“İstanbul’da İmamoğlu, Silivri’de Balcıoğlu”

“İstanbul’da İmamoğlu, Silivri’de Balcıoğlu”

28.11.2023 10:07:40

CHP'nin 2019 Silivri Belediye Başkan Aday Adaylarından Bora Balcıoğlu, 2024 seçimleri için iddiasını bir kez daha ve “İstanbul'da İmamoğlu, Silivri'de Balcıoğlu” sloganıyla yineledi.
İBB ve Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu ailesi ile birlikte destekçilerinin yoğun tezahüratları altında Pazar günü CHP İlçe Başkanlığına gelerek Silivri Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatını gerçekleştirdi. Balcıoğlu'nun aday adaylığı toplantısına adı Belediye Başkan Aday Adaylığı konusunda geçen Melih Yıldız, Doruk Bulut, Semih Ayeş ve Dilek Yetkin, geçmiş dönem İlçe Başkanlarından Suna Göçengil, Mümin Tuğlu, Abdullah Yıldırım, Erdoğan Ataç da katılım gösterdi. CHP'nin meclis üyeleri, geçmiş dönem meclis üyeleri, meclis üyesi aday adaylarının, STK temsilcileri, partililerin katıldığı müracaat toplantısında Balcıoğlu dosyasını CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür'e teslim etti, Kadın Kolları Başkanı Derya Erdim Ural ve Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Noyan Öpçin de programda hazır bulundular.
BALCIOĞLU: İYİ Kİ BİRLİKTE MÜCADELE EDİYORUZ
Yoğun tezahürat, davul ve zurnalar eşliğinde kalabalıkları güçlükle aşarak parti merkezine ulaşan Bora Balcıoğlu, aday adaylığı dosyasını teslim etmeden evvel duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Evet… Heyecanlandım yine… Siyasette 15 yıldan fazladır aktif görev aldık, sorumluluklar üstlendik, tecrübe kazandık ancak inanın, hâlâ ilk günkü kadar heyecanlıyım sizlerin karşınıza çıktığımda. Benim bu kadar heyecanlanmamı sağlayan bu büyük desteği verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki beraber yol yürüyoruz, iyi ki birbirimize destek oluyoruz, iyi ki aynı çatı altında buluşuyoruz ve en önemlisi iyi ki birlikte mücadele ediyoruz… İyi ki varsınız. Sağ olun, var olun büyük Cumhuriyet Halk Partisi ailem, sağ olun, var olun…
Öncelikle Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'e ve onun nezdinde İlçe Başkanımız, Kadın Kolları Başkanımız, Gençlik Kolları Başkanımız ve her kademeden tüm parti yöneticilerimize, Cumhuriyet Halk Partimizi iktidara taşıma hedefimizde harcadıkları emek, aldıkları sorumluk için her birisine ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.
Değerli basın emekçilerimize sesimiz oldukları için teşekkür ediyorum…
Annemi gördüm bende daha heyecanlı her halde ona, bir gün dahi beni yalnız bırakmayan en büyük destekçilerim kıymetli eşim ile iki evladıma, tüm aileme çok teşekkür ediyorum.
Ve elbette bana inanan, güvenen, koşulsuz destekleyen; Atatürk'ün yolunda beraber yürüdüğümüz büyük Cumhuriyet Halk Partisi aileme,sizlere, beni yalnız bırakmadığınız için en samimi duygularımla teşekkür ediyorum.
“BU ŞEHRE BİR VEFA BORCUMUZUN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
Burada doğdum, büyüdüm, burada yuvamı kurdum ve Allah nasip ederse evlatlarımı burada büyüteceğim. Hepimizin olduğu gibi bizim de acı günümüz de, tatlı günümüz de hep bu şehirde oldu.
Ben bu şehre bir vefa borcumuzun olduğunu düşünüyorum.
Bu borcumuzu ödemek için çıktığımız yolculuğumuz önce bölgemizin spor kulüplerinden Seymenspor, Gazitepespor, Alibeyspor ve Silivrispor futbol takımlarında top koşturarak ve beraberinde Alibeyspor'un ve 18 yıl aradan sonra profesyonel lige çıktığı dönemde Silivrispor'un yönetim kadrolarında görev alarak başladı.
Ardından Silivri Kulüpler Birliği Başkanlığı ve Silivri Atatürkçü Düşünce Derneği kurucular kurulu üyelikleri ile sivil toplum alanında devam etti.
Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra “Yerel Yönetimler” alanındaki üniversite öğretimimizi tamamlarken siyasi alanda da çeşitli görevler aldık…
Cumhuriyet Halk Partimiz yani sizler sayesinde 5 yılı belediye başkan yardımcılığı, 5 yılı Büyükşehir Meclis üyeliği ve grup başkanvekilliği olmak üzere son 15 yıldır gerek ilçemizde gerek büyükşehirde halkımızın sesi, sorunlarının çözümü olmaya çalıştık.
“GİRİLMEDİK SOKAK, DİNLENMEDİK DERT, TUTULMADIK EL BIRAKMADIK”
15 yıldır, ilk günden bugüne Silivri'de girilmedik sokak, dinlenmedik dert, tutulmadık el bırakmadık. Her daim Silivrili hemşehrilerimizle bir arada olduk. İstisnasız her gün çaylarını içtik, sorunlarına birlikte çözüm aradık…
Elbette başarabildiklerimiz oldu, başaramadıklarımız oldu.
“2019 YILINDA YARIM KALAN ŞARKIMIZI HEP BİRLİKTE SÖYLEYECEĞİZ”
Ancak çok şükür, müsterihim; sonucu ne olursa olsun, bizlere güvenen Silivrili hemşehrilerimizi mahcup etmemek için var gücümüzle çabaladık… Partimizin ve hemşehrilerimizin bizlere verdiği görevleri onlara lâyık olmaya çalışarak; dürüstçe ve samimi biçimde yerine getirdik.
Ve işte bugün artık bu vefa borcumuzu tamamlamak, 2019 yılında yarım kalan şarkımızı hep birlikte söylemek, evlatlarımıza daha güzel, daha yaşanılabilir bir Silivri inşa etmek için Silivri Belediye Başkan adaylığına talip olduğumu sizlerin huzurunda büyük bir mutlulukla açıklıyorum…
“YIKMAK DEĞİL, DAHA İYİSİNİ YAPMAK İÇİN ADAYIM”
Tüm Silivrili hemşehrilerimizin eşit hizmet aldığı; doğayla bütünleşen, sanatsal faaliyetlerin olduğu, güvenli ve huzurlu, deniziyle, tarımıyla, turizmiyle ve üniversiteleriyle ülkemizde inci gibi parlayacak bereketli bir Silivri'yi inşa etmek için taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun diyerek; yıkmak değil, daha iyisini yapmak için adayım.
“BİRLİKTE YÖNETMEK İÇİN ADAYIM”
Silivri'mizi kadınlar, gençler ve çocuklar için daha yaşanabilir bir kent haline getirmek ve şehrimizi Silivri halkı ile birlikte yönetmek için adayım.
Sineması, daimi konser alanı, çağa uygun sosyal aktivite alanları olmadığı için komşu ilçelere gitmek zorunda kalan genç kardeşlerimize çözüm olmak için adayım.
Denizi, ormanı ve onlarca tarihi yapısı olan şehrimize “turizm kenti kimliği” kazandırmak için adayım.
Araçların ve trafiğin daha az; yayaların daha güvenli, bisikletlilerin daha özgür olduğu bir şehri inşa etmek için adayım.
“ATATÜRK'ÜN DEVRİMLERİNE GÖNÜLDEN BAĞLI BİR BELEDİYE YÖNETİMİ İÇİN SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYIM”
Her kesimden ve siyasi görüşten Silivrili hemşehrimize samimiyetle dokunan; aradığınızda ulaşabileceğiniz, her bir temsilcisi Silivri halkının ve şehrin çıkarları için cesurca mücadele edebilecek, şeffaf ve denetlenebilir belediyecilik anlayışını düstur edinmiş ve en önemlisi ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, ay yıldızlı bayrağımıza ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerine gönülden bağlı bir belediye yönetimini oluşturmak için Silivri Belediye Başkanlığına adayım.
“SİLİVRİ'MİZİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİMİZ GÜNLER ÇOK YAKINDA”
Bu kenti birlikte yönetmek için duyduğunuz heyecanı, bana ve partimize olan inancınızı biliyorum... Silivri'mizi birlikte yöneteceğimiz günler çok yakında değerli arkadaşlar, çok az kaldı, görüyorum…
Yapmamız gereken son bir şey var: Çalışmak! Çalışmak! Çalışmak!
“DİYORUM Kİ: İSTANBUL'DA İMAMOĞLU, SİLİVRİ'DE BALCIOĞLU”
Beni dün olduğu gibi bugün de yalnız bırakmadığınız için sizlere en içten sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum ve son olarak diyorum ki: İstanbul'da İmamoğlu, Silivri'de Balcıoğlu…”

Sevginar SALİ

YORUM YAP