Size de oluyor mu “İş değil insanlar yoruyor” çıkarımı üzerinden kendinizi anlatırken yakaladınız mı hiç? İnsanlar yoruyor aynı zamanda da birçok işin sermayesi onlar. Tıpkı siyasetin, ya da başka iş kollarının olduğu gibi…
Bir belediyeyi ele alın kurumdan diyelim 200 nüfusluk ilçede yaşayanların beklentilerini sıralamaya kalkışsanız kişi sayısı yarısına yakın kalem çıkartırsınız… Biri yaptığı yatırımın önünün açılmasını, diğeri çocuğunun işe alınmasını, başkası erzak yardımı, bir değeri sağlık ya da temizlik bekler vs.
Evde yatağa bağlı hayatını sürdüren bir vatandaşın temizlik ve erzak beklentisiyle yetindiği noktada, bir diğeri tiyatro ve kültür sanat etkinliği ister… Her birinin de hakkıdır…
Bu kadar geniş beklenti skalasında herkesi memnun hatta mutlu etmek iddiasıyla ortaya çıkmak ne kadar zor bir iş!
Bir de memnun ettikleriniz bunu 5 yakınıyla paylaşırken, etmedikleriniz 50 kişiye yaşadığı olumsuzluğu aktarıyor…
Dolayısıyla belediye veya diğer kurumlarda çalışan herkesin şunu kavraması lazım; alelade, yarım yamalak, yapılmış olmak için yapılan işler ile başarı mümkün değil.
Bir ilacın etkisini onu iyileşmek için kullanandan başkası zor anlar! Bu kapsamda bugün Silivri'nin ilk Enginar üreticilerinden biri olan Funda Avcıoğlu ile yaptığımız söyleşiyi okumanızı öneriyorum.
Bazılarımızın “Köy Pazarı” deyip de burun kıvırabildiği şeyin başkaları için nasıl bir üretim ve hayata tutunma aracı olduğunu ucundan hissetseler bakış açılarındaki değişimle güzel şeyler olur…
Köy Pazarı'na hep dışardan baktık bir de içerisinde olanların hikayelerini dinlemeye devam edeceğiz ilerleyen günlerde…
BİRİM TELEFONLARI
Geçenlerde bir yakınımla konuşuyoruz; önceki dönemde yönetimde yer alan biri aynı zamanda. “Belediyenin İletişim Merkezini aradım, bir birimin dahilisini öğrenmek için direkt olarak bağladılar. Bağlamadan önce dahiliyi bildirmeyi unuttuğu için görevli beni geri arayıp hem özür diledi hem de numarayı her ihtimale karşı iletti” dedi. İletişim Merkezi görevlilerinin telefonlara bakma ve yardımcı olma konusundaki yaklaşımını överken, aktarılan birimlerde çalıp da açılmayan telefon alışkanlığının devam ettiği tespitini paylaştı. Defalarca haber yapmıştık demek ki bu hususta henüz bir değişiklik gerçekleşmemiş! Bilgi alacağı birimin telefonunu defalarca arayıp ulaşamadıktan sonra vatandaşın kalkıp belediyeye nasıl bir ruh hali ile geldiğini ve doğacak iletişimi siz hesap edin.
YENİ İLÇE HEYECANI
Yıllardır Selimpaşa ve Gümüşyaka tarafında yeni ilçe oluşturulması ile ilgili söylenti, beklenti hakim… Bu konu ara ara alevlenir, sonra ateşi söner… Şimdi yine ateş aldığı bir dönemindeyiz. Selimpaşa Belediye Başkan Adayı borsası özellikle dolardan hızlı yükseliyor : ) Silivri'nin en büyük mahallesi Selimpaşa'da Celaliye-Kamiloba-Kavaklı-Ortaköy-Kadıköy ekseninde, oluşturulacağı iddia edilen yeni ilçesi pek çok siyasi hevese renk ve heyecan katmakta.
Bir de Gümüşyaka var tabi; Büyükçavuşlu-Çanta-Değirmenköy ile beraber…
Selimpaşa zor görünürken ikinci ilçe hayali sanki daha da zayıflıyor…
Diğer yandan da 50 yıl sonra İstanbul'da bir ilçe belediyesi kazanan Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin böyle bir bölünmeye müsaade edip etmeyeceği ayrıntısı da büyük harflerle değerlendirilmeli sanki.
Her cepheden ayrı haber geliyor; Silivri için hayırlısı neyse o olsun deyip konuyu şimdilik noktalayalım…