“Hizmetlerimizi en ücra köylere kadar götürdük”

“Hizmetlerimizi en ücra köylere kadar götürdük”

2.02.2024 11:01:59

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri'de faaliyet gösteren Şenyayla Plastik Fabrikası yetkilileri ve çalışanlarını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana sosyal belediyecilik anlayışımızla çalışmalarımıza devam ettik” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, iş yeri ziyaretleri kapsamında Silivrili esnaf ve işletmecilerle bir araya gelmeye devam ediyor. Şenyayla Plastik Fabrikasını ziyaret eden Başkan Yılmaz, Şenyayla Plastik Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Yayla, Selim Yayla ve fabrika personelleriyle sohbet etti. Silivri'deki hizmetler ve yeni projeler hakkında bilgiler veren Başkan Volkan Yılmaz, hizmetlerin aksamadan devam edeceğini belirtti.
YILMAZ: SOSYAL BELEDİYECİLİK BİLLBOARDLARA SLOGAN YAZMAK DEĞİLDİR
Ziyarette bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak 5 yıllık süreçte sokaktan, tarladan ve fabrikalardan hiç ayrılmadık. Hizmetlerimizi Silivri'deki en ücra köylerimize kadar götürdük. Silivri'nin bütün köylerindeki okulların bakım ve onarım işlerini yaptık. Köylerimize yeni mahalle evleri kazandırdık. Çocuklarımızın ve gençlerimizin keyifle vakit geçirebilecekleri parklar inşa ettik. Sporla dolu bir yaşam sürmeleri için halı sahalar, basketbol sahaları ve voleybol sahaları yaptık. Çok yakın bir zamanda hem Çeltik hem de Silivri'mize çok donanımlı bir sosyal tesisi hediye edeceğiz. Sosyal belediyecilik yapmak billboardlara slogan yazmak değildir. Sosyal belediyecilik yapmak vatandaşın derdiyle dertlenmektir. Biz Silivri Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana sosyal belediyecilik anlayışımızla çalışmalarımıza devam ettik. Silivri'de bir tane bile üniversite öğrencimize burs verilmiyordu. Şu an ise Silivri Belediyesinin çalışmalarıyla ve hayırseverlerin destekleriyle Silivri'de 550 üniversiteli gencimize aylık 750 TL yıllık ise 7.500 TL burs veriyoruz. Silivri Belediyesi olarak 5.000 ailemize her ay düzenli yardım yapıyoruz. 1.100 ilkokul çağındaki çocuğumuzun beslenme çantalarını belediye olarak biz karşılıyoruz. Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz ücretsiz dershanemizle 200 gencimize dershane hizmeti veriyoruz. Silivri Belediyesi olarak bu şehrin insanlarına, bu şehrin yarınlarına, bu şehrin umutlarına, bu şehrin hayallerine ortak olmak ve bu şehrin insanlarına hizmetkâr olmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.
“İSTANBUL SON 5 YILDIR HİZMETLERLE KONUŞULMADI”
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum'a destek isteyen Başkan Volkan Yılmaz, “İstanbul'da sıkıntılı bir durumumuz var. İstanbul son 5 yıldır hizmetler ve eserlerle konuşulmadı. Marmaray ve 3. Köprü ile konuşulmadı. Yapılacak yeni arıtma tesisleriyle konuşulmadı. İstanbul'da dereler ıslah edilmedi ve yeni arıtma tesisleri yapılmadı. İstanbul ne ile konuşuldu biliyor musunuz? Siyasi mülahazalarla, kariyer hesaplarıyla ve kongrelerle konuşuldu. Bir belediye başkanının genel siyaset ile ne işi olur? Belediye başkanları herkese eşit bir şekilde hizmet etmekle yükümlü olan kişilerdir. İstanbul'u bir arabaya benzetirsek, İstanbul'un ön takımlarından ses geliyor. Dünyanın başkenti olan bu şehirde geçmiş dönemdeki gönül, hizmet ve eser belediyeciliğinin tekrar İstanbul'da hüküm sürmesi gerektiğini, İstanbul'a hizmetkar olması gerektiğini ve İstanbul'un muradına kavuşması gerektiğini ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Seda Şimşek

YORUM YAP