Geçtiğimiz günlerde “Yusuf Güven'e velilerinin tepkisi dinmiyor” başlığı altında veli şikayetlerinin bir kısmına gazetemizde yer vermiştik. Nurullah Baldöktü İlkokulu 2, 3. ve 4. sınıf velileri, başvurdukları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden sonuç alamayınca dün İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar'ı makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette, okula henüz resmi teslimi yapılmayan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı spor salonunun dışarıdan gelen kurslara tahsis edilirken okul öğrencilerine açılmaması tepkisinin yanı sıra yeni iddialar gündeme getirildi.
Okulun dönüşümü ile birlikte Ertuğrul Gazi öğrencilerinin Nurullah Baldöktü İlkokulu'nda devam etmeleriyle birlikte bir takım sorunlarla karşılaşan veliler, yaklaşık yedi aydır gördükleri “üvey evlat muamelesi”ni Kaymakam Bekarlar'a anlattı.
“”ÜVEY VELİ” MUAMELESİ GÖRÜYORUZ”
Velilerin sözcüsü İlçe Kaymakamına yaşadıkları sorunları şöyle aktardı: “Ertuğrul Gazi'den Nurullah Baldöktü İlkokulu'na geçtiğimiz günden bu güne kadar “üvey veli” muamelesi gördük. Dışlanma hissetmeye başladık. Veliler olarak okulumuzu kalkındırmak için her türlü maddi manevi fedakarlığı yapıyoruz. Yine de dışlanıyoruz. Anneler, çocukların ihtiyaçları için koşturuyorlar. Fakat okul idaresi çok tasvip etmiyor, hep kendi istediğini yapıyor. Tabi ki o okulun prensiplerine uyacağız ama Ertuğrul Gazi'de biz idare katını hiç bilmedik. Yolumuz düşmedi. İdari kata çıkmadan ya sorunlarımızı öğretmenlerimizle çözerdik ya da sekreterin kapısında biterdi.
“TUVALETLERİN YENİLENMESİNİ BEKLERKEN, 9 BİN TL'YE MÜDÜRÜN ODASI YENİLENDİ”
Kermes dendi, “Gelirlerle ne yapılacak?” diye sorduğumuzda tuvaletlerin tamiri dendi. Kermesten 6 bin TL'ye yakın bir kazanç sağladık. Biz bu miktarla tuvaletlerimiz yenilenecek veya başka bir gider için kullanılmasını beklerken müdür odasına ithal duvar kağıtları ve parke yapıldı. Okul Aile birliği bütçesinden buraya 9 bin TL masraf edildi. Okulun acil ihtiyaçlarının karşılanması gerekirken müdür odasının yenilenmesi bizim zorumuza gitti.
“SINIFLARIN PARKELERİNİ, BOYASINI DOLAPLARINI KENDİMİZ YAPTIRDIK”
Yıpranmış bir şekilde bize teslim edilen dersliklerin parkelerini, boyasını ve dolaplarını gönüllü olarak kendimiz yaptırdık. Müdür beyin odasına çıkıp da “Sınıfımızın şusu eksik, busu eksik destek olur musunuz?” demedik. Çocuklarımızın daha iyi şartlar altında öğretim görmesi için elimizden geleni yaptık.
“TEMİZLİK HİZMETLERİNİ KENDİMİZ KARŞILADIK”
Okul binasının üst katı Ertuğrul Gazi'den gelen öğrencilere tahsis edildi. Burada hademe yok, alt katlarda var. Kadrolu görevlinin birçok sorumluğu olduğu için sınıf temizliğine yetemediği söylendi. Okul Müdürü, “Bir çalışan alırsam 9 aylığı bana 16 bin TL'ye mal olur. 16 Bin TL'yi kasama koyun ben de size temizlikçinin alasını getireyim” dedi. Biz dışarıdan 120 TL karşılığında temizlikçi bayan tuttuk. Kat görevlisi olduğu halde bu sıkıntıyı da kendi başımıza halletmeye çalıştık.
“OKUL MÜDÜRÜMÜZ23 NİSAN'I IVIR ZIVIR OLARAK GÖRÜYOR”
Bir başka konu da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı günümüzde kutlayamamamız. 27'sinde kutlanacakmış. Hava şartları dendi ama eski velilerden duyduğumuz kadarıyla okul müdürümüz “23 Nisan gibi ıvır zıvır için hafta sonumu harcayamam” demiş. İdareyi temsil eden biri bunu söylüyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okul törenimiz gününde olamadığı ve bunca gün ertelendiği gibi ayrıca da iki güne bölündü. 27 ve 28 Nisan'da ayrı ayrı sınıfların katılımıyla yapılacağı duyuruldu. Bu durum birçok velimizi rahatsız etti. Çocuklarının gösterilerini izleyebilmeleri için günlerdir iş yerlerinden izin alıyorlar. Bu kadar laçkalaşma karşısında hepsi öfkeli.
“BAŞKALARININ SORUMLULUĞUNU ALAN MÜDÜRÜMÜZ KENDİ ÇOCUKLARININKİNİ NİYE ALAMIYOR?”
Ruhsatsız olan kapalı spor salonumuz ücret karşılığında bir takım kurslara tahsis ediliyor. Şube Müdürüne bu konuyu aktardığımızda “Onların sorumluluğunu almıştır” dedi. Dışarıdan gelenlerin sorumluluğunu eğer alıyorsa müdürümüz kendi çocuklarınınkini almaya niye razı olmuyor? Kaç tane çocuğumuz güneş çarpmasından acillik oldu. Rapor getirebiliriz.
“AYRIMCILIK YAPILMAKTA”
Bir başka örnek daha verelim, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanacak, Okul Aile Birliği Başkanımız nasıl bir organizasyon yapalım diye müdürümüze sordu. Kendisi, “Şimdi onu karıştırmayın önce okula para girmesi gerekiyor” dedi. Bir hafta sonra öğreniyoruz ki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü organize ediliyor biz davet edilmiyoruz. Böyle bir ayrımcılık yapılmakta.”
Nurullah Baldöktü İlkokulu velilerinin şikayetlerini alan İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, gereğinin yapılacağını söyledi.
“SU ARITMA CİHAZI BEKLENİRKEN, KLİMA GELDİ”
Bir başka konu da öğretmenler tarafından gazetemize iletildi. Okul öğretmenlerinin iddiasına göre kendilerinden su arıtma cihazı için para toplandı. Arıtma cihazı beklenirken, müdür yardımcısının odasına klima takıldı. Oysaki demirbaşlar Okul Aile Birliği bütçesiyle alınması gerekmekte, öğretmenlerden herhangi bir ücretin toplanması yanlış.
Bir başka iddia ise okul müdürünün, okulunda sabahları diğer okul yöneticilerini kahvaltılarda ağırladığı, akşamları ise mangal partileri yaptığı. Veliler ve öğretmenler tarafından söz konusu iddiaların araştırılıp gereğinin yapılması rica etmekte.
Renginar SALİ