Halk Oyunları ustalarına saygı gecesi

Halk Oyunları ustalarına saygı gecesi

28.05.2024 12:19:44

Silivri Ahenk Sanat Kulübü, Türk Halk Oyunları Ustalarına unutulmaz bir saygı gecesi düzenledi.

Silivri Ahenk Sanat Kulübü, Türk Halk Oyunları'nın duayenlerine unutulmaz bir saygı gecesi düzenledi. Palmiye Kır Bahçesi'nde 24 Mayıs'ta gerçekleşen etkinlikte, ülkemizin dört bir yanından gelen, aralarında Gürkan Güzelharcan, Oğuz Tekin, Galip Dere, Cengiz Veznikli, Can Özcan, Salih Gökdemir, Samet Meriçli, Naci Peki, Ahmet Özden, Kemal Tufan, Güngör Postacı, Ayhan Atan, Özcan Sütçüoğlu, Mustafa Kepçeli, Halil Yörüç, Fırat Nalcıoğlu, Bahadır Güngör, Celalettin Batur, Uğur Kısacık, Tamer Keşkekler, İbrahim Canki, Niyazi Mehmet Çakır, Gürkan Yeşil, Caner Bilgin, Tuncay Akyar, Kadri Güvenç, Hayri Gürhan Ozanoğlu, Bülent Şira, Tolga Şira, Levent Şira, Hüseyin Lüleciler'in yer aldığı Türk Halk Oyunları ustaları büyük bir coşkuyla ağırlandı.
Davete, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Başkan Yardımcıları ve meclis üyeleri de katıldı.
KONUR: BUNUN ADI SEVDA
Ahenk Sanat Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Konur, gecenin önemine dair duygularını şöyle ifade etti: "Bunun adı sevda! Tutkunu olduğum halk danslarına gönlümü kaptıralı yaklaşık 30 yıl oldu. Poturu ayağıma, kartal kanadını sırtıma geçirdiğim ilk gün anlamıştım bir daha hiç çıkarmayacağımı... Benim yaşadıklarımın aynısını yaşamış, Türkiye'nin dört bir yanından gelen ustalarım, büyüklerim, arkadaşlarımla sevdalarımızı birleştirdik. Gecemize değer katan her bir dostumuza nasıl minnettarım anlatamam. Bu anlamlı gecenin hayata geçmesinde emekleri olan tüm Ahenk Sanat ailesine ve şehrimize birlikte başaracaklarımızın sınırı olmadığını hatırlatan Belediye Başkanımız Bora Balcıoğlu'na en kalbi duygularımla teşekkür ederim."
Geceye katılan ustalara plaket sunuldu ve performanslar sahnelendi.
Başkan Balcıoğlu, gecenin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Silivri Ahenk Sanat Kulübü'nün düzenlediği Ustalara Saygı Dayanışma Yemeği'ne katılım gösterdik. Ülkemizin tüm bölgelerinden Türk Halk Oyunları'nın duayenlerini ilçemizde bir araya gelmesinin mutluluğunu hep birlikte yaşadık."
Başkan Balcıoğlu, davetleri ve sıcak karşılamaları için Silivri Ahenk Sanat Kulübü Başkanı Ferdi Konur'a ve yönetim kuruluna teşekkürlerini iletti.
Konur, destekleri dolayısıyla Başkan Balcıoğlu'na teşekkür plaketi sundu.
Renginar SALİ

YORUM YAP