Koçer, berberleri kurallar konusunda hassasiyete davet etti

Koçer, berberleri kurallar konusunda hassasiyete davet etti

2.10.2024 10:47:05

Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, erkek berberlerinin Pazar günleri kapalı olması yönünde alınan ve 1 Ekim 2024 tarihi itibariyle kendilerine tebliğ edilen son kararı kamuoyuyla paylaştı.

Verilen son karara göre berberlerin Pazar günleri kapalı kalacağı kararlaştırıldı. Ancak alışveriş merkezlerinde (AVM) bulunan berberlerin açık kalabileceği yönündeki bilgilendirme, tartışma yarattı.
Başkan Koçer, AVM'lerdeki Pazar günü açık kalması yönündeki kararın doğru olmadığını düşündüğünü belirterek, "Eğer berberler Pazar günleri kapatılacaksa, AVM'lerdeki berberler de dahil herkesin kapalı olması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Koçer, bu konunun adil ve eşit bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini savundu.
YENİDEN GÖRÜŞMELER YAPILACAK
Konuyla ilgili olarak esnaflardan geri bildirim alınacağını belirten Koçer, çoğu berber esnafının Pazar günleri kapalı kalma uygulamasına uyduğunu ancak bazı istisnaların bulunduğunu ifade etti. Özellikle Çorlu Durağı'nda bir esnafın zabıta ve polis denetimlerine rağmen kurallara uymadığını vurgulayan Koçer, Kiptaş'ta da bazı berberlerin yasağa uymadığını söyledi.
Koçer, tüm berber esnafını birbirine karşı daha duyarlı olmaya ve yasaya uygun şekilde hareket etmeye çağırarak, "Birbirimize karşı kırıcı davranmadan, yasaya uyarak çalışalım. Tüm esnafımıza bol kazançlar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Bu kararın önümüzdeki günlerde yeniden görüşülmesi ve esnafların geri bildirimleri doğrultusunda nihai düzenlemelere gidilmesi bekleniyor.
Sevginar Sali

YORUM YAP