Karate sporcularından örnek çevre duyarlılığı

Karate sporcularından örnek çevre duyarlılığı

23.07.2024 10:27:31

WKB Karaca Dojo Silivri Kulübü, "Çöpler bizim değil ama Silivri bizim" diyerek örnek çevre duyarlılığında bulundu.

WKB Karaca Dojo Silivri Kulübü, antrenör Turgut Yıldız'ın önderliğinde geçtiğimiz gün anlamlı bir çevre etkinliği gerçekleştirdi. 2. Karaca Karate Spor Kulübü Bootcamp Etkinliği kapsamında, karate sporcuları "Çöpler bizim değil ama Silivri bizim" diyerek sahilde çöp topladı ve çevreye olan duyarlılıklarını gösterdiler.
Bu etkinlik, sadece kulübün çevre bilincini ve toplumsal sorumluluk anlayışını yansıtmakla kalmadı, aynı zamanda yerel halk tarafından da büyük takdir topladı. Karate sporcuları, fiziksel ve ruhsal disiplinin önemini vurgularken, doğanın korunmasına yönelik somut bir adım atmış oldular.
Antrenör Turgut Yıldız, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, "Karate sadece bir spor değil, aynı zamanda yaşam biçimidir. Sporcularımızın, doğaya ve çevreye karşı duyarlı bireyler olarak yetişmesini önemsiyoruz. Bugün burada, Silivri'nin güzel sahilini temizlemek için bir araya geldik ve umarım bu tür etkinlikler, toplumumuzda farkındalık yaratır" dedi.
Katılımcılar, ellerinde eldivenler ve çöp torbaları ile sahilde geniş bir alanı temizledi. Etkinlik sonunda toplanan çöpler, belediyenin çöp konteynerlerine atıldı.
Renginar SALİ

YORUM YAP