“İnsanca yaşam, emekten ve halktan yana bütçe için omuz omuza”

“İnsanca yaşam, emekten ve halktan yana bütçe için omuz omuza”

21.12.2021 13:01:57

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonunun çağrısı üzerine kamu emekçileri iktidarın ekonomi politikalarına ve krize karşı meydana çıktı.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonunun (KESK) çağrısıyla 18 Aralık'ta İzmir ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen mitingin ardından hafta sonu da İstanbul Kartal'da ve Ankara Tandoğan Meydanı'nda on binlerce kamu emekçisi iktidarın ekonomi politikalarına ve krize karşı meydanlara çıktı. Eğitim Sen Silivri Temsilciliği üyeleri de mitinge katılanlar arasındaydı.

‘Geçinemiyoruz' şiarıyla gerçekleştirdikleri mitinglerimize emek ve demokrasi güçleri de destek verirken hükümet istifa çağrısı mitinglere damgasını vurdu.

Eş Genel Başkanlar Mehmet Bozgeyik ve Şükran Kablan Yeşil konuşma yaptı.

Eğitim Sen Silivri Temsilcisi Caner Erdoğan, “Bugün yaptığımız GEÇİNEMİYORUZ mitingi ile milyonların isteklerine tercüman olduk. Hak verilmez alınır diyen binler cumartesi ve pazar günü ülkemizin dört bir yanında düzenlediğimiz mitinglerle alanları doldurdular. Yaşasın Eğitim-Sen Yaşasın KESK!” paylaşımında bulundu.

Erdoğan taleplerini şöyle özetledi; “Ücretler insanca yaşanacak düzeye çıkarılsın. 3600 Ek gösterge tüm kamu çalışanlarına verilsin. Ek dersler arttırılsın ve emekliliğe yansıtılsın. Temel tüketim mallarından alınan KDV ve bütün dolaylı vergiler kaldırılsın. Gerçek enflasyon oranında ücretlere zam yapılsın, bugüne kadarki kayıplarımız karşılansın. Yoksulluk sınırının altındaki ücret ve maaşlardan vergi alınmasın. Sermayeye değil emekçi halka bütçe için toplumun tüm kesimleri sürece dahil edilsin.”

YORUM YAP