“Hükümet krizin faturasını vatandaşa kesiyor”

“Hükümet krizin faturasını vatandaşa kesiyor”

29.09.2023 10:36:59

Akörenli vatandaşlarla bir araya gelen CHP'lilerin buluşmasında konuşan İBB Meclis Üyesi Melih Yıldız, üretime devam mesajının yanı sıra krizi yönetme konusunda hükümete yüklendi.

Çarşamba akşamı İBB Meclis Üyesi Melih Yıldız öncülüğünde, İlçe Yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları, Meclis Üyeleri Fevzi Arslan, Gökhan Yonat, önceki dönem Meclis Üyesi Hakan Sefa ile birlikte Akören Mahallesinde esnafımızı ziyaret ederek hayırlı işler dilediler.
YILDIZ: ÜLKEMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU DERİN EKONOMİK KRİZDEN HEPİMİZ ETKİLENİYORUZ
“Hemşerilerimizle bir araya gelerek sorunlarını ve çözüm önerilerimizi konuştuk.Sıcak karşılamaları ve misafirperverlikleri için Akören Mahallesi Muhtarımız Hüseyin Ergin ve Akörenli hemşerilerimize teşekkür ederim diyen Melih Yıldız, vatandaşlara şöyle seslendi: “Sizleri ziyarete geldik. Sizlerin halini hatırını sormak, dertleriniz, taleplerinizi dinlemek için buradayız. Tabii hepimizin derdi ortak. Ülkemizin içinde bulunduğu derin ekonomik krizden hepimiz etkileniyoruz. Dolayısıyla bu ekonomik krizden çıkış yollarını hep birlikte aramak zorundayız.
“EKONOMİK KRİZİN FATURASINI HÜKÜMET VATANDAŞA KESİYOR”
Seçimden önce bize ekonomiyle ilgili söz verenlerin sözlerini tutmalarını bekliyoruz. Bu ülkede asgari ücret 11.500 TL., emekli vatandaşlarımız 7.500 TL maaşla geçinmek zorunda bırakıldılar, fakat açlık sınırı 14.500 liranın üzerinde. Yoksulluk sınırı ise 40.000 liranın üzerinde. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz ekonomik krizin faturasını hükümet vatandaşa kesiyor. Asgari ücretli çalışanları 11.500 TL ücrete mahkûm etmiş durumda şu anda hükümet.
“ÜRETİME DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ”
Biz de bu ekonomik krizden çıkmak için çiftçiler olarak tarımla uğraşan, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar olarak elimizden geldiğince üretime devam ediyoruz, devam etmek zorundayız.
“HÜKÜMET ÜLKEMİZE SICAK PARA SOKAMIYOR”
Bu ekonomik krizin faturasını hükümet vatandaşa keserken bunun sebeplerini de gözden geçirmemiz lazım. Neden vatandaşa kesiliyor? Çünkü güven duyulmayan bir hükümet, dış ülkelerden bir kaynak getiremeyen, ülkemize sıcak para sokmayan bir hükümetle karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu ekonomik krizin ceremesini vatandaşlar olarak bizler çekiyoruz.
Dün pazarı dolaştık. Yaz mevsiminde incirin 100 TL, üzümün 50 TL olduğunu gördük. Hepimiz burada çiftçilikle uğraşıyoruz. Mayıs ayında seçimden önce mazot fiyatımız 18,5-19 liraydı değil mi? Bugün mazot 40 lirayı geçmiş durumda. 8.250 TL bize buğday fiyatı açıkladı hükümet ve o gün mazot 18 buçuk liraydı bugün buğday yine 8.250 TL, ancak mazot 40 TL.
“HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ”
Hepiniz desteklerden yararlanıyorsunuzdur. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak fide, mazot, Ayçiçek tohum, yem, mısır tohumu desteğiyle siz çiftçilerimizin, üreticilerimizin yanında olduk, olmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Üretime devam etmek zorundayız. Tanıyanlar biliyor, ben de sizler gibi çiftçilikle, hayvancılıkla uğraşıyorum. Ve biz üretime devam etmezsek bu ülkenin kalkınması, vatandaşlarımızın karnını doyurması çok zor. Dolayısıyla her türlü zorluğa rağmen bizler üretime devam edeceğiz, etmek zorundayız. Devam ederken de hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Çiftçiye olan desteklerin artması, girdi maliyetlerinin düşürülmesini sağlamak için elimizden geldiğince bizler muhalefet parti üyeleri olarak konuyu dillendireceğiz.
“HÜKÜMET ÇİFTÇİYE YİNE CİMRİ DAVRANDI”
Geçenlerde 2023 yılı desteklerini hükümet açıkladı. O desteklere baktığımızda gübreye gelen, mazota gelen zamların etkisini göremedik. Desteklere geldiği zaman hükümet yine çok cimri davrandı çiftçiye. Bazı ürünlerde verilen desteklerde hiçbir zam yok, bazı ürünlerde çok cüzi artışlar yapılmış. Tabii bu yapılan zamlar bizim beklentilerimizi karşılayacak nitelikte olmadığı için çiftçi yine hükümet tarafından mağdur edilmiş durumda.
Hal böyleyken bizler Büyükşehir Belediyesi'nin vermiş olduğu desteklerle üretimimize devam edeceğiz. Yerlerimize ekip biçmeye devam edeceğiz. Her gittiğimiz köyde hayvancılıkla ilgili vatandaşlarımızın şikâyeti var. Çoğu köyde hayvancılığın yok olduğundan bahsediliyor. Bildiğim kadarıyla burada da hayvancılık azaldı.
“HÜKÜMET KRİZDEN ÇIKMANIN YOLUNU, VATANDAŞLARIN SIRTINA YÜKLEDİ”
Hükümet krizden çıkmanın yolunu, biz vatandaşların sırtına yüklemiş durumda. Son günlerde hepimiz biliyoruz, bu vergilere gelen zamlar, KDV artışları yeni ÖTV zamları, bunun haricinde ödediğimiz motorlu taşıtlar vergisinin bir kez daha istenmesi gibi durumlarla karşılaştık. Bunlar niye oluyor? Niye vatandaş üzülüyor? Hükümetin yıllardan beri uygulamış olduğu yanlış politikalardan dolayı.
“HEP UYARDIK, HÜKÜMET PANDEMİDEN SONRA ANLADI”
Bizler muhalefet olarak hep uyardık. ‘'Yüzünüzü üretime, tarıma dönün. Kalkınmanın esas direği tarımdır.'' Şeklinde hep uyardık. Ancak hükümet bunu ancak pandemi geldiği zaman anladı. Pandemide kapılar, sınırlar kapandı. Hiçbir ülke, hiçbir ülkeye ulaşamaz oldu. O zaman tarımın, gıdanın önemi ortaya çıktı. Dolayısıyla bundan sonra üretimle alakalı yapacaklarımız, hükümetin ve diğer kurumların da bizlere destek olması önemli. Biz bunları her gittiğimiz yerde dile getireceğiz. Tarımı bu ülkede büyüterek sürdürmek zorundayız. Bir markete gittiğiniz zaman market raflarında bulunan ürünleri %70-%80'i gıda ürünüdür. Dolayısıyla tarım girdilerinin maliyetlerini düşürmeden bu hayat pahalılığını önlememiz mümkün değil.
“ÇİFTÇİNİN, KÖYLÜNÜN, ÜRETİCİNİN, HAYVANCILIĞIN DESTEĞE İHTİYACI VAR”
Biz buradan sizler aracılığıyla yine bir çağrı yapalım. Çiftçinin, köylünün, üreticinin, hayvancılığın desteğe ihtiyacı var. Açıklanan desteklerin artırılmasını istiyoruz. Bu destekler bizi tatmin etmiyor. Köylü, çiftçi para kazanamıyor. Eğer bu destekler artarsa, bu maliyetler düşürülürse, hem Türk milleti ucuz gıdaya erişimi kolaylaşacak, hem de çiftçi, köylü rahatlıkla yüzünü üretime dönecek, hayvanını kesmeyecek, köyünü terk etmeyecek ve üretime devam edip ülke yararına, ülkemiz için, dünya için üretmeye devam edecekler. Taleplerinizi, problemlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Bizler bu sorunları istişare yoluyla, çözüm için buradayız. Arkadaşlarımızla birlikte sizlerin huzurundayız. Ben sıcak karşılama için hepinize çok çok teşekkür ediyorum sağ olun, var olun.”
CHP'lilerin Akören programı vatandaşlar ile sohbet şeklinde devam etti.
Sevginar Sali

YORUM YAP