Sevginar Sali

Işıklar: İlçe başkanlığı düşüncem yok

İlçe Başkanlıkları düzeyinde siyasetimizde devam eden hazırlıklar üzerine yazdığım son yazıda önceki dönem Belediye Başkanlarımızdan Özcan Işıklar'ın İlçe Başkanlığına niyet ettiği iddiasına yer vermiştim. Özcan Bey, böyle bir niyet ve hazırlığı olmadığını, bundan sonraki süreçte, yerel siyasetteki misyonunu yol göstericilik, bilgi ve birikimlerini aktarmakla sınırlı tuttuğunu söyledi. Bu hafta içinde yayınlanacak ilk kitabı ile ilgili sizler için ilk fırsatta görüşmeyi kararlaştırarak konuşmamızı tamamladık.
Başka şeyler de konuştuk birçoğunu muhtemelen planladığımız söyleşiyi yaptığımızda sizlere de aktarma şansım olur. Laf lafı açtıkça konu bir şekilde gündelik hayatın akışına geldi ve Özcan Bey, bayramda önceki dönem Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın kendisini aradığını, ardından kendisinin de dönüp Selami Değirmenci'yi arayarak bayramını kutladığını aktardı. Silivri'nin hayatta olan 4 (Selami Değirmenci, Hüseyin Turan, Özcan Işıklar, Volkan Yılmaz) önceki dönem ve hali hazırdaki, yeni Başkanı Bora Balcıoğlu. Nasıl muazzam bir hafıza ve zenginlik. Keşke bu varlığı bir arada dayanışma ve birlik ruhuyla tutmayı, gelişimimizde kullanmayı başarıp ne kadar faydalanabileceğimizi tecrübe etme olgunluğunu yaşama şansımız olsa.
BEDAŞ ŞİKAYETLERİ DİNMİYOR
BEDAŞ'ın özelleştirilmesinden bu yana alt yapı yatırımları ve yenileme konusundaki yetersizliği vatandaşa bol miktarda elektrik kesintileri olarak geri dönmekte. Elektrik verilme konusundaki sağlıksızlık, tekrarlayan sorunlardan kaynaklı şikayetler sürekli olarak gündemi meşgul ediyor. Ucuz da bir hizmet olmadığına göre tüketicinin sadece elektriksiz kalarak değil beyaz eşyalarının zararı ile de uğradığı mağduriyeti kendine yetkili birileri artık görev bilip harekete geçse hiç fena olmayacak.
CENGİZ KURTOĞLU, BÖREK FESTİVALİNDE KONSER VERECEK
27 Temmuz 2024 tarihinde düzenlenecek olan 14. Ortaköy Börek Festivali, ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu'nun muhteşem konseriyle renklenecek. Birbirinden leziz böreklerin yarışacağı festivalde katılımcıları bir dizi sürpriz ve keyifli bir etkinlik bekliyor.
KARPUZ FESTİVALİNE MUAZZEZ ERSOY GELİYOR
Kadıköy Mahallesi, bu yıl 25 Ağustos 2024 tarihinde Karpuz Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Etkinliğin en büyük sürprizlerinden biri ünlü sanatçı Muazzez Ersoy'un vereceği konser olacak. Türk Sanat Müziği'nin sevilen sesi, festival katılımcılarına unutulmaz bir müzik şöleni yaşatırken Kadıköy'ün meşhur karpuzları adından bir kez daha söz ettirecek, lezzetlerinin namı yürüyecek.
SERGİ AÇILIŞI
Sonay Kars Aslantürk tarafından hazırlanan "Sonay Sübliminal Art" sergisi, 23 Temmuz 2024 Salı, bugün sanatseverlerle buluşuyor. Oğuz Aral Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecek olan serginin açılışı saat 14.00'te.
GÜNÜN SÖZÜ
“Bu ülkede bir tarafta bir kahveye 200 lira verenler, bir tarafta da çay içemediği için dışarı çıkamayanlar var. Beyoğlu'nda 1 liraya çay, 5 liraya kahve verilen bu emekli kafenin benzerleri, tüm belediyelerimizde hızla yaygınlaşacak.”
*CHP Genel Başkanı Özgür Özel
MHP'den devir alınan Silivri Belediyesinin sosyal tesislerinde CHP'li yönetim zam kararı erken aldı anlaşılan! Gelecek için umut bağlanan CHP Liderinden daha ileri görüşlü bir yerel yönetimi sandığa gömmüş bir Silivri olarak su içerken bile düşünürüz artık…

YORUM YAP