İbrahim Kömür: Partimizin Silivri tarihindeki en yüksek oyunu aldık

İbrahim Kömür: Partimizin Silivri tarihindeki en yüksek oyunu aldık

13.06.2024 12:14:53

“Başarının arkasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin yorulmak bilmeyen yürekli neferleri var, sizler varsınız” diyerek Örgüt Toplantısının açılışında partililere seslenen İlçe Başkanı İbrahim Kömür, “31 Mart 2024 yerel seçimlerinde en yakın rakibimize 16.205 oy fark atarak partimizin Silivri tarihindeki en yüksek oyunu hep birlikte aldık. Silivri Belediye Meclisi'ne tam 21 meclis üyesi göndererek rekor sayıda bir meclis grubunu sağladık. Bunu da hiçbir beklenti gözetmeksizin sandıklara sahip çıkan tüm demokrasi kahramanları, okullardaki sandıklara, seçim kurulunda görevlendirilen avukatlar, bilişim sorumlularını oluşturan sandık kurulumuza, gece gündüz uyumadan emek veren arkadaşlarımıza borçluyuz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığının düzenlediği Büyük Örgüt Toplantısı, PM Üyesi Berker Esen, İl Başkanı Özgür Çelik, İl Yöneticileri, İlçe Başkanı İbrahim Kömür, İlçe Yöneticileri, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, meclis üyeleri ve 31 Mart yerel seçimlerinde canla başla emek veren partililerin katılımıyla Mega Saray'da gerçekleştirildi.
31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde görev alan demokrasi kahramanlarına Teşekkür Belgeleri teslim edildi.
KÖMÜR: CHP'Yİ TEMSİL ETMEK BÜYÜK BİR SORUMLULUK VE ONUR
“Tüm örgütümüz ile birlikte daha güzel bir Silivri için, daha güzel bir İstanbul için” diyen CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür, toplantıda yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü Toplantısı nedeniyle bir araya geldiğimiz bu anlamlı günde; cömert gönülleriyle, aydınlık beyinleriyle insanımızın yolunu aydınlatan tüm örgüt emekçilerimizle buluşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisinde, toplantımızın başarılı geçmesini, demokratik ve huzurlu bir toplantı olmasını dileyerek sizleri saygı ve sevgilerimle kucaklıyorum. Hepinizi hoş geldiniz.
Kökleri Kuvayi Milliye'ye dayanan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eserinden biri dediği ve bizlere emanet ettiği kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi'ni ilçemizde temsil etmek, her üyemizde olduğu gibi benim içinde, büyük bir sorumluluk ve aynı zamanda bir onurdur.
“PARTİMİZİN SİLİVRİ TARİHİNDEKİ EN YÜKSEK OYUNU ALDIK”
Tabi ki bu başarının arkasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin yorulmak bilmeyen yürekli neferleri var, sizler varsınız. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde en yakın rakibimize 16.205 oy fark atarak partimizin Silivri tarihindeki en yüksek oyunu hep birlikte aldık. Silivri Belediye Meclisi'ne tam 21 meclis üyesi göndererek rekor sayıda bir meclis grubunu sağladık. Bunu da hiçbir beklenti gözetmeksizin sandıklara sahip çıkan tüm demokrasi kahramanları, okullardaki sandıklara, seçim kurulunda görevlendirilen avukatlar, bilişim sorumlularını oluşturan sandık kurulumuza, gece gündüz uyumadan emek veren arkadaşlarıma, sizlerden bir alkış talep ediyorum.
“HEM İMAMOĞLU, HEM BALCIOĞLU RÜZGÂRINI ESTİRDİK”
‘İstanbul'da İmamoğlu, Silivri'de Balcıoğlu' diyerek ilçemizde hem Ekrem İmamoğlu hem de Bora Balcıoğlu rüzgârını estirdik. İlimizde ve ilçemizde bu güçlü isimleri ön plana çıkartarak hemşerilerimizin güvenini kazandık ve hem İstanbul'umuzda hem Silivri'mizde iktidar olmayı başardık.
“2028'DE DE PARTİMİZİ İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ”
Silivri'de ve İstanbul'daki bu başarımız, dilerim 2028 bulmayacak ama 2028'de de başaracağımıza inanarak partimizi iktidara taşıyacağız.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR BELGESİ
Bugün burada, ayrıca seçim günü okullarımızda oy kullanımı ve oy sayımı esnasında görev yapan, demokrasi kahramanlarımıza, okul sorumlularımız, kat sorumlularımız asil ve yedek sandık görevlilerimiz, okul bilişimcilerimiz ile okullarımızda görev yapan avukatlarımıza ve müşahitlerimize tüm örgütümüz huzurunda teşekkür belgelerini takdim edeceğiz. Seçim sürecinde gösterdikleri özverili çalışmaları ve katkıları için demokrasi kahramanlarımız yürekten teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun.
“ÖRGÜT DAYANIŞMASI, YÜREKLERE UMUT DEMEKTİR”
Selam olsun, eğilmez başlarıyla, bükülmez bilekleriyle, onurlu yürekleriyle bugün burada bize el veren, omuz veren, yürek veren ve bu başarıyı sağlayan, siz sevgili dostlara.
Örgüt dayanışması yüreklere umut demektir. Örgüt toplantıları, partimize olan sadakat ve bağlılık duygularımızın bir göstergesi, örgüt bilincimizi kuvvetlendirdiğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma günleridir.
Silivri İlçe Başkanlığı olarak bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda; aydınlığa çıkış için gerekli ve önemli bir erdem olan görev bilinciyle hareket ettik. Parti politikalarımızın amacı doğrultusunda, toplum içindeki yerimizin ve yükümlülüğümüzün farkında olarak, yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalıştık. Toplum nezdindeki karşılığında, 31 Mart 2024'te yerel seçimlerinde hem Silivri, hem İstanbul'u da aldık.
“CHP'NİN BAYRAĞINI DİKME ONURUNU ÖRGÜTÜMÜZ VE HALKIMIZLA YÜKSELTMENİN ŞEREFİNİ VERDİK”
Siyasi parti kanunları ile partimizin tüzük ve yönetmeliklerine bağlı kalarak yürüttüğümüz çalışmalarımızda, siyasi etik değerlere özen gösterdik. İlk sınavımızı 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde verdik. İlçelerimizde büyük bir birlik ve dayanışma içinde çalıştık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun yeniden başkan seçilmesi ve Bora Balcıoğlu başkanımızla Silivri ilçemizde Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını dikme onurunu tüm örgütümüz ve halkımız ile birlikte yükseltmenin şerefini yaşadık.
“ELEŞTİREN DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETEN BİR ANLAYIŞ İZLEDİK”
Yerel seçimler ve sonrasında, Silivri örgütümüzdeki çalışmalar ve altyapı hazırlıkları hiç bitmedi. Aynı hızla, yerel sorunlara yönelik ve yönlendirici olduk, güçlü ve diri parti örgütü, Silivri ve çevresindeki tüm toplumsal sancılarda sahadaydı. Kentin tüm sorunlarında sadece eleştiren değil, katkı koyan, yön gösteren, çözüm üreten bir anlayış izledik izlemeye devam de edeceğiz.
“TOPLUMA KARŞI SORUMLULUKLARIMIZI BİLMEK DURUMUNDAYIZ”
İnsan odaklı bir anlayışa sahip olan partimiz; toplumsal ve bireysel anlamda kişi hak ve özgürlüklerini göz önüne alarak, yaşam standartlarını yükseltmek görevini de bize vermiştir. Daha akılcı, daha insancıl ve herkes için daha iyi bir toplum düzenine ulaşmayı hedefleyen partimiz, bu hedefin önündeki engellerin aşılması yolunda, gereken mücadelenin verilmesi misyonunu da bizlere, yani CHP'lilere ve CHP örgütüne yüklemiştir. Hepimiz bulunduğumuz alanlarda topluma karşı sorumluluklarımızı bilmek durumundayız.
“PARTİMİZİ İLERİYE GÖTÜRME YOLUNDA KARARLI VE AZİMLİYİZ”
O nedenle; aydınlanma yolundaki demokratik mücadelemiz bitmedi, bitmeyecek… Bugünden sonra da üyesi olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisinin, gönüllü hizmet ruhunu özümseyerek, yaşama geçiren ekip arkadaşlarımla birlikte, geçmişten gelen bilgi, birikim ve tecrübelerimizi harmanlayarak yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla partimizi daha ileriye götürme yolunda kararlı ve azimliyiz…
Bugün çığlıkları örgütlü haykırışa çevirme günüdür. Bugün yurttaşın isyanına bayrak olma günüdür.
Bugün iktidarın haksızlıklarına, adaletsizliklerine ve kötü yönetimine son vermek için bir başlangıç günüdür.
Birlikte güçlüyüz, birlikte aşamayacağımız bir engeli tanımıyoruz ve tanımayacağız.
“Ne olacak bu memleketin hali” demek yok. Bizim için yarın seçim varmış gibi çalışmalara devam etmek zorundayız. Sahadayız, sokaktayız, mahallede ve köylerdeyiz, bu iktidara karşı her yerde mücadelenin içindeyiz, olmaya devam edeceğiz.
Şimdi küsme zamanı, parti için hesap yapma, bireysel çıkar siyaseti yapma zamanı değil, şimdi çalışma zamanı, CHP zamanı… Bu sadece lafla değil, göreceksiniz emekle, inançla, kararlılıkla olacak ve bunu herkes görecek. CHP 2028'de iktidar olacaktır.
Tüm Atatürkçüler, Laik Cumhuriyetin bekçileri, çağdaş insanlar, aydınlığa ve ilericiliğe inananlar, vatanseverler, çalışanlar, emekliler, çiftçiler perişan durumdaki köylüler, hükümetin yok saydığı esnaflar, memurlar, işçiler, işsiz gezen gençler, işsiz üniversiteliler, atanamayan öğretmenler, şehit aileleri ve gaziler, inanıyorum ki genel seçimlerde hep birlikte bu düzene dur demek için sosyal demokratlar, demokratik solcular, mütedeyyin demokratlar milliyetçi demokratlar, Kürt demokratlar ve tüm kendisini demokrat gören hepimiz bir olursak,birlik olursak,bu gücün önünde hiçbir iktidar saltanatı ve karanlık emelleri olanlar duramayacaktır.
“HALKIN SESİ OLMAYA DEVAM ETMELİYİZ”
Bu nedenle; dünya tarihinde, eşi görülmemiş bir kurtuluş mücadelesinin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'nin onurunu taşıyan cumhuriyet halk partililer olarak, planlı, programlı, yaratıcı, sorunları irdeleyip çözüm üretebilen güçlü bir örgüt yapısıyla, halkın sesi olmaya devam etmeliyiz.
Yapacağımız muhalefetle; her platformda, yaşanan tehlikelere dikkat çekmeliyiz.
Ülke ve dünya siyasetinin farkında olan, kültürlü, çalışkan, tutarlı, mücadeleci ruhumuzla siyaset yolunda azimli ve kararlı yürümeliyiz.
Cumhuriyet Halk Partisi, bir kitle, bir Türkiye partisidir. Bunu asla unutmamalıyız.
Örgütlülük; disiplinli bir sorumluluk yüklenip, görev yapmaktır ve unutmayalım ki; “örgütlü güç asla yenilemez…”
Aydın düşünen ve kalbi çağdaş bir Türkiye için çarpanlara selam olsun…
Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partililer, iyi ki varsınız. İyi ki buradasınız, iyi ki beraberiz. Her birinizi ayrı ayrı sevgi ve saygıyla selamlıyorum, yolunuza yoldaş olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Kalın sağlıcakla sevgi ve saygılarımla…”

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP