Engin Akın

Herkes her şeyi biliyor

Kulüpçülük konusunda herkes her şeyi biliyor. İlginç bir durum.

Herkesin her şeyi bildiği bir ortamda çalışma yapmak oldukça zor. Öyle ki hemen her şeyi fikri olanlar iş eyleme dökülmek istendiğinde ortalarda olmamaları da ayrı bir durum.
Silivrispor olağanüstü genel kurula hazırlanıyor. Bunun için delegeler bilgilendirilecek. Durum ne olur, mevcut Başkan Nuri Çolakoğlu yeniden görev alır mı bilmiyorum. Devam etmek hakkı mıdır? Sonuna kadar hakkıdır.
Haziran ayı içinde bir kongre kaçınılmaz, bu gerçek.
Var olan bazı isimlerin değişmesi gereklidir. Bu sezon suya sabuna dokunmayan, ellerini cebine atmadan reklam peşinde olan isimlerin varlığı hemen herkesi rahatsız etti. Bu durumun değişmeni umuduyla yeni yüzler, yeni isimler konuşuluyor Silivrispor'da.
Burada Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun tutumu da önemli. Öyle her önüne geleni desteklemeyeceği de aşikâr.
Benim bildiğim şimdiye kadar Nuri Çolakoğlu ile birlikte bir iki ismin daha Silivrispor Kulüp Başkanlığı için gizliden gizliye çalışma yürüttüğüdür. Sonunda bu gizli ittifaklar hayata geçer mi bunu da bize zaman gösterecek.
Yöneticiler ve takımla geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Bora Balcıoğlu kulübe destek vereceğini dile getirmiş bunun içinde bir rakam telaffuz etmişti. Telaffuz edilen bu rakam az buz değildi tam 30 Milyon.
Silivrispor bu sezon bu miktarın azı ile Play-Off oynamıştı!
Vaat edilen miktar ağızları sulandırsa da pek umutvar olmamak lazım. Yine sponsorlar, destekçiler lazım, gönülden maddi ma-nevi destekler kesinlikle şarttır.
Bugün 2. Amatör kümede şampiyonluk için mücadele veren bir takım için en az 250 bin TL yazım.
Yine başlayacak olan 1. Amatör Lig için şampiyon olmak isteyen takımların kasasında en az 500 bin TL olması gerek.
Süper Amatör ve Bölgesel Amatör için TL üzerinden örnek vermeme gerek yok yani bunlar için de şampiyon olmak isteyen takımların 15-20 Milyonu bulmaları kaçınılmaz.
Hal böyleyken 3. Lig için bütçeler de uçuk oluyor.
İyi analiz, gençliğe yatırım yapmak şart. Bu durumda en önemli transfer oyuncu izlemeye ve idari menajer seçiminde olacak. Bu iki çalışanın vereceği listeler önemli. Yoksa hocanın evlatlığı, siyasilerin evlatları ve kıramayacağınız kişiler evlatları ile bu işler yürümüyor ki bunun örnekleri günümüzde mevcuttur.
Dedim ya herkes her şeyi biliyor.
Herkesin her şeyi çok bildiği ilçemde spor en zorudur, hele bu spor futbolsa daha da zor. Futbolu bilmeyen yok destek istersen de yok.

YORUM YAP