Sevginar Sali

Ha gayret…

Geçtiğimiz hafta Eylül meclisini tamamladık ve yeni bir şenliğimiz oldu.
Meclisin ikinci oturumundan başlayacak olursak geniş pasajlarda kendinden önceki yönetime teşekkür etme ve komisyon çalışmalarında muhalefetin önerilerine hoşgörü yaklaşımının hak ettiği takdiri belirtmeden geçemeyeceğim.
Volkan Yılmaz'ın başlattığı deprem bölgesindeki öğrencilere kırtasiye yardım desteğini sürdüren, bununla da yetinmeyip önceki dönem temelleri atılan ilişkilerin hakkını teslim eden bir Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu vardı Cuma günü meclis sahnesinde. Belediye başkanlarının kendinden önceki yönetimlere yönelik genel eleştiri tavrı yerine hakkını teslim ve içtenlikle teşekkür etmesi, çok alışık olduğumuz şeyler değil. Ama hem siyasi etik adına alkışlanacak hareketler, hem de karşı mahalleden sempati toplamaya yönelik son derece doğru atılmış adımlardır.
Amatör spor kulüplerine destek verilmesi ile ilgili gündem maddesinde, muhalefetin profesyonel ligde oynayan Silivrispor'un da hem de geçen dönemlerde oylanan miktarın katlanan destekle eklenmesi önerisine iktidarın sayısal çoğunluğuna güvenmek yerine tolerans göstermesi de oldukça şaşırtıcı geldi bana. Muhalefetin önerisini reddederlerdi, biraz tartışırlardı, bir ay sonra kendi önerileri gibi getirmeleri alışık olduğumuz siyasi faydasız inatlaşma örneklerindendir.
LGS birincisinin ödüllendirilmesi ile ilgili gündem maddesinde de muhalefet, anladığım kadarıyla “Biz geçen dönem ilk ona girenlere ödül verdik” diyerek genişletme önerisi getirdi. Ve o da iktidar tarafından kabul gördü. İktidarın “Dün dünde kaldı cancağızım, şimdi biz ne dersek o olacak”ta ısrar etmek yerine “Silivri birlikte güzel” ve bu anlayıştaki yönetim eğilimine katkı sunması dikkat çekiyor ve takdir olarak da kendilerine yansır muhakkak.

İktidar, seçim ve farklı kazanmanın sarhoşluğunu terk ederek sorumluluklarına uygun davranış emareleri ile umut veriyor. Bu kadar ağır bir yükün altına girenin var olmak için farklı bir hareket şansı da yok esasen.

Festivaller ile ilgili sıklığından ötürü eleştirilerin dozu artmaya başladı ama etkinlik sezonunun da sonuna geldik zaten. Gazitepe'de bu yıl başlatılan Ayçiçek Hasat Şenliği'ne yaş aldıkça nitelik açısından zenginlik kazanma şansı tanımamız gerekiyor. Gazitepeliler mutlu, coşkuluydu.

Geçen hafta ile ilgili son bir notu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Silivri'de satışa çıkardığı 37 parselin satışının iptal edilmesiyle ilgili düşmek gerekir. Daha doğrusu Sami Barlas'ın iptal sürecini, belediye ve aktif görevdeki genel iktidarın yerel temsilcilerinden evvel duyurmuş olması. Barlas'ın etkinliği ve takibi açısından hanesine kamuoyu nezdinde büyük bir artı olarak yazıldı. Emeklerine sağlık.

Yeni eğitim-öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun! Yerel yönetimin bu hafta da bununla alakalı çok yoğun bir mesaisi olacak muhtemelen. Allah aşkına artık hazır yazlıkçı, günü birlikçi ayağında da epey bir hafifleme öngörülürken şu çevre temizliği ve çöp konusuna da olağan üstü bir denetim ve çaba eklensin de giderek büyüyen, can sıkan bu sorunun önüne geçilsin.

İyi haftalar herkese.

 

 

 

 

YORUM YAP