Eğitim ve sağlığa, ayrıca Emniyet teşkilatına verdiği önemli desteklerle Silivri sınırlarını aşan Baldöktü, her zaman iş hayatındaki başarılarını ülkesine yararlı, geleceğe yatırım yapan bir kişi olmakla paralel tuttuğunu belirtti.
HEM HAYIR YAPTI, HEM DE VERGİSİNİ ÖDEDİ
Hayırsever işadamı Nurullah Baldöktü, Hürhaber’e yaptığı özel açıklamalarında gerçekleştirdiği hayır işlerini vergiye karıştırmamaya her zaman özen gösterdiğini anlattı. İstanbul Ticaret Odası tarafından 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1993, 1995, 1996 yıları için ödemiş olduğu yüksek vergi nedeniyle Takdir Belgesi ile onurlandırılan Baldöktü, ödediği vergi miktarları nedeniyle layık görüldüğü çok sayıda gümüş ve bronz madalyalarının kendisi için bir onur olduğunu vurguladı.
“DEVLETTEN DE HALKTAN DA TEŞEKKÜR ALDIM”
“Maddiyat, sadece hedeflediğiniz şeyler için bir araçtır’ diyen Baldöktü, yaptığı başarılı işler ve hayırsever kişiliği ile saygınlığını pekiştiriyor. “Önce İyi bir evlat, sonra iyi bir baba olmak için elimden geleni yaptım” diyen Baldöktü, hayatta istediği her şeye sahip olan ender insanlardan biri olduğuna ilişkin samimi düşüncelerini paylaştı. Sahip olduğu aile ve iş hayatındaki başarıların kendisini ziyadesiyle tatmin ettiğini vurgulayan hayırsever işadamı, “Sahip olduğum maddi ve manevi zenginliği toplum ve ülkeme katkıya dönüştürdüğümü devlet ve halkımız bana sunduğu teşekkürlerle çok defa ifade etti. Huzurluyum, mutluyum, Allah izin verdiği ölçüde gittiğim yolda mesafe almaya devam edeceğim” dedi.
“CEMİYETTEN BEDELSİZ HİÇBİR ŞEY ALMADIM,
AMA BEDELSİZ ÇOK ŞEY VERDİM”
Ailesinden gelen yardımseverlik geleneğini çok sevdiği Silivri’de sürdüren Türkiye’nin yetiştirdiği sayılı işadamlarından olan Nurullah Baldöktü 1954 yılında başladığı ticari hayatını, 1962’de İstanbul, Sultanhamam’a gelerek devam ettirdi. Burada çok sayıda şirket ve bunlara bağlı olan firmalar ile çalışma hayatını başarılı bir şekilde sürdüren Baldöktü, 2000’li yıllarda tekstil sektöründe daralmanın ve Çin’in dünya tekstili üzerindeki etkileriyle birlikte yatırımlarını inşaat sektörüne yöneltti.
Tekstil’deki başarısını inşaat sektöründe de sürdüren Nurullah Baldöktü, başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde tamamlanan çok sayıda projeye oğlu Mehmet Baldöktü ile birlikte kurduğu ve yönettiği İzbal İnşaat A.Ş. ile imza attı.
Kayserili İş adamı Nurullah Baldöktü “Bardağın daima dolu tarafını gördüm. Bardağın boş tarafına bakan insanlar kaybedenlerdir. Ben cemiyetten bedelsiz hiçbir şey almadım. Ama bedelsiz çok şey verdim” diyerek başarılarında 4 ana ilkesinden hiç vazgeçmediğini söyledi.
Bu ilkelerin 1. Şahsına faydalı ol, zararlı olma 2. Nesline Faydalı ol, zararlı olma, 3. Cemiyete faydalı ol zararlı olma, 4. Tabiata faydalı ol, zararlı olma olduğunu vurgulayan Baldöktü, hayırsever kişiliğini Silivri’de de göstererek sosyal yardım ve eğitim alanında yaptığı okul ve sağlık ocağı projeleri ile toplumumuza önemli katkılar sağladı.
Bunlar arasında 1994 yılında tamamlanan Nurullah Baldöktü İlköğretim Okulu, Beykoz’ da Nurullah Baldöktü Sağlık Ocağı, Silivri’de Şerife Baldöktü Kız Meslek Lisesi, Şerife Baldöktü Ana okulu, Şerife Baldöktü Sağlık Ocağı bulunmaktadır.
İlhan UYGUN