Ferhan Tezcan

Koç’u Yıldırım çarpar mı?

1998 yılıydı. Fenerbahçe'de büyük bir seçim vardı. Eski futbol şube sorumlusu Aziz Yıldırım ile Ali Şen ile yıllarca birlikte çalışan Vefa Küçük karşı karşıya gelecekti. İlginin çok olduğu seçimi tam bir oy farkla Aziz Yıldırım kazandı.
Aziz Yıldırım Fenerbahçe sevgisi ile yetişmiş ve iddialı bir adamdı. Büyük oynamayı seviyordu. Çalıştığı dönem içinde de başta Arjantin milli takımının yıldızı Ortega olmak üzere Anelka gibi dünya çapındaki oyuncuları Türkiye'ye getirdi. Burada Alex'e başka bir sayfa açmak gerek.
Yıldırım özünde iyi bir insandı. Ama bazen hırsına yenik düşüyordu.
Ben Aziz Yıldırım başkan olduktan sonra LİG TV genel müdürü oldum. Yıldırım haftanın en az iki günü Show TV'nin Levent'teki binasına gelirdi. Yanında Nihat Özdemir, Murat Özaydınlı, Mithat Yenigün, Nihat Özbağ, Mahmut Uslu gibi arkadaşları olurdu.
Futbol Federasyonu eski başkanı Nihat Özdemir Yıldırım'ın Ankara Mühendislik Fakültesi'nden sınıf arkadaşıydı. Ciddi bir dostlukları vardı. Özdemir son derece düzgün ve ricası kırılmayacak yapıda biriydi.
Bu misafirlikte yemekler yenir ve geceye kadar sohbetler edilirdi. Bu uzun zaman sürdü. Ne zamanki ben DİGİTÜRK genel müdür baş danışmanlığından 2008 yılında ayrıldım. Konu kapandı.
Ama Aziz Yıldırım 2018 yılında büyük bir farkla kaybetmesine rağmen bu ''Fenerbahçe Aşk'ından vazgeçmedi.
Hiç Ali Koç'un peşini bırakmadı.
Ali Koç'a gelince. Babam uzun yıllar KOÇ Holding'in başında yer almıştı. Özellikle Vehbi Koç'un ona büyük sevgisi vardı. O da Vehbi beye büyük hürmet duyardı. Bu yıllar boyu devam etti. Hatta bir gün Mustafa Koç ve Amerikalı arkadaşı ile Ulus'ta bir restoranda iken Mustafa'nın bir sözünü hiç unutmamıştım;
''Ferhan ben hayatımda 40 yaşından sonra iki kişi sevdim. Birisi sensin. Ama bunda babanın da rolü var''
Ali Koç ise daha sonra aramıza katıldı. Ali Mustafa'dan başka bir karakter yapısına sahipti. Çok hırslıydı. Ama hırsını Fenerbahçe için kullanıyor ve kimseyi dinlemiyordu. (Keza dinletmek için çaba gösteren var mıydı acaba?)
Ama vicdanlı ve sevecendi. Temiz kalpliydi.
Seçim belli olunca Aziz ortaya çıktı. Hem de ne çıkma. Dünyaca ünlü futbol adamı Mourınho ile anlaşmıştı. Yıldırım bir açıklamasında da ''Kazanamazsam parasının yarısını ben vereceğim'' dedi.
Evet, 6 yıl öncesinin bir tekrarı var. Ali Koç ve Aziz Yıldırım bir kez daha karşı karşıya geliyorlar. Sıkı bir seçim olacak. Aziz Yıldırım'ın elinde iddialı kartlar var. Koç kartlarını henüz açmadı. Bakalım bu modern ''meydan muharebesini'' kimin tarafı kazanacak?
Hoşça kalın…

YORUM YAP