iBB, Çayırdere’de korona eğitimi verdi

iBB, Çayırdere’de korona eğitimi verdi

11.09.2020 14:45:40

İstanbul Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınına karşı mücadelesinde yeni bir çalışma daha başlattı. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ‘Kovid 19 Bilgilendirme ve Farkındalık Eğitimi' projesini başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kent genelinde düzenlediği eğitimlerle İstanbulluları salgına karşı bilgilendirip uyarıyor. İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve İstanbul Aile Danışma ve Eğitim merkezlerinin ortak yürüttüğü proje Silivri'de Çayırdere mahallesinde de uygulandı.

Vaka sayısının yeniden yükselişe geçmesiyle ‘Kovid 19 Bilgilendirme ve Farkındalık Eğitimi' projesini yürürlüğe sokan İBB, kent genelinde İstanbulluları salgına karşı uyarıyor. Çayırdere meydanında İBB ekiplerince gerçekleştirilen eğitimde, vatandaşlar koronavirüse karşı alınacak önlemler ve salgın hakkında doğru bilinen yanlışlar konusunda bilgilendirildi.

“HERKESİN KURALLARA UYMASI GEREKİYOR”

İSADEM Sağlık Eğitmenleri koronavirüsün nasıl bulaştığı ve korunma yollarının anlatıldığını söyleyerek, “Özellikle maske kullanımı çok önemli. Maskenin doğru kullanımı konusunda eksiklikler var. Bu nedenle maske kullanmanın doğru kurallarını öğretmeye çalışıyoruz. Hijyen kurallarını doğru bir şekilde uygulamak korunmanın bir diğer yoludur. Halk olarak çamaşır suyunu kullanmayı çok seviyoruz. Ne yazık ki, en zehirli maddelerden biri olan çamaşır suyunun yanlış ve fazla kullanımı bağışıklık sistemimizi güçlü tutan bazı bakterileri de öldürüyor. Bu ise kansere kapı aralıyor. Bu zorlu süreci atlatmamız için herkesin kurallara uyması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP