Kadınlar Plajı harareti

Kadınlar Plajı harareti

3.06.2024 17:43:55

Selimpaşa Kadınlar Plajının iptali üzerinden muhalefetin ‘ideolojik yaklaşım' eleştirilerine hedef olan yerel iktidar ‘yasayı uyguladık' gerekesini ileri sürdü. Geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın imalata göğüslediği eleştiriler, iptalde aynı dozda halefinin önüne sürüldü. Siyasi çekişme baki kalırken, alanı kullanan kadınların mahrumiyeti kesinleşti.

Silivri Belediyesi Haziran meclisi, önceki dönem imza projelerinden Selimpaşa Kadınlar Plajının yeni yönetim tarafından iptal edilmesi üzerinden hararetlendi.
AŞKIN: İDEOLOJİK ALINMIŞ BİR KARAR
Selimpaşa'da geçen dönem yapılması kadar yeni yönetim tarafından iptal edilmesi de günlerdir gündemde olan konu hakkında Başkan Bora Balcıoğlu'nun açıklamaları üzerine Haziran meclisinde tekrar söz alan MHP Grup Başkanı Sultan Aşkın şunları söyledi: “Sayın Başkan kadınlar plajıyla ilgili cevabınızdan anladığımız kadarıyla tamamen ideolojik olarak alınmış bir karar. ‘Kadınlarımızı özgürleştirecek', ‘kadınlarımızı ayrıştırmayı' gibi söylemlerden bu anlaşılıyor. “Atatürkçüyüz” dediniz. Hiçbir meclis üyesinin Atatürkçülüğünden kimsenin şüphe duymayacağı açıktır tekrar dile getirmemize de gerek olmadığını düşünüyorum. Burada bir ayrıştırma veya kadınları özgürleştirme karşıtı bir durum söz konusu değil. O plajı kullanan kadınlarımızın inançları gereği ortak kullanıma ait olan plajlara girmeme gibi bir durumu söz konusu. Bu bir gerçek. Biz o plajı kurarak bu kadınların da çocuklarıyla birlikte denize girmesi, güneşlenmesi için sosyal bir ortama katılması noktasında bir ortam yaratmış olduk. Sadece Silivri'den değil çevre ilçelerden de ciddi bir taleple karşılaştık şezlong ve şemsiye ücreti dahi almadan. “Bununla ilgili şikayetler var” diyorsunuz ama biraz evvel Celalettin Bey de bahsetti Selimpaşa'dan tutun Silivri'nin diğer tarafına kadar plajımız işgal altında ve bununla ilgili ciddi şikayetler söz konusu. Biraz evvelki konuşmamda da dile getirdim şunu merak ediyorum; yani oradaki şikayetler hemen işleme konuldu da diğer şikayetlerle ilgili niye bir şey yapmıyor? Kadınlar plajında hukukun uygulanması konusunda niye bir öncelik, hassasiyet gösterildi? Tek merak ettiğimiz bu. Adil bir şekilde bakarsınız izin var mı, yok mu İBB'nin plajlarında dahil olmak üzere yeni ücret tarifesi açıkladılar hangisinin izni var? Hangisi yasal ve bu kıyı kanununun korunması ile ilgili mevzuata uygun? Ben size söyleyeyim neredeyse hiçbiri uygun değildir! Niye bunlarla ilgili mesela işlem yapılmadı? Bizim merak ettiğimiz kısım o? Niye kadınlar konusunda böyle bir hassasiyet getirildi?”
BALCIOĞLU: KANUNA AYKIRI BİR DURUM
Aşkın'ın değerlendirmeleri üzerine Başkan Balcıoğlu, “Kadınlar plajı konusu kesinlikle ideolojik bir durum değil, tamamıyla kıyı kenar kanunuyla ilgili alakalı bir mesele. Kanuna aykırı bir durum. Siz bir avukat olarak yasayı ertelemeyi, göz ardı etmeyi nasıl teklif ediyorsunuz anlamıyorum. Bize onun üzerine şikayet geldi” dedi. site tan
KIROĞLU: DEVLET SUÇ İŞLEMEZ, KÖTÜDEN ÖRNEK OLMAZ
Başkan Yardımcısı aynı zamanda CHP Belediye Meclis Üyesi Tan Kıroğlu da söz alarak süreç hakkında ve MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın'ın beyanları üzerine şunları aktardı: “Yaklaşık 40 yıl üniforma giyen, çok disiplinli bir devlet memuru çocuğu olarak babam iki şey öğretmişti bana. Birincisi şuydu; demişti ki “Devlet suç işlemez”. İkincisi de “Kötüden örnek olmaz”. Şimdi siz bizlere yan taraflardaki, civardaki kanun dışılıkları göstererek diyorsunuz ki ‘Devletin suç işlemesini biraz göz ardı edebilir' ve bunu bir hukukçu kimliğiyle söylüyorsunuz şaşkınım açıkçası. Gelen bütün şikayet dilekçelerini tek tek inceledik. Sadece birisinde teşekkür var. Başkan bey bunlar tek tek okudu o yüzden sanıyorum şunu söyledi: “Siz bana kanuni anlamda usulünü gösterin ben gerekirse denizin içini de kapatırım” ya da buna benzer bir tavır sergilerim dedi. İmkanlar ve kanunlar ölçüsünde o dilekçeleri ben de okudum. Vatandaş der ki “Siz suç işliyorsunuz. Anayasaya göre, kıyı kanununa göre buralara herhangi bir yapı yapamazsınız” ve biz yapmışız bunu ve devlet eliyle yapmışız. Ve suç işliyoruz şu anda siz de farkındasınız. Bu şu demek değildir bu diğer yerleri görmüyoruz etmiyoruz elbette onlar da inceleniyor. Takdir edersiniz ki elimizde ne başkan, ne bu kurumun, ne Büyükşehir Belediyesi ne, Cumhurbaşkanlığı makamının sihirli değneği yok tek tek bunları inceleniyor. İncelendikten sonra diğer hususlar da göz önünde bulundurularak ki başkan bu konuda açık kapı bıraktı size “Kanunu söyleyin, ilgili mevzuatı gösterin biz bunu ilerletelim” diyor. Bu herhangi bir ayrıştırma ya da hepsinin ötesinde bir kısım insana ayrıcalık tanıma meselesi değildir.”
AŞKIN: KAÇAK YAPI GÖRÜNCE BAŞINIZI ÇEVİRİP ŞİKAYET Mİ BEKLİYORSUNUZ?
MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, “Sayın Kıroğlu ya beni dinlemediniz ya da anlamadınız” diyerek Başkan Yardımcısına şu yanıtı verdi: “Meclis yayınını izlemenizi öneriyorum bu açıdan. Kimseye asla hukuksuz bir şey yapın diye telkinde bulunmadım bu konuda da teşvik etmedim veya başka bir öneride bulunmadım. Sadece şunu söylüyorum kadınlar plajı noktasında bu yaptığınız işlem ile ilgili; sahilden bir yürüseniz göreceksiniz ki bir sürü usule uygun olmayan plaj kullanımı ve yapı söz konusu niye onlara da yasayı uygulamıyoruz? Şikayete gerek var mı? Siz buranın mülkü amirisiniz yürüyüş yaptığınız alanda bile gördüğünüz bir kaçağa veya usulsüz kullanıma derhal müdahale edeceksiniz. Siz ne yapıyorsunuz? Kaçak yapıyı görünce kafanızı çevirip “Bununla ilgili bir şikayet gelirse biz ondan sonra uygulama yaparız” mı diyorsunuz? Bu mantıkla hareket ederseniz yanılırsınız illaki şikayete konu olması gerekmez. Eğer bunu yapmaz iseniz işte burada gündeme gelir ve bu yapılan uygulamada da art niyet aranır yani buna siz sebebiyet veriyorsunuz, siz diğer plajlara ilgili sahil şeridiyle ilgili bu uygulamayı yapmış olsaydınız kimse kalkıp size niye bu plajın kullanımıyla ilgili söktünüz veya kapattınız diye bir eleştiri getirmezdi. Demek istediğim bu.”bora
BALCIOĞLU: TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYAN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN
Başkan Bora Balcıoğlu konuyu şöyle noktaladı: “Her zaman savunuyorum, gururla da söylüyorum Silivri Belediyesi'nde Belediye Başkanlığı ve meclis üyesi olarak görev yapan herkesten Allah razı olsun. Taş üstüne taş koyan kim varsa hepsine teşekkür ediyorum çünkü bunun için seçiyoruz. Hizmet için seçiliyor yani buradaki hemşerilerimize nasıl faydalı olabiliriz onun derdindeyiz. Seçim döneminde iddia koyduk ortaya ve vatandaşımıza biz daha iyi yönetiriz dedik. Kendimizi daha iyi anlattığımıza da inanıyoruz ve vatandaşımız da seçmenimiz de bize görev verdi. Biz de bu görevimizin sorumluluğunu yerine getireceğiz. Çok çalışacağız, vatandaşlarımıza karşı olan sorumluluğumuzun bilincindeyim. Gecesi gündüzü yoktur bu işin 24 saat. Beşte mesai bitti sabah 8 buçuk demeden 24 saat esaslı çalışacağız ve inşallah her zaman diyorum Allah bizi hemşerilerimize karşı mahcup etmesin.”
Sevginar Sali

 

YORUM YAP