Harun Çelik: Bu ülkeye asla diz çöktüremeyeceksiniz

Harun Çelik: Bu ülkeye asla diz çöktüremeyeceksiniz

4.07.2024 11:24:48

15 Temmuz Darbe Kalkışması yıldönümü vesilesi ile Silivri Meclisinde söz alan AK Partili Harun Çelik, “15 Temmuz hain darbe gecesinin sekizinci yıl dönümünün yaklaştığı bugünlerde, bir kez daha tüm dünyaya ve dünyanın farklı yerlerine kaçmış tüm darbecilere ilan ediyoruz” dedi ve ekledi “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadeleriyle başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız. Bu ülkeye asla diz çöktüremeyeceksiniz.”
Silivri Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Harun Çelik, Temmuz oturumunda 15 Temmuz Darbe Kalkışmasının 8. Yıldönümü vesilesi ile gündem dışı söz aldı.
ÇELİK: MİLLETLER, FEDAKARLIKLAR VE BEDELLERLE BÜYÜRLER
Çelik, konuşmasında şunları dile getirdi: “Milletler, tarihlerinde gösterdikleri fedakarlıklarla ve ödedikleri bedellerle büyürler. Anadolu'yu yurt edinmeye başladığı günden bu yana cesaret ve adaletiyle dünyadaki kadim medeniyetler arasındaki görkemli yerini almış olan milletimiz, ödediği ağır bedellerin tarihi şerefli sayfalarını arz etmiştir. Tarih boyunca yeryüzünün vicdanı, insanlığın umudu olan aziz milletimizin önüne her dönem engeller çıkmıştır. Milletimiz, her seferinde azmi ve cesaretiyle bu engelleri aşmayı bilmiş ve hem kendi coğrafyasında hem de dünyada mazlumların başının öne eğilmesine asla müsaade etmemiştir.
“MİLLETİMİZ TEK YÜREK OLARAK KENDİ HÜR İRADESİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR”
Dünyanın farklı coğrafyalarını ateş ve gözyaşına boğan küresel müştekiler ve onların yerli işbirlikçileri, 15 Temmuz 2016 tarihinde milletimize karşı bir kez daha çirkin yüzlerini göstermişlerdir. FETÖ tarafından tertip edilen ve milli iradeyle birlikte kadim devletimize kasteden bu hain darbe girişimi, milletimizin cesareti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın feraseti sayesinde çirkin emeline ulaşamamıştır. Bu hain darbe girişimi gecesinde, çoluk çocuk, genç yaşlı sokaklara inmiş ve milletimiz tek yürek olarak kendi hür iradesine sahip çıkmıştır.
“BU ÜLKEYE ASLA DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKSİNİZ”
15 Temmuz hain darbe gecesinin sekizinci yıl dönümünün yaklaştığı bugünlerde, bir kez daha tüm dünyaya ve dünyanın farklı yerlerine kaçmış tüm darbecilere ilan ediyoruz ki, yeryüzündeki tüm mazlumların duasını alan, ezilenlerin gür sesi olan ve mahrum bırakılmış bu coğrafyaların bekleneni olan aziz milleti yemeyeceksiniz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadeleriyle başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız. Bu ülkeye asla diz çöktüremeyeceksiniz.
“ ‘ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA BÖYLE HAİN GİRİŞİMLERİ YAŞATMASIN' ”
Bu duygu ve kararlılıkla, istiklal ve istikbali için cenneti yurt edinmiş başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu şanlı direnişin yaşandığı gecede gazilik mertebesi almış olan kahraman vatan evlatlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı için söylediği ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' duasına, biz de ‘Allah bu millete bir daha böyle hain girişimleri yaşatmasın' duasıyla eşlik ediyor, tüm kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.”

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP