Hayta: Bir yol daha var!

Hayta: Bir yol daha var!

4.12.2023 14:54:17

CHP'ye Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı başvurusunda bulunan Kahraman Hayta, “Bir yol daha var; o da mücadele etmek” dedi ve Silivri'nin geleceğini inşa etme sürecinde sorumluluk almaya hazır olduğunu anlattı.

Kahraman Hayta, CHP'den Meclis Üyesi Aday Adaylık başvurusunda bulundu. Dosyasını Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Noyan Öpçin ve İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hakim Yıldız'ın teslim aldığı Hayta, kendini ve meclis üyesi aday adaylığı gerekçelerini dikkat çeken bir açıklama ile izah etti.

“CHP'YE GÖNÜLDEN BAĞLI BİR AİLENİN ÇOCUĞU OLARAK DÜNYAYA GELDİM”
Kahraman Hayta'nın meclis üyesi aday adayı açıklaması aynen şöyle: “Sayın Başkanım, sayın partili arkadaşlarım, sayın basın mensupları, değerli konuklar. Bugün burada sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Bana destek olmak için burada olan değerli dostlarıma da teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz.
Kuruluşundan bu yana ailecek sevdalısı olduğumuz Cumhuriyet Halk Partisinin Silivri Belediyesi Meclis Üyeliği aday adaylığımı açıklamak için huzurunuzda bulunuyorum. Sizlere kendimi kısaca tanıtmak istiyorum.
Cumhuriyet Halk Partisine gönülden bağlı bir ailenin çocuğu olarak Malatya'da dünyaya geldim. İlk, orta ve lise eğitimimi Malatya'da tamamladım. Ekonomiye duyduğum ilgi sebebiyle üniversite eğitimime Dokuz Eylül Üniversitesi iktisat fakültesinde devam ettim. İş hayatıma İzmir'de Yapı Kredi Bankasında başladım. 32 yıllık çalışma hayatımın 20 yılını önce şube müdürü, ardından bölge müdürü olarak yönetici pozisyonlarında devam ettirdim. Bunun yanı sıra çalışma hayatımda da eğitimime devam ettim.
Uzmanlık alanlarım; Bankacılık, ekonomist, hesap uzmanlığı, analist, yatırım danışmanlığı, mali müşavirlik, hükümet komiserliği, sigortacılık, inşaat taahhüt, tarım.
“UMUTLARIN YEŞERDİĞİNİ GÖRMEK VE HALKIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜĞÜNÜ GÖSTERMEK İSTİYORUM”
Bunun yanı sıra sizler gibi ben de toplumsal sorumluluk duygusuyla birçok sivil toplum kuruluşunda yer almaktayım. Akel Vakfı Tidad derneklerinde yönetim kurulunda bulunmakta, maddi manevi olarak yanlarında yer almaktayım. Ülkemizin ve Silivri'mizin eğitimde, kültürde, sanatta, toplumsal gelişmede, şehir planlamasında, adalette, kalkınmada en önde yer alması için bir tuğla koyabilmek, hayallerimizi gerçeğe dönüştürebilmek, umutların yeşerdiğini görmek ve halkımızın yüzünü güldüğünü göstermek istiyorum.
“DENEYİM VE BİRİKİMLERİMDEN YOLA ÇIKARAK FAYDALI OLMAK VE DENEYİMLERİMİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM”

Belediyemizin tüm faaliyetlerine özelliklede stratejik planlama, yatırım ve çalışma programları, bütçe oluşturma ve planlama, uygulanabilir projeler üretme konusunda geçmiş deneyim ve birikimlerimden yola çıkarak faydalı olmak ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
“BİR YOL DAHA VAR; O DA MÜCADELE ETMEK”
Herkesin her şeyden umudunu kestiği zamanda Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz varız. Küsüp, kabullenip bir kenara çekilmekten başka bir yol daha var. O da mücadele etmek. Ben bu yolu seçtiğim için bugün karşınızdayım. Halkımıza da bunu anlatabilmek için, partim adına var gücümle çalışmak için bugün buradayım. Bizimkisi bir hak mücadelesi.
“İNSANLARA DUYMAK İSTEDİKLERİNİ DEĞİL, GERÇEKLERİ ANLATMAKLA SORUMLUYUZ”
İnsan duymak istediklerinden vazgeçmedikçe uyanmaz. Bizler insanlara duymak istediklerini değil gerçekleri anlatmakla sorumluyuz. Toplumun okuyup geçenlere değil, okuyup düşünenlere ihtiyacı var. Bizler düşünen bir toplum inşa etmek için çalışmak zorundayız. Çünkü iki yüz kelime ile düşünen biri, iki bin kelime ile düşünen birini asla anlayamaz. Hedeflediğimiz uygarlık seviyesine ulaşmak için eğitim, kültür ve sanatta gelişim hızımızı artırmalıyız. Tüm bunları gerçekleştirmek için büyük bir güç mü istiyorsunuz. İşte o gücü size göstereyim. Hayal gücü. Biz hayallerimiz kadar güçlüyüz.
Sözlerimden de anlaşılacağı üzere eğitime ve gelişime açık, girişimci, ülkesinin geleceği için dertlenen ve ülkesini, yaşadığı yeri seven bir vatansever olarak belediye meclis üyeliği görevine aday oldum.
“GELECEK BİZİM, YARINLAR BİZİM, ÖZGÜRLÜK BİZİM”
En sonunda “Hep birlikte başardık” demek istiyorum. Gelecek bizim, yarınlar bizim, özgürlük bizim, diyorum. Belediye başkanı aday adaylarına ve meclis üyesi aday adayı arkadaşlarıma başarılar dileyerek sözlerimi bitirmek istiyorum.
Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. Gelecek bizim, yarınlar bizim, özgürlük bizim.”

 

YORUM YAP