Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz şansına ikinci hizmet yılı değerlendirmesini de salgın şartlarının etkisinde gerçekleştirmek durumunda kaldı.
İkinci yılın özüne ve ruhuna baktığımda benim dikkatimi çeken iki konu oldu.
Birincisi 55 Milyona TL'ye yakın bağışlar ve şartlar ne kadar kötü olursa olsun “Asla bahane üretmeyeceğim” diyen kararlılıktaki yerel yönetim iradesi.
Bahane kısmından devam edelim…
Önceki yönetim zamanında engelleme ve ekonomik krizlerin kucağında ertelediğimiz nice yerel yönetim beklenti ile hayalin ardından bu dönem genel, hatta küresel olumsuz şartlar itibariyle denizin tükendiği noktada hatta nirvanasındayız! Buna rağmen bahane üretmek o kadar kolayken ne buna yeltenen ne de çalışmaktan vazgeçmeyen bir irade ile ne sebepten ödüllendirildik bilmiyorum.
Bireysel faydasını yer yer hissetmediğiniz noktalarda bile Silivri'ye yapılan her şeyin Silivrililere yararı olduğunu zamanla daha iyi idrak edeceğimiz şüphesiz. “Silivri'de yaşayan herkes Silivri'yi yaşayacak” derken bence Volkan Yılmaz biraz da bunu kast ediyor.
Gelelim bağış meselesine…
İki yılda 55 Milyon TL bağış!
Başkan Bey geçmiş dönemin borçlarını eski parayla trilyon olarak ifade etmekten hiç şaşmıyor maşallahını teslim edeyim : ) Döneminde kazanılan bağışları nasıl Milyon olarak ifade etti biraz şaşırdım : )) Şaka bir yana az buz şey de değil yani, hele ki birçok insanın şu ara en son düşüneceği şey başkasına yardımcı olmak iken. Malum herkes kendini kurtarmanın derdiyle yeterince meşgul!
Yılmaz'a yöneltilen ender eleştirilerden biri “geçmiş dönemin projelerini devam ettirmek”… Yeni gelenlerin eski dönemlerin izlerini silmeye kalkması, yıkması alışılagelmiş bir şey de kendinden öncekinin yaptıklarından gocunmamak ancak daha iyisini yapabilmek potansiyeli ile mümkün bana göre. “Bu iş böyle de yapılıyor” deyip geçmiş dönemde gerçekleştirilenleri bir tık üste taşırsa Yılmaz, hem kıyas farkından hem de, devletteki devamlılık esası ile geçmiş iradeye saygıyı muhafaza etmekten siyaseten kazançlı çıkar. Kaldı ki bir kentin dinamikleri ve ihtiyaçları da seçimden seçime değişmez dolayısıyla kim gelir ya da giderse yapılacaklar üç aşağı beş yukarı aynı kalır.
29 Nisan'da Kavaklı Sağlık Merkezi ile 112 Acil Servis İstasyonu temel atma töreni gerçekleştirilecek bağışçıları Kenan Nakip ve Nüket Nakip…
Mayıs ayı içerisinde Aile ve Yaşam Merkezi, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Bizden Size Sosyal Market Binasının da içerisinde yer alacağı "Sosyal Yardım Tesisleri" projesinin temelleri Yeni Mahallede atılacak ve yatırım Ökkeş Nakipoğlu'nun bağışı ile yapılacak…
Genelde ‘bağış' ile ‘belediye' kelimeleri yan yana gelince akla gelen ve Silivri'de iki yılda yaşadıklarımızın anımsattıkları arasındaki farkın tanımı; duyulan GÜVEN…
Bu duygunun ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok sanıyorum; herkes yaşayıp, hissettiklerini düşünsün...