Karabacak: Öğretmenlik Meslek Kanunu yasalaşmalı

Karabacak: Öğretmenlik Meslek Kanunu yasalaşmalı

31.07.2024 12:49:16

Eğitim Bir Sen Silivri İlçe Temsilcilik Başkanı Erdal Karabacak, Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında açıklamada bulundu.

Eğitim Bir Sen Silivri İlçe Temsilcilik Başkanı Erdal Karabacak, Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
KARABACAK: ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU, EĞİTİMCİLERE ÖNEMLİ KAZANIMLAR SAĞLADIĞI GİBİ, EKSİK KALAN YÖNLERİ DE DÜZELTİLMELİ
Karabacak, TBMM tatile girmeden yasalaşması gereken Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun eğitimciler için önemli kazanımlar sağladığını belirtti ve şu sözleri ekledi: "Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM tatile girmeden yasalaşmalıdır. Eğitimciler özellikle şiddet konusunda kendilerini güvende hissetmek istiyor. Meclis Genel Kurul'da yasalaşmayı bekleyen Öğretmenlik Meslek Kanunu, eğitimcilere önemli kazanımlar sağladığı gibi kanunda eksik kalan yönlerinin de düzeltilmesi, tüm eğitimcileri 2024-2025 Eğitim Öğretim dönemi öncesinde mutlu edecektir."
Karabacak'ın açıklamalarının ardından, Eğitim Bir Sen tarafından sunulan ve öğretmenlerin çalışma koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan öneriler şu şekilde sıralandı:
1. Uzman Öğretmenlik için 5 yıl, Başöğretmenlik için 10 yıl hizmet süresi: Vaat edildiği üzere uzman öğretmenlik için 5 yıl, başöğretmenlik için 10 yıl hizmet süresi.
2. Mali Hakların İyileştirilmesi: İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Eğitim Müfettişi, Şube Müdürü, Araştırmacı, Eğitim Uzmanı kadrolarında bulunanlara da “Uzman/Başöğretmenlik” unvanı ve haklarının verilmesi; idari hiyerarşideki yerleri, görev ve sorumlulukları esas alınarak mali haklarının iyileştirilmesi.
3. Sözleşmeli ve Ücretli Öğretmenliğin Kaldırılması: Sözleşmeli ve ücretli öğretmenliğin kaldırılması.
4. Aile Bütünlüğünün Sağlanması: Öğretmenlerin aile bütünlüğünün sağlanması için 3 yıl çalışma şartının kaldırılması.
5. Akademide Geçirilen Sürelerin Hizmet Süresine Dahil Edilmesi: Öğretmen adaylarının Akademide geçirdikleri sürelerin hizmet süresine dahil edilmesi.
6. Kadrolu Atamalar Yapılması: Eğitim kurumları yöneticilerini görevlendirme değil kadrolu atamaları yapılmasını, iller arası yer değişikliği hakkı verilmesi.
7. Ek Ders Ücretlerinde Artış: Ek ders birim ücretlerinde artış yapılarak; ek ders gösterge rakamının 230'a çıkarılması.
8. İlave Tazminat Verilmesi: Kalkınmada öncelikli yörelerde çalışan yönetici ve öğretmenlere ilave tazminat verilmesi.
9. Akademiye Alınan Öğretmen Adaylarına Eşit Ücret: Akademiye alınan öğretmen adaylarına verilecek ücretin, 9/1 kadrolu öğretmen için öngörülen ücret kadar olması.
10. Müfettiş Raporlarına Göre Atama Düzenlemesi: Müfettiş raporu ile yetersiz görülen öğretmenlerin memur kadrosuna atanmasının keyfiliklere kapı aralanmayacak şekilde düzenlenmesi.
11. Öğretmenler Gününde İkramiye: Öğretmenler gününde tüm eğitim çalışanlarına 1 maaş tutarında ikramiye ödenmesi.
12. Akademik Unvanların Dikkate Alınması: Doktora, yüksek lisans, lisans eğitimlerini tamamlayan ve memur kadrolarında geçen sürelerin uzman/başöğretmenlik başvuru süresinde dikkate alınması.

Renginar SALİ

YORUM YAP