İktidar borç komisyonu önerisini reddetti

İktidar borç komisyonu önerisini reddetti

5.06.2024 10:43:20

Muhalefetin önceki dönem borç tutarının belirlenmesi ile ilgili mecliste ortak komisyon oluşturulması önergesi reddedildi.

Mayıs meclisinde hararetli tartışmalara neden olan yeni yönetimin önceki dönem ile ilgili borç tutarı iddiası takibini MHP ve AK Parti Haziran'ın ilk oturumunda sürdürdü.
BORÇ MİKTARININ BELİRLENMESİ VE KAMUOYUNUN TARAFSIZ BİR ŞEKİLDE BİLGİLENDİRİLMESİ ÖNERGESİ
MHP ve AK Parti'nin Gruplarının imzası ile Silivri Belediyesi Meclis Başkanlığına sunulan önergeyi Sultan Aşkın şöyle okudu: “Silivri Belediyesi meclisinin 06.05.2024 tarihli birleşiminde Belediye Başkanı tarafından dile getirilen sosyal medya hesaplarında kamuoyuyla paylaşılan belediyemize ait borç tablosunu değerlendirilmesi, 04.04. 2024 tarihi itibariyle belediyemizin muhacir olan borç miktarının belirlenmesi ve kamuoyunun tarafsız bir şekilde bilgilendirilmesi amacıyla mecliste grubu bulunan partilerden oluşacak geçici bir komisyon kurulmasıyla ilgili önergemizi gündeme alınmasını teklif ediyoruz.”
BALCIOĞLU: İSTEDİĞİ BİLGİ, BELGEYİ BELEDİYEDEN ALAMAYAN MECLİS ÜYESİ OLDU MU?
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, muhalefetin önergesini oylamaya sunmadan evvel şunları söyledi: “Kıymetli arkadaşlarım ben göreve başladığımdan ilk meclisimizde bu salondaki bütün arkadaşlarımıza söylemiştim ve belediyede çalışan tüm memurlarımıza doğrudan talimat vermiştim.Dedim ki tüm meclis üyelerimizi kapsayacak şekilde yasal çerçevede istedikleri tüm bilgilere ulaşmaları için gereken kolaylığı kendilerine gösteriniz.Aynısını tekrar ediyorum.Talimatını verdim mi arkadaşlar?Verdik.Yani bilemiyorum gidip belge alan, merak eden oldu mu?Bana hiçbir şekilde, hiçbir mensubumuz “Başkanım biz bilgi, belge istedik vermediler” diye şikayete gelmedi.Eğer böyle bir durum yaşandıysa bunu şu anda söylemek isteyen varsa lütfen söylesin.“Biz bilgi, belge istedik vermediler”diyen varsa hemen gereğini yapacağım.Neyse sorun yok.
“KARARI MECLİSE BIRAKIYORUM”
Muhalefet üyeleri komisyon kurmalarını istediler geçen ayki meclisimizde de dile getirmişlerdi.Şeffaf bir yönetim anlayışına sahibiz, bunu sergiliyoruz.Bu vaatle çıktık zaten bu yola, hemşerilerimiz bize bunun için destek verdiler.Ben bu noktada şahsım adına özellikle Belediye Başkanı, Meclis Başkanı olarak lehte ya da aleyhte fikrimi beyan etmeyi uygun bulmuyorum.Kararı kurumumuzun en yüksek merciine meclisimize bırakacağım ve oylamaya sunacağım.Yüce meclis ne takdir buyurursa o doğrultuda hep birlikte hareket edeceğiz.”
Önergenin iktidar meclis üyelerinin oyçokluğu ile gündeme alınmaması, dolayısıyla borç durumunun araştırılması için ortak meclis komisyonu kurulması teklifi kabul görmedi.
NE OLMUŞTU?
Mayıs meclisinde Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun belediyenin devir borcunu 1 Milyar 500 Milyon 295 Bin TL olarak açıklamasına karşın, Yılmaz ve ittifak üyeleri, bu rakamı 492 Milyon 300 Bin TL olarak belirterek yanıt verdi. Yılmaz, CHP'li önceki yönetimin banka kredileri ve vergi yapılandırmalarını düşüldüğünde gerçek borcunun 462 Milyon 328 Bin TL olduğu görüşünü deklare etti. 2019-2024 yıllarında Silivri Belediyesi tek kuruş borçlanmadığı gibi, kendi döneminde bütün vergilerini günü gününe ödedi.
İBB'DE SİLİVRİ ÖRNEK GÖSTERİLDİ
AK Parti'den CHP'ye geçen belediyeler noktasında İBB ekseninde süren borç tartışmasında İBB Meclisinde AK Parti Grup Sözcüsü Türkyılmaz'ın açıkladığı verilere göre borçları bütçe oranına göre en düşük 5 belediyeler arasında Silivri 4. Sırada yer aldı. Bütçesi oranında %21.68 borçlanmayla örnek gösterildi.
Sevginar SALİ

 

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Zincir marketlere denetim
Sonraki » Borç

YORUM YAP