Kırkıcı: Başkanımızın samimi yaklaşımını öğrenince mutlu oldum

Kırkıcı: Başkanımızın samimi yaklaşımını öğrenince mutlu oldum

04.04.2023 17:21:52

Silivri Belediyesi Nisan Meclisinde gündem dışı söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı tespitlerini aktardı ve Antakya'ya gerçekleştirdiği ziyarete yönelik gözlemlerini paylaştı.
Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, Nisan Ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alarak Silivri Tarih Derneği, Mübadele Evi, Fatih Mahallesinde dikkatini çeken katlı bir bina hakkında gözlemlerini paylaştı. CHP Belediye Meclis Üyesi ayrıca Antakya ziyareti üzerinden, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a depremzedelere yönelik destek faaliyetleri için teşekkür etti.
KIRKICI, SİLİVRİ TARİHİ KÜLTÜREL MİRASI KORUMA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA DERNEĞİ'NİN ETKİNLİKLERİNİ ÖNERDİ
Kırkıcı şöyle konuştu: “Sözlerim bir teşekkür, bir uyarı ve bir öneri ile devam edecek.
Geçen hafta Fatih Mahallesi'nde Silivri Tarih Derneği'nin bir etkinliğine katıldım. Çok güzel şeyler yapıyorlar. Mahalleyi, kültürünü, tarihçesini öne çıkartıyorlar. Bu mahalleye gelen farklı inanışta ve milliyetteki yapıları işliyorlar. Örneğin geçen hafta bizleri “Patriyotlar” isimli kitabın yazarı ile buluşturdular. Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece'den gelen insanlar ile çok hoş bir sohbet ortamı oldu. Bundan sonraki etkinliklerini hiçbir önyargıya girmeden izlemenizi öneririm.”
“SİLİVRİ MÜBADELE EVİ, GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLMUŞ”
“O gün belediyemizin açtığı Mübadele Evi de gezildi” diyen Kırkıcı, “Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş. Ben başta belediye başkanlarımıza teşekkür etmek istiyorum, çünkü oranın arazisini bizim dönem başkanımız Özcan Işıklar satın aldı. O sürecin takipçisi Volkan Yılmaz başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu tür eserlerin çoğalması konusunda beklentilerimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
“KALE MAHALLESİ, SİLİVRİ'NİN FIRSATI”
“Zaten Kale Mahallesi ile ilgili daha önce de öneride bulunmuştum” diyerek açıklamalarını sürdüren CHP Belediye Meclis Üyesi, “Silivri'nin aslında bir fırsatı olarak görülmesi gerekiyor. Böylesine tarihi bol yapıları ve sokakları ile geçmişte yaşandığı önemli olaylarıyla bir köşemiz var iken, bunun daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini bütün siyasilere bir görev olarak önlerine koymaları açısından bir kez daha vurgulamak istiyorum. Böyle bir mahallenin özüne uygun şekli ile restore edilmesi ve bunun, Silivri'nin yaşamına, turizmine katılması bence Silivri için çok kıymetli bir proje olabilir. Hem belediye başkanımıza, hem de bundan sonra belediye başkanlığı düşünen tüm arkadaşlarımıza önerimdir. Türlü zorlukları olabilse de eğer Silivri'ye kazandırılabilir ise her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ilgisini çekebilir. Ve Silivri'nin ekonomik yapısı ihya olur. Ayrıca tarihimize karşı önemli bir görevi de yerine getirmiş oluruz” dedi.
“KALE MAHALLESİ'NDEKİ YAPILARIN DAHA DİKKATLİ DENETİM ALTINDA TUTULMASI GEREKMEKTE”
Bir de dikkatini çeken yapıya değinen Kırkıcı, “Fatih Camii'nin karşısında yeni yapılmakta olan bir inşaat var. Ben bunu bir uyarı gibi görüyorum ama lütfen Kale Mahallesi'nin özgün yapısını koruma açısından yaklaşılmasını öneriyorum. Orada imar üç katlı olmasına rağmen dört katlı gibi bir yapı var. Gibi diyorum çünkü inceleme şansım olmadı. Ben arkadaşların, özellikle Kale Mahallesi'ndeki yapıların daha dikkatli denetim altında tutulması gerektiğini düşünüyorum. Orada belli ki inşaat temeli yüzeyden alınmış. Çok özgüne uygun yapılmadığını görüyorum. Ya da katlar arasındaki, imar yasası ile gelen o mesafe limiti dikkate alınmamış olabilir. Ne olursa olsun bu Mahallenin korunması eğer birilerinin önem verdiği bir alan ise buna dikkat edilmesi bence çok önemli. Ayrıca mahalle, tarihi ve özgün yapısı ile dikkate alınması gerekiyor. Bu konuda teknik heyetimizin dikkatini çekmek istedim” şeklinde konuştu.
“ORGANİZE BİR ÇABA İLE ŞU ANDA ÖLÜ BİR ŞEHİR NİTELİĞİNDE”
“Dün gece Antakya'dan dönüş yaptım. Bir şehir ölür mü? Ya da ölmesi için hangi verilere ihtiyaç var? Yüzbinlerce insanın ölmesi midir? Ya da binlerce binanın yıkılması mıdır? Kaçta kaçının yıkılması ölü şehir olarak nitelendirilmesi için yeterlidir? Evet orada bir ölü şehir var! Antakya ülkemizin ve bence Dünya'nın önemli şehirlerinden bir tanesiydi. Şu anda ölü bir şehir konumundadır” diyerek deprem bölgesinden gözlemlerini paylaşan Kırkıcı, “ “Antakya neresi, burası neresi?'' diye düşünmeyin lütfen. Biz de deprem beklediğimiz bir bölge içerisindeyiz. Oradaki insanlar “Yıllardır uyarı alıyoruz ama, gerekenler yapılmadı'' dediler. İnşaatçısından siyasetçisinden, mühendisinden, mimar ve müteahhidine kadar. Organize bir çaba ile şu anda şehir, ölü niteliğinde. Benim şehrim olduğu için çok fazla duygusallık yaptığımı düşünmeyin. Evet benim şehrim ancak hepimizin bildiği “Orada bir köy var uzakta. O köy bizim köyümüzdür'' diye bir şiir var. Evet o şehir bizim şehrimiz, oradaki köyler bizim köylerimiz ve oradaki dram bizim dramımız. Benzerini bizim yaşamamız muhtemel olduğu için orada hangi özelliklerden ders çıkartabilir isek o özellikte bir yaklaşıma ve çabaya ihtiyaç var diye düşünüyorum.”
“BELEDİYE BAŞKANIMIZIN SAMİMİ YAKLAŞIMINI İNSANLARDAN ÖĞRENİNCE MUTLU OLDUM”
Belediyenin deprem bölgesindeki çalışmalarına da parantez açan Kırkıcı, “Antakya'ya gitmişken belediyemizin çadırlarını görmemek mümkün değil. Özellikle başkan ve başkan yardımcısından konumlarını istedim ve gittim. Farklı bir partideniz ancak orada belediye başkanlarına ve Silivri Belediyesi'nin bu yaklaşımına büyük bir ilgi olduğunu gördüm ve bu beni de mutlu etti. Çünkü yaşanan acının partisi, ideolojisi olmaz. Ben belediye başkanımızın bu konuda samimi bir yaklaşım içerisinde olduğunu oradaki insanlardan öğrenince ben de mutlu oldum. Tabi ki çok büyük bir acı ve yıkım var. Sonsuz ihtiyaç var ancak en önemlileri ilgi ve sevgi! Bizim onlara yapacağımız en önemli katkı bu ilgiyi ve sevgiyi uzak tutmamaktır.
“PARTİLERİMİZ FARKLI OLABİLİR AMA O ACI HEPİMİZİN”
Ben ayrıca belediye başkanıma oradaki insanlarımızdan aldığım ihtiyaç listelerini ilettim. Çok basit şeyler aslında. Mesela çocuk dert edinmiş, hayata küsmüş “Sınava hazırlanacağım, kitabım yok'' diyor. O köy bizim köyümüzdür arkadaşlar. O köyü, orada yaşanan dramı unutmayalım. Partilerimiz farklı olabilir ama o acı hepimizin acısı. Hepinizi saygı ile selamlıyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP