Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası aldı

Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası aldı

3.11.2023 11:28:32

Şirin Çorap Hayvancılık İşletmesi, İlçe Tarım Müdürlüğünce yapılan test ve analiz çalışmaları sonucunda Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası aldı.

Gümüşyaka Mahallesinde faaliyet gösteren, Şirin Çorap Hayvancılık İşletmesi'nde İlçe Müdürlüğümüzde görevli Veteriner Hekimlerimiz ve Veteriner Sağlık Teknikerlerimiz tarafından başlatılan, Ari İşletme çalışmaları tamamlandı. Test ve analiz sonuçlarına göre işletme, Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası almaya hak kazandı.
Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Nuri Ertuğrul, Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası almaya hak kazanan Şirin Çorap Hayvancılık İşletmesi'ni ziyaret ederek, işletme sahibi Bedri Gönültaş ve Hasan Gönültaş'a sertifikayı takdim etti.
HASTALIKTAN ARİ İŞLETME NEDİR?
Karantina ünitesine sahip, hayvanları kayıt altına alınmış, asgari teknik ve hijyenik şartlara sahip, tüm hayvanları Şap, Tüberküloz ve Bruselloz ile mücadele yönetmelikleri gereğince laboratuvar kontrolleri sonucu bu hastalıkları taşımadıkları belirlenen hayvancılık işletmelerine Hastalıktan Ari İşletme denilmekte.
Seda ŞİMŞEK

YORUM YAP