Kent Konseyi’nden Kınalı Deresi balık ölümleri hakkında açıklama

Kent Konseyi’nden Kınalı Deresi balık ölümleri hakkında açıklama

29.08.2024 09:59:55

Silivri Kent Konseyi, Kınalı Deresi'nde yaşanan toplu balık ölümleri ile ilgili takibini sürdürdü. 

Silivri Kent Konseyi, 22 Ağustos 2024 tarihinde Kınalı Deresi'nde yaşanan toplu balık ölümleri ile ilgili bir duyuru yayınladı. Duyuruda, olayın ardından İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Birimi ile görüşüldüğü ve dereden alınan su numunesinin Florya'da, balık numunelerinin ise Bornova'da laboratuara gönderildiği bilgisine ulaşıldığı belirtildi.
Kent Konseyi, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "22 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşen ve takipçisi olacağımızı bildirdiğimiz Kınalı Deresi Toplu Balık Ölümleri ile ilgili İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Birimi ile görüşme sağlanmış olup, dereden alınan su numunesinin Florya'da laboratuvara, balık numunelerinin de Bornova'da laboratuara tetkik için gönderildiği bilgisine ulaşılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunar, tetkik sonuçlarının takipçisi olacağımızı bildiririz."
Silivri Kent Konseyi, bu süreçte kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini ve yaşanan olayın sorumlularının tespit edilmesi için çalışmalara destek vereceklerini ifade etti.
Buket KARAHIZIR

YORUM YAP