İnşaat Mühendislerinden farkındalık etkinliği

İnşaat Mühendislerinden farkındalık etkinliği

19.08.2024 08:58:38

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Silivri Temsilciliği tarafından düzenlenen Depreme Duyarlılık Sergisi, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel'in katılımıyla gerçekleşti.
Sergi, Marmara Depremi'nin 25. yılında, depremin toplumsal hafızada bıraktığı derin izleri hatırlatmayı ve deprem bilincini artırmayı amaçladı.
PERÇEMLİ: ÖNLEM ALMAK İÇİN KAYBEDİLECEK TEK BİR GÜNÜMÜZ BİLE YOKTUR
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Silivri Temsilcisi Mustafa Perçemli, serginin açılışında yaptığı konuşmada, "Marmara Depreminin üzerinden geçen 25 yılda alınmayan tedbirlerin bedelini, son olarak yaşadığımız 6 Şubat depremlerinde acı bir şekilde ödedik. Aradan geçen bunca zamandan sonra 6 Şubat depremlerinin hemen ardından benzer konular tekrar tartışıldı. Kentlerimizin afetlere karşı hazırlıksızlığı tüm çevrelerce açık bir şekilde görüldü. Toplumun beklenen afetlere karşı endişeleri ve yerel ile merkezi yöneticilerden beklentileri, özellikle son yerel seçimlerde açık bir şekilde ortaya çıktı. Siyasi partilerin yerel seçim sürecinde yürüttükleri kampanyalarda afetlere karşı hazırlık önemli bir yer tutarken, bugüne kadar alınmamış tedbirlerin 6 Şubat depremlerinde ortaya çıkardığı yıkım, seçim sonuçlarını etkileyen başlıca konulardan biri oldu. Ancak ne yazık ki bu son felaket de şimdiden gündemden çıkmış görünmektedir. Oysa önlem almak için kaybedilecek tek bir günümüz bile yoktur” ifadelerini kullandı.
BALCIOĞLU: ACI DOLU ANLARI BİR KEZ DAHA HATIRLADIK
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ise serginin önemine değinerek, “Bu sergi, o acı dolu anları bir kez daha hatırlatarak, depremle ilgili farkındalığı artırma görevini üstleniyor. Bu anlamlı sergiyi düzenleyen TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Silivri Temsilcisi Mustafa Perçemli'ye ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
GÜZEL'DEN TOPLUM BİLİNCİ VE ÖNLEYİCİ TEDBİR VURGUSU
Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel de Silivri'de gerçekleştirilen bu tür deprem farkındalığı etkinliklerinin önemini vurguladı. Güzel, “Silivri'de yapılan bu etkinlikler, vatandaşların deprem bilincini artırmak ve gelecekteki olası afetlere karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak açısından büyük bir öneme sahip. Sergi, toplumsal bilinç oluşturma ve geçmişin acılarını hatırlatarak, önleyici tedbirlerin alınmasını teşvik etme yönünde önemli bir rol oynuyor” şeklinde konuştu.
Sergi boyunca katılımcılar, 25 yıl önce yaşanan büyük depremin ardından geride kalan izlerin hatırlatıldığı eserleri inceleyerek, geçmişin derin yaralarının bir kez daha gözler önüne serildiğine şahit oldular. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Silivri Temsilcisi Mustafa Perçemli, yapı stokunun tespiti, yapı üretimi, denetimi, kentsel dönüşüm ve mühendislik hizmetlerinin belgelendirilmesi konularında çözüm önerilerinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, meslek odalarının bu sürece dahil edilmesinin önemine dikkat çekildi.

 

YORUM YAP