HASGAL’dan 'Kadına Şiddete Hayır' mesajı

HASGAL’dan 'Kadına Şiddete Hayır' mesajı

17.03.2025 09:42:43

Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi, yürüttüğü proje kapsamında düzenlediği program ile kadına yönelik şiddete dikkat çekti.site 2_62

Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında "Kadına Şiddete Hayır" temalı bir farkındalık etkinliği düzenledi. 14 Mart 2025 tarihinde gerçekleştirilen programda, kadına yönelik şiddete karşı bilinç oluşturulması ve gençlerin bu konuda duyarlılığının artırılması amaçlandı.
Proje danışman öğretmeni Saliha Demir, öğrencileriyle birlikte yürüttüğü bu anlamlı çalışma hakkında şunları söyledi:"Projelerin oluşumunu başlatan şey hayallerdir. Öğrencilerimizin hayali, birbirimize daha hoşgörülü ve sevgi dolu davrandığımız bir dünya inşa etmektir. Kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen bu projemizin, domino etkisi yaratarak genç yaşlarda oluşturulan bilincin ilerleyen yıllarda da etkisini göstermesini istiyoruz."
PROJE EKİBİ VE DESTEKÇİLER
Projede aktif olarak görev alan öğrenciler arasında Elif Aydın, Beril Karagüzel, Ravza Zengin ve Sümeyye Karadağ yer aldı. Ayrıca Fatma Ceren Kaya, Sezin Çalışkan, Öznur Kaçar, Tuana Kıratlı ve Eylül Şahin de projeye destek veren isimler oldu. Projenin logo tasarımını ise Öykü Gelenoğlu üstlendi.
Programın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür edilerek, toplumda bu tür farkındalık çalışmalarının yaygınlaştırılması gerektiği vurgulandı.
Renginar SALİ

 

YORUM YAP