Başkan Volkan Yılmaz, dün Eylül meclisinin ikinci oturumunu tamamlarken sıradaki hizmet bombasını patlattı. Mazisi 25 seneye rahat dayanan Silivri'nin ‘iki yakasını bir araya getirme' projesinin Karayolları Genel Müdürlüğünce ihale işlemlerinin tamamlandığını, Silivri Viyadükle Geçiş ve Otogar Kavşak yatırımına yakından başlanacağını belirtti.
Bu konuyu o kadar konuştuk ve bekledik ki önce açıklamasının tam manasını idrak edemedim doğrusu. İhale tamamlanmış! Yatırım programında olmamasına karşın 2022'de çalışmanın başlayacağını, ilçemizden start alacağı, Silivri kısmının 1,5 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini, genel aksının (Büyükçekmece (Mimarsinan)-Kınalı) 3,5 senede bitirilmesinin planlandığını ifade etti.
Nasıl yani oldu mu şimdi? 25 yıldır dillere pelesenk edilen, zaman içinde olabilirliği yerine imkansızlığı artan proje hayata mı geçiyor?
Yıllardır çok zor ve imkansız hale gelen şeylerin 3,5 yıldır takır takır olduğunu izlerken “Ne değişti?” sorusuna başka başka yanıtlar oluşturmak mümkün tabi. Benim aklımda “Bir şey değişecek, her şey değişecek” şeklinde 2019 yerel seçimlerinde yankılanan ve sandıktan çıkan vaadin sahibi.
Volkan Yılmaz'ın, özellikle yerel yönetim tecrübesinin, en belirgin özelliği bir sınır çizin ve onu nasıl aşabildiğini izlemek üzere koltuğunuza yaslanın.
Pek çok kronik sorunun çözümünü kısa sürede önümüze koydu ama açıkçası, bir süredir gelen olumlu mesajlara karşın, Silivri Viyadükle Geçiş ve Otogar Kavşak projesini hayata geçirecek kadar bir gelişme beklemiyormuşum demek.
Tek başına mı başardı? Elbette değil. Hiçbir komutan da ordusu olmadan zafer kazanamamıştır zaten. Ama her zafer de her mağlubiyet de komutanlarının adıyla anılır, askerlerin ismleri ile değil. Viyadük projesi yapılamasaydı “Volkan Yılmaz da yapamadı” denilecekti. Yapılacağına göre “Volkan Yılmaz yaptı” diyeceğiz.
Henüz yapamadıklarına da geleceğim de öncesinde bazı arkadaşların feci şekilde unuttuğu bir gerçeği hatırlatmak isterim. Volkan Yılmaz bir gün Belediye Başkanlığından giderken, Silivri'ye yaptığı, kazandırdığı şeylerin bir tanesini bile götürmeyecek! Selimpaşa Pazarı, Kavaklı Sağlık Ocağı kalacak, Ortaköy'ün kapalı Pazar yeri duracak, Engelsiz merkezi hizmet vermeye devam edecek, ek hizmet binasında çalışmalar sürecek, anaokulu, otoparklar, yeşil, spor alanları, çevre düzenlemeleri, yollar yerli yerinde olmayı sürdürecek vs… “Kendine siyasi kariyer inşa ediyor” diyenler var, keşke herkes hedeflediği siyasi kariyeri böyle inşa etse; hizmet, yatırım ve insanüstü bir gayretle çalışarak. Volkan Yılmaz'ın bir gün Silivri'ye yaptıklarını İstanbul veya Türkiye geneline uygulama fırsatı bulmasının kaybı olmaz ancak faydası olur, gururu bile yeter.
Şöyle bir göz attım da kronik sorun defterimizde epey bir eksilme kaydetmişiz.
Kaldı geriye Kültür Merkezi… 4. İhalesine de katılımcı olmadı. Ama bunun Volkan Yılmaz'ı durduracak, engelleyecek (depremler, salgınlar, savaşlar, ekonomik buhranlara kafa tuttuktan sonra : )) bir şey olmadığını sanıyorum herkes artık öğrendi.
Viyadük projesinde fiziksel bir ‘iki yakanın bir araya gelmesi' olayından öteye esasen Silivri'nin 3,5 yılının özeti duruyor önümüzde. Plan, program, ekonomi, sosyal gelişim; içte ve dışarıya karşı genel bir çeki düzen, toparlanmanın somut simgesi olarak da düşünülebilir.
“Şans” kelimesine kızıyor Başkan Bey belki haklı, iyi niyetinin aydınlattığı, kolaylaştırdığı zorlukları her şartta büyük bir emek ve sabırla ördüğü ağlar, geçmişte ve bugün kurduğu ilişkiler, Silivri'ye parlak bir gelecek hazırlıyor.
Teşekkürler Volkan Yılmaz ve Silivri'ye hizmet mücadelesinde katkı sunan herkes ile her şeye…