Sevginar Sali

Işıklar’ın öğrencisi!

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, dün CHP'den başlayarak, İYİ Parti ve MHP İlçe Başkanlıklarını ziyaret etti. AK Parti ziyareti, teşkilat mensuplarının il programları sebebiyle Çarşamba gününe ertelendi.
Bora Balcıoğlu'nun Belediye Başkanlığı koltuğunda geride bıraktığı 6 ayı şöyle bir gözden geçirdim de, kendini hissettirdiği, akılda kalan durumlar arasında öne çıkanları özetleyelim:
Seçim farkı ile muhalefetin eleştirilerini geri püskürttüğü anlar,
• İlçe Milli Eğitim Müdürü hamlesinde ortaya koyduğu, kendi tabanı açısından oldukça popülist duruşu. Bu konuya tekrar tekrar dönmek istemiyorum ancak CHP ile AK Parti arasındaki güç gösterisinde kurban edilen bir Milli Eğitim Müdürü serüveni yaşadığımız su götürmez bir gerçeklik.
Ve büyük bir siyasi özgüvenle rakip siyasi ilçe başkanlarının kapısını çalması.
İlk argümanın kredisi tükenmeyecek bir kaynak değil.
İkincisi tek atımlık bir baruttu.
Üçüncüsünün ekmeğini ise daha epey bir süre yiyecek.
Sonra dün dünde kalacak ve sadece yeni şeyler söylemek değil, yapmak da gerekecek…
Hükümet desteği Balcıoğlu için şu an ulaşılmaz bir hayal. Silivri'nin İBB ile aynı siyasi anlayış tarafından yönetildiğinin herhangi bir etkisi henüz hissedilmedi.
İlk 6 ayında kimseden eser belediyeciliği beklenmez.
Muhalefetin kendi derdine düşmüş olması, taban tepkilerinin kahve köşelerinden siyasi küskünlük ve beyanatlara henüz etkin biçimde yansımıyor oluşu iktidar açısından bir kazanç gibi görünse de aslında gerçek konum ile sorumluluklarının idraki önünde bir sis perdesi.
Zaman, sessizlik ve icraatlar olmaksızın akıp giderken, iktidarın ömrünü azaltıp, muhalefetin hanesine artı yazıyor…
Bana öyle geliyor ki, Bora Balcıoğlu uzun zamandır hedeflediği gücü ele geçirdiğinden beri Silivri ile ilgili ne yapacağı konusundaki kafa karışıklığını henüz atlatamadı. Halka yakınlık ve insanlara kendini özel hissettiren bir Belediye Başkanı kısmı tamam, ama bu işin bir de yönetme, idare etme, ihtiyaçları planlama, işleyişi programlama kısmı var. E tabii bir de bunları hayata geçirmek gerekecek.
Başkan Bey'in bir an önce üzerindeki flü görüntüden kurtulması gerek.
Özcan Işıklar'ın başkanlık tedrisatında 10 sene geçiren Balcıoğlu'nun, siyasi algıyı yönetme becerisi ile öne çıkmasının en önemli sebebi şu an için, seçim sonrası meydanın kendisine bırakılmış olması. Bu şartlar değiştiğinde heybesinde rüştünün ispatı yoksa Balcıoğlu için asıl zorluk o zaman baş gösterecek.

Siz iyiyken herkes iyidir. Siz tökezlediğinizde yanınızda çok az insan kalır. Yine de esas olan kişinin kendisine güvenmesidir.

 

YORUM YAP