Kent Konseyi'nden balık ölümleri ile ilgili açıklama

Kent Konseyi'nden balık ölümleri ile ilgili açıklama

23.08.2024 16:18:44

Silivri Kent Konseyi, 22 Ağustos 2024 tarihinde Kınalı Deresi'nde meydana gelen toplu balık ölümleri üzerine bir açıklama yaparak, yaşanan çevre sorununa ilişkin başlattıkları süreci kamuoyu ile paylaştı. Konsey Başkanı Nursel Erel imzasıyla yapılan açıklamada, balık ölümleriyle ilgili olarak derhal harekete geçildiği ve gerekli mercilere bildirimin yapıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Kent Konseyi Çevre Komisyonu, üyelerden gelen ihbarlar doğrultusunda ilk olarak Silivri Belediyesi Çevre Birimi aracılığıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Birimi'ne durumu iletti. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan şikayet sonucunda, İBB ekipleri bölgeye giderek numune aldı ve balık ölümlerine neden olan kaynağı tespit etmek üzere inceleme başlattı.
Nursel Erel, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin de bugün itibarıyla bölgeye giderek yerinde incelemelerde bulunduğunu belirterek, "Balık ölümlerine sebep olan sorunun kaynağına ulaşmak ve çözüm sürecini takip etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi Silivri kamuoyuyla paylaşırız" dedi.
Ayrıca, Silivri Kent Konseyi, bu akşam saat 19:00'da olağanüstü bir toplantı düzenleyecek. Toplantıda, Alipaşa tarımsal alanının imara açılmasıyla ilgili olarak bir imza kampanyası başlatılması ve diğer tepkisel çalışmaların gündeme alınacağı belirtildi. Başkan Erel, bu konuda da Silivri halkını bilgilendirmeyi ve çevre konusunda duyarlılık göstermeye devam edeceklerini vurguladı.
Kent Konseyi'nin çevresel konularda gösterdiği bu hızlı ve kararlı tutum, Silivri'de çevre bilincinin korunması ve artırılması yönündeki çalışmalarını sürdüreceğine dair güçlü bir mesaj olarak değerlendirildi.

YORUM YAP