MHP saflarındayken defalarca yerel seçimlerde partisinin belediye başkan adayını desteklemek üzere Silivri programlarına katılan Meral Akşener'in, İYİ Parti'nin Genel Başkanı olarak MHP'nin 50 yıllık tarihinde İstanbul'da elde ettiği ilk yerel seçim başarısına yaklaşımı merakla bekleniyordu.
Silivri ziyareti bu açıdan enteresan duygulara gebe olarak kaldı.
Ziyaret programı sürpriz bir şekilde planlandığı gibi iptal edildi; gündemimizden eksik olmayan afet ve belaların etkisini tartışacak değiliz herhalde…
2001 yılından itibaren ve son olarak Haziran 2015 genel seçimlerinde MHP İstanbul milletvekili olarak tekrar seçilen Akşener, Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde partisinden milletvekili adayı gösterilmedi.
2016'da MHP'den ihraç edildi, 2017'de İYİ Parti'nin kuruluşunu ilan etti.
Silivri'de yerel iktidar bayrağını dalgalandıran isimlerin önemli bir bölümü Akşener'in MHP geçmişinden sebep ortakları!
Siyasetin cilvesi; en yakınınızdakileri en uzak, en uzağınızdakileri en yakın kılma özelliği ile ne kadar şaşırtıcı, ürkütücü aslında.
Valla parti değiştirdi diye kimse hakkında görüşlerimi farklılaştırma yoluna gitmem… İnsanların kişiliklerini, karakterlerini, yaptıklarına bakarım, esasta bunu gözetirim.
Şartlar değiştikçe insanların değişikliğe gitmesi kimi durumlarda zorunluluk halini alıyor.
Velhasıl kelam; Akşener, Silivri ziyaretlerinde hep sıcak karşılık bulmuştur, bulmaya da devam etmesi doğaldır.
İptal edilen programın yeniden oluşturulmasını merak ve heyecanla bekliyoruz…
SAĞLIKSIZ DUYGULAR
“Nefret kendisini çeşitli yollarla gösterir; çoğunlukla başka bir mahalle, din, kültür ya da ulustan kişilere yönelik korkudan kaynaklanır.
Nefret bazen nesilden nesle geçer; kişisel nefret incinme, öfke ve dargınlık temellidir. İncinme ve kalp kırıklığıyla sonuçlanan derin sevgi, söz konusu kişiler yanlışları görme ve geçmişte olanları bağışlama olanağını reddedince, nefrete dönüşebilir.
Nefret çirkindir ve her zaman acıya yol açar. İnsanları sert, kopuk, ürkek, kaygılı, saldırgan yapar ve şiddet, düşmanlık ve acımasızlık eğilimleri aşılar. Bazen nefrete takılıp kalınmasının nedeni bu duygunun beraberinde sahte bir güç ve aidiyet duygusu getirmesi, kişiye kendisini üstün ve haklı hissettirmesidir.
Nefret güçsüzleştirir, sınırlar ve durgunluk yaratır. İnsanların yüreklerini kapatır; ruhların sevgi, bağışlama, samimiyet ve şefkati dile getirmesini, yaşamasını engeller. Uzun süreli nefret kişinin bedenini çürütür, onu ezik, çaresiz ve umutsuz duruma getirir.
Fiziksel düzeyde nefret kalp hastalığı, solunum sorunları, reflü, tansiyon, siğil, ak ve karaciğer hastalıklarına yol açar.
***
İyileşmek, gerçek şefkati bulabilmek için kendinizi karşınızdakinin yerine koyun. Başkalarına karşı sert ve kırıcı olmak için ne acılara katlanıyorlar.
Onlara olumsuz tepki vermek yerine, bu yalnızca durumu kötüleştirir, kendi nefret ve korkunuzu iyileştirme yolları bulun, onları şefkate dönüştürün.
Şefkatiniz insanların kendilerini kurtarmasını, kendilerini ve yarattıkları durumları görme biçimlerini değiştirmesini sağlar.”
*Inna Segal