Kırkıcı: Haksızlıklara karşı birlikte haykıralım

Kırkıcı: Haksızlıklara karşı birlikte haykıralım

28.06.2024 16:22:08

Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı'ndan Madımak Katliamı Anma Etkinliğine davet.
Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Süheyl Kırkıcı ve yönetim kurulu üyeleri Melisa Karakaya ile Mustafa Can, Hürhaber'i ziyaret ederek, 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal anmaları esnasında Madımak Oteli'nde yaşanan katliamda hayatını kaybedenleri anmak için düzenlenecek etkinliğe katılım çağrısında bulundu.
ANMA VE PROTESTO ÇAĞRISI
Başkan Süheyl Kırkıcı, açıklamasında Madımak Oteli'nde yaşanan trajedinin unutulmaması gerektiğini vurguladı. Kırkıcı, “2 Temmuz 2024 Salı günü, saat 20.00'de Silivri Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanıp, Atatürk Anıtına yürüyüp burada yapacağımız şiirli, türkülü ve deyişli anma ve protesto basın açıklamasına tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.
Kırkıcı, sözlerine şöyle devam etti: “Dünden bugüne işimize, aşımıza, özgürlüğümüze, inançlarımıza, eşit ve adil yurttaşlık taleplerimize, çocuklarımızın geleceğine yönelik yapılan ve yapılmak istenen uygulamalara karşı laik ve demokratik taleplerimizi yükseltmek için toplanacağız. Bu yürüyüşümüzde sizleri de yanımızda görmek istiyoruz.”
MADIMAK KATLİAMI'NIN UNUTULMAZ İZLERİ
Madımak Katliamı, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Pir Sultan Abdal anma etkinlikleri sırasında Madımak Oteli'nin ateşe verilmesiyle 35 kişinin hayatını kaybettiği bir insanlık trajedisi olarak hafızalara kazındı. Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı, bu acı olayın unutulmaması ve benzer acıların bir daha yaşanmaması adına her yıl anma etkinlikleri düzenliyor.
Vakıf, duyurusunda şu dizeleri paylaştı: "İnsan, insanı yakar mı? İnsan, insan yanarken bakar mı? İnsan yakarken, yanmayan insan var mı? Varsa yanmayan, o insan mı?"
TARİHE TANIKLIK EDEN SLOGANLAR
Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube yöneticilerinden Melisa Karakaya, anma davetinde önemli bir detayı hatırlattı: “O gün Madımak Otel'de insanlar öldürülürken dışarıdaki halkın sloganı 'Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak.' Saatlerce bu slogan atıldı ve bu ülkenin resmi görevlileri bu slogana sessiz kaldılar” dedi.
KIRKICI'DAN BİRLİK VE DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Başkan Kırkıcı, “Herkesi, ailesi, dost ve komşuları ile anma etkinliğine katılmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle dünden bugüne yaşanan haksızlıklara karşı duruşumuzu ve taleplerimizi hep birlikte haykıralım” diyerek birlik ve dayanışma mesajı verdi.
UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ
2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Oteli'nde 35 kişinin yanarak hayatını kaybettiği katliamda insanlık öldü. Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı, bu acı olayın unutulmaması ve yeni nesillerin bu trajediden ders alması için çalışmalarını sürdürüyor.

Sevginar SALİ

YORUM YAP