Gümüşyaka'ya gıpta ile bakmışımdır. Konumu itibariyle Silivri'nin en güzel mahallesinden biri. Fiziki olarak da mükemmel bir yapıya sahip. Deniz kıyısı, E-5 ve otoban bağlantısı gibi birçok avantajı barındıran bir ilçe.
2009 seçimlerinde Belediye Meclis Üyesi olduğumda, beldeler kapatılmıştı, mahalleye dönüşme yaklaşık 2-2.5 yıllık süreci kapsadı. Bu bir başarı hikayesiydi. Silivri'yi Selimpaşa'dan Gümüşyaka'ya kadar 900 km'lik alanı birleştirdik. Birisi İstanbul, diğeri Avrupa tarafından bu iki bölge çok önemli. Aradaki boşlukları doldurarak Silivri'de birçok yaşam merkezi yaratabilir. Gümüşyaka'nın kıymetini çok iyi bilenlerdeniz.
Bölgemize üniversite kazandırmak için çabamız oldu. Geçmiş dönem Belediye Başkanlarımız İsmet Kirazpınar, Hüseyin Agu, Özcan Işıklar'a teşekkür ediyorum. O dönem başlatmış oldukları bir başarı hikayesi vardı. Üniversite alanı olarak 100 dönüme yakın bir yeri planlara işlettik. Şuan bu yerin paha biçilmez değeri var. TÜRAM da bir örnek. Anlatabildik veya anlatamadık ama doğru bir projeydi. Tarım Lisesi de iyi bir proje.
Mahalli idarelerin yapması gereken zorunlu işler var; çöp toplama, kaldırım ve yol yapmak. Hiçbir Belediye Başkanı bunları cebinden yapmıyor. Önemli olan bugünü kurtaran değil, bundan sonraki Gümüşyaka ve Silivri'yi geleceğe tasarlayan bir belediyecilik anlayışını kurumsallaştırmalıyız. Kamuda devamlılık esas. Bunu yaptığımız takdirde üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yok.
Aday olarak üç ay sonra geldiğimizde en azından ‘Seçimden seçime geliyor' dememeniz için geldik.
“VATANDAŞ GEÇİNEMİYOR”
Silivri'de mahalle ziyaretlerimizde vatandaşlara taleplerini ve önceliklerini soruyoruz. Bize şunu diyorlar: “Önceliklerimiz değişti. Geçinemiyoruz. Zamlar, pahalılık.”
“GENÇLER HAYAL KURAMIYOR”
Rumeli ve Aydın Üniversitesinde yerel yönetimlerle ilgili bir derse katıldım. Gençlere hayallerini sorduğumda, Çorlulu bir kızkardeşimiz “Mutlu olmak istiyorum” dedi. Üzüldüm. Hayalinin olmasını isterdim ama bu şartlarda ancak mutlu olmak istediğini söyledi. Gençlerimiz hayal kuramıyor.
“GELDİĞİMİZ NOKTA BU”
Yüksek enflasyon, akaryakıt fiyatları, ödenemeyen faturalar, icra dosyaları, artan kira ücretleri ve en acı olanın Türkiye'de 11 milyon'a yakın mülteci var. Esenyurt'ta karne törenine katıldım. Çocuklar sınıfta kavga ediyordu. Kavga eden Suriyeli ile İran'lı, ayıran Afganlı. Bizden kimse yok. Geldiğimiz nokta bu. Suç oranlarını artırıyor. İşsizlik hat safhada. Bana gelen 9 telefondan 8'i iş konusuyla ilgili.
“O ŞARTLARDA CUMHURİYET'İ KURDULARSA, BİZLER DAHA FAZLASINI BAŞARABİLİRİZ”
İnanıyorum, umudumuzu yitirmedik. Cumhuriyet'i kurarken bu şartlardan daha kötüsü vardı. O şartlarda Cumhuriyet'i kurdularsa, bizler daha fazlasını başarabiliriz. Yeter ki inanalım ve birlik beraberliğimizi koruyalım. Değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Değerlerimiz her zaman bize ışık oldu. Cumhuriyet, Atatürk, ezan sesimiz, bunlar sonuna kadar sahip çıkmamız gerekenler.
Silivri'yi seviyoruz, faydasına olacak her şeyi destekliyoruz. Siyasi bakmıyor, bakmayacağız. Kazanan her zaman buradaki vatandaş olmak zorunda. Projelerimizde insanı önceliyoruz.”
Sevginar Sali

YORUM YAP