‘Hırsızın’ suçu yok mu?

‘Hırsızın’ suçu yok mu?

10.04.2023 11:26:53

Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İmar Şehircilik Müdürlüğü tarafından Akören'de yapılan son kaçak yapı yıkımının ardından ‘hırsızın hiç suçu yokmu'şçasına, “Milli servettir, yazıktır bu binalar bu hale gelene kadar yetkililer neredeydi?” itirazları yükseldi. Peki imar bulunmayan yere, başlangıç seviyesinde mühürlenmesine rağmen, itiraz süreçlerinde usulsüz şekilde inşaata devam edenlerin hiç mi kabahati yok!? Kanunu uygulayan yerine çiğneyeni sorgulamayı mı denesek!? Çünkü ‘deniz' bitti, tarım toprakları da aynı akıbete doğru ilerliyor.

Akören Mahallesinde tarım arazisine yapılan kaçak yapının yıkımı Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İmar Şehircilik Müdürlüğü tarafından, İlçe Jandarma Komutanlığı'nın aldığı güvenlik önlemleri çerçevesinde gerçekleştirildi.
İNŞAAT İLERLEMEDEN NEDEN MÜDAHALE EDİLEMİYOR?
Kaçak yapının tespiti sonrasında mühürleme gerçekleştiriliyor. Yapı sahibinin itiraz süreçleri ile ilgili hakkını kullandığı esnada inşaata başladığı gibi usulsüz şekilde devam etmesi, yıkımı daha büyük bir hale getiriyor kaçınılmaz olarak. “Çok güzel yapmış, milli servettir yıkmayalım” demek kaçak yapılaşmanın önünü sonuna kadar açmak ve binlerce dönüm tarım arazisini atıl duruma çıkarmaktır; ki bu daha büyük bir milli servet kaybı anlamını taşır.
İMARLI YERE İNŞAAT YAPILMASI GEREKİYOR
Bunun için inşaat yapan herkesin arazi yerine arsa vasfında, imarlı yerleri kullanması zorunludur.
TARIM ARAZİLERİNİ KORUMAK BİR TERCİH DEĞİL, ZORUNLULUKTUR
Silivri Belediye Başkanlığı süresince tarım, Hazine ve orman arazileri üzerinde kaçak yapılaşmaya göz yummayacağını, kararlılıkla konunun üzerinde duracağını her fırsatta belirten Volkan Yılmaz, süreçte muhtarlar ve vatandaşlardan ihbarları ile destek talebini sıklıkla yenilemekte.
YILMAZ: HİÇBİR KAÇAK YAPIYA MÜSAADE ETMİYORUZ
Şubat 2023'te konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede Yılmaz, “Kaçak yapılaşma ile mücadelede” yaptıklarına yönelik, “İmar Kanunu 32. ve 42. maddelerine aykırı olarak yapılaşmada bulunanlara kanun çerçevesinde yaptırımlar uyguluyoruz. Mühürleme, yıkma, para cezası gibi. Hiçbir kaçak yapıya müsaade etmiyoruz. Şikâyet üzerine veya ekiplerimizce tespit edildiği takdirde kanun hükümlerini uyguluyoruz. Son 4 yılda maliye hazinesine ait taşınmazlar üzerine kanuna aykırı şekilde yapılan 1566 binanın yıkımını gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu. Sevginar SALİ

YORUM YAP