Işıklar 'Kentsel Tarım İstanbul Örneği' ile ulusal medyada

Işıklar 'Kentsel Tarım İstanbul Örneği' ile ulusal medyada

20.09.2024 12:51:52

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer, “Duayen siyasetçi yaşamın geleceğine ışık tutuyor” üst başlığı ile Özcan Işıklar'ın yazdığı "Kentsel Tarım İstanbul Örneği" kitabını ele alarak çalışmanın önemine dikkat çekti.

Önceki dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kentsel tarım konusunda önemli bir adım atarak, Esin Yalçıntaş ile kaleme aldığı "Kentsel Tarım İstanbul Örneği" adlı kitabıyla gündemde. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer'in 20 Eylül 2024 tarihli köşe yazısında bahsettiği kitap, sürdürülebilir gıda üretimi için bir yol haritası sunuyor. Bayer, bu eserin şehirlerde tarım yapmanın geleceğine dair stratejik çözümler sunduğunu belirterek, kentsel tarımın ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarına dikkat çekiyor.
Kitap, şehirlerdeki tarım arazilerinin korunmasının yanı sıra, betonlaşmanın arasında yeşeren bahçeler, çatı tarımı ve topluluk destekli tarım projelerinin nasıl hayata geçirilebileceği üzerine önemli bilgiler sunuyor. Bayer, yazısında Özcan Işıklar'ın kentsel tarımın önemini vurgulayarak bu çalışmanın özellikle tarımsal üretimle ilgilenen siyasetçilere, bürokratlara ve planlamacılara ilham verecek nitelikte olduğunu ifade ediyor.
Yazıda, Işıklar'ın sürdürülebilir tarım politikaları ile ilgili geçmiş deneyimlerinin ve yeni önerilerinin şehirlerin geleceği için önemli olduğuna dikkat çekiliyor. Kentsel tarımın ekonomik, sosyal ve çevresel etkilerini detaylıca ele alan bu kitap, Işıklar'ın kentsel kalkınmaya dair vizyonunun bir yansıması olarak görülüyor.
Warwick Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu'nun da kitap hakkında yaptığı yorumda, kentsel tarımın temiz enerji, dijitalleşme ve gıda sektörleriyle bağlantısına dikkat çekiliyor.

YORUM YAP