Kıroğlu’ndan “Başka bir şey bulamayınca çöp derler” argümanı

Kıroğlu’ndan “Başka bir şey bulamayınca çöp derler” argümanı

5.06.2024 11:00:26

MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın'ın yeşil alanların bakımı ve çöpler konusundaki sıkıntılara işaret etmesi üzerine Başkan Yardımcısı Tan Kıroğlu, ilgili müdürlüklerin kendisine bağlı bulunduğunu belirterek açıklama yaptı.

MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın'ın, Haziran meclisinde iktidara yönelik dile getirdiği, yeşil alanların bakımı ve temizlik konusundaki eleştirilerine Başkan Yardımcısı Tan Kıroğlu cevap erdi.

KIROĞLU: CİDDİ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ

Tan Kıroğlu şöyle konuştu: “Yüzölçümüz büyük.Birtakım aksilikler, eksiklikler olabiliyor. Başkan Yardımcısı olarakÇöp Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü bana bağlı.Ciddi anlamda elbette çalışma yürütüyoruz ve aynı zamanda tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte Başkan Beyin talimatı doğrultusunda kimsenin zarar görmemesi için uğraş veriyoruz.Bunun için tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

“KÖTÜDEN ÖRNEK OLMAZ, ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bununla birlikte elbette arada latife edenler de oluyor.Örneğin bir arkadaşım fotoğraf göndermiş“Nasıl bir görev yapıyorsunuz, böyle yapılmaz?” diyerek.Şöyle bir fotoğraf gönderdi bana (çöp konteynerlerinden taşan, parçalanmış çöp poşetleri) başımdan aşağı kaynar sular döküldü.İncelemeye başladım bunun gibi pek çok fotoğraf gönderdi ve ardından da altına yazdı “Sizin döneminizde değildi” diye.Ne yazık ki çalışma arkadaşlarımızın ücretleriyle ilgili birtakım problemler olmuştu malum daha önce ve onlar da bununla ilgili maruzatlarını çeşitli yöntemlerle dile getirmişti.Bu doğrultuda gelen fotoğraflar bunlarmış. Elbette tekrar söylüyorum kötüden örnek olmaz.Bunlar kesinlikle örnek almıyoruz.İkincisi elimizden geleni tamamını yapmaya çalışıyoruz.Ancak şöyle bir durumda var.

“ “BAŞKA BİR ŞEY BULAMAYINCA ÇÖP DERLER” DEMİŞTİ ÇOK BÜYÜK BİR SİYASİ BÜYÜĞÜM”

Sayın Başkanım ve Sayın Meclisimizin bilgisine arz etmek isterim.Daha önce alınan bir hibe varmış geri dönüşüm ürünlerinde kullanılmak üzere.Geri dönüşüm materyallerinin tedariği ve aynı zamanda bunların tasnifi için alınması gereken bir ekipman için hibe almışız.Ancak bu hibenin çok büyük bir kısmı farklı alanlarda kullanılmış.Onları da tek tek elbette tespit edebiliyoruz.Bunlardan doğan birtakım eksikliklerimiz var.Bunları şu anda tedarik etme aşamasındayız açık ihalelerimizi usulüne, kanuna uygun şekilde yapmaya başladık.Çalışmaları yapmaya başladık çok yakın zamanda bunları da tedarik edeceğiz.“Başka bir şey bulamayınca çöp derler” demişti çok büyük bir siyasi büyüğüm sağ olsun.”

“BİR TIRPAN MAKİNESİ DAHİ ALINMADIĞINI GÖZLEMLEDİK”

“İkinci meselede park, bahçelerin biçilmesi ya da eksikliği” şeklinde açıklamalarını sürdüren Kıroğlu, “Doğrudur eksikliğimiz vardır kesinlikle ancak bununla birlikte yaklaşık bir hafta geride olduğumuzu gözlemledim geriye dönük 3 yıllık çalışma yaptığımda. Elbette bunda bizim kusurumuz var ve bunu tedarik etmek için elimizden geleni yapıyoruz ancak son yanılmıyorsam 3,5 yıla baktığımızda bir tırpan makinesi dahi alınmadığını gözlemledik. Biz de tırpan makinesi aldık şu anda ot biçmeyi tırpanla yapıyoruz malumunuz ve tırpan makinalarımızı 22 tanesinden sadece bir tanesi çok ciddi anlamda verimli, 9 tanesi de toplamda çalışabiliyordu. Bunlar bahaneler değil tabi” ifadelerini kullandı.

AŞKIN: GEREĞİNİ YAPMAK ZORUNDASINIZ

MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, Kıroğlu'nun açıklamaları üzerine “Park ve çöple ilgili de şunu belirteyim; siz seçimde, iktidara gelmeden önce ne ifade ettiniz?“Biz her şeyin daha iyisini yaparız, biz daha iyi hizmet veririz” dediniz. O yüzden “Geçmişte yok o alınmamıştı, yok bu böyle olmamıştı”demeniz hem de “bahanelere sığınıyorum” söylemlerinize karşın bahanelere sığındığınızı anlıyoruz. “Daha iyisini Silivri'ye vaat ettiniz, “daha iyi hizmet ederiz” dediniz ve bunun gereğini yapmak zorundasınız” şeklinde konuştu.

Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP